Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sărbătoare mare - Sfinții Împărați Constantin și Elena! Superstiții și tradiții: Ce NU trebuie să faci sub nicio formă azi

Publicat:

Sfinții Constantin și Elena reprezinta una dintre cele mai importante sarbatori din calendarul ortodox și este celebrata anual de milioane de romani. ii praznuieste pe 21 mai pe si mama sa Elena, ca protectori ai credintei crestine, slaviti de crestinatate „intocmai cu Apostolii”.

Superstiții și tradiții de sfinții Constantin și Elena

Se crede ca daca se stropesc casele cu aghiazma in aceasta zi și daca se tamaiaza, se vor alunga duhurile rele.Sunt zone in țara in care se face un foc mare in curte, pentru a trece animalele din curte prin…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Buna Vestire, sarbatoare mare in Postul Paștelui, pe 25 martie. Obiceiuri și superstiții. Ce nu este bine sa faci de Ziua Cucului

22:10, 24.03.2024 - Buna Vestire, sarbatoare mare in Postul Paștelui, pe 25 martie. Obiceiuri și superstiții. Ce nu este bine sa faci de Ziua Cucului Buna Vestire, sarbatoare mare in Postul Paștelui: este marcata in Calendarul Creștin Ortodox 2024 pe 25 martie. Buna Vestire este una dintre cele mai importante sarbatori…

Lasata Secului pentru postul Paștelui: Ce se gatește de sarbatoare in care oamenii pot manca de dulce pentru ultima oara. Alte obiceiuri și tradiții

06:25, 17.03.2024 - Lasata Secului pentru postul Paștelui: Ce se gatește de sarbatoare in care oamenii pot manca de dulce pentru ultima oara. Alte obiceiuri și tradiții Lasata Secului pentru postul Paștelui: Ce se gatește de sarbatoare in care oamenii pot manca de dulce pentru ultima oara. Alte obiceiuri și tradiții Postul…

9 martie: ziua celor 40 de Sfinți Mucenici. Tradiții și superstiții de primavara. Ce nu ar trebui sa faci astazi

07:05, 09.03.2024 - 9 martie: ziua celor 40 de Sfinți Mucenici. Tradiții și superstiții de primavara. Ce nu ar trebui sa faci astazi Ziua celor 40 de Sfinți Mucenici. Sfintii 40 de mucenici sunt pomeniti in calendarul crestin ortodox in ziua de 9 martie. Aceștia erau ostasi si faceau parte dintr-un corp de armata stationat…

24 februarie: Dragobete. Ziua in care se iubește romanește. Obiceiuri, tradiții și superstiții de ziua dedicata iubirii la romani

08:05, 24.02.2024 - 24 februarie: Dragobete. Ziua in care se iubește romanește. Obiceiuri, tradiții și superstiții de ziua dedicata iubirii la romani 24 februarie: Dragobete – Ziua iubirii la romani. Ziua de 24 februarie este ziua dedicata Dragobetelor. Anual pe 24 februarie, romanii sarbatoresc dragobetele. Este echivalentul…

Traditii de primavara la romani, expozitie temporara la Muzeul de Arta Populara Constanta. Prima sarbatoare, Dragobetele

17:40, 22.02.2024 - La Muzeul de Arta Populara Constanta este deschisa expozitia "Traditii de primavara la romani", eveniment ce se desfasoara in perioada 21 februarie 31 martie. Prin intermediul pieselor din patrimoniul institutiei port popular, stergare, icoane pictate pe sticla si lemn, ceramica, obiecte de inventar…

2 februarie: Intampinarea Domnului, semnificații pentru credincioși. Tradiții și superstiții legate de Ziua Ursului

06:00, 02.02.2024 - 2 februarie: Intampinarea Domnului, semnificații pentru credincioși. Tradiții și superstiții legate de Ziua Ursului In 2 februarie, Biserica Ortodoxa sarbatorește Intampinarea Domnului. Este amintit momentul in care Iisus a fost adus la Biserica, la 40 de zile de la naștere. In tradiția populara, data…

Februarie, luna indragostiților cu 29 de zile in anul bisect 2024. Tradiții și superstiții din Faurar. Ce nu ar fi bine sa faci

11:05, 01.02.2024 - Februarie, luna indragostiților cu 29 de zile in anul bisect 2024. Tradiții și superstiții din Faurar. Ce nu ar fi bine sa faci Luna februarie, considerata luna indragostiților, are in acest an 29 de zile. 2024 este an bisect, in care se adauga o zi pentru armonizarea anului calendaristic cu cel astronomic. …

29 februarie. Tradiții și superstiții in anul bisect

15:40, 29.01.2024 - In calendarul gregorian, anul bisect are 366 de zile, in loc de 365, prin adaugarea unei zile la luna februarie, care are astfel 29 de zile, in loc de 28. Anul bisecat are loc o data la patru ani. 


Ce parere ai despre aceasta stire?