Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

SĂRBĂTOARE CREȘTINĂ Paştele evreiesc din acest an va fi cu o săptămână înainte de Paştele Ortodox şi Greco-catolic

Publicat:
SĂRBĂTOARE CREȘTINĂ Paştele evreiesc din acest an va fi cu o săptămână înainte de Paştele Ortodox şi Greco-catolic

Pastele este o asa numita sarbatoare “mutatoare”. De altfel, utilizarea calendarelor diferite explica de ce exista acest decalaj intre catolici și ortodocși. The post SARBATOARE CREȘTINA Pastele evreiesc din acest an va fi cu o saptamana inainte de si Greco-catolic first appeared on .

Citeste articolul mai departe pe informatia-zilei.ro…  

Sursa articol si foto: informatia-zilei.ro


Stiri pe aceeasi tema

COLIVA: De la radacini agrare la simbolul invierii in tradiția creștina

09:05, 28.04.2024 - Originea colivei se pierde in adancul tradițiilor creștine ortodoxe și catolice, fiind strans legata de practicile de comemorare ale celor decedați. Se crede ca obiceiul prepararii și oferirii colivei dateaza din primele secole creștine, avand radacini in tradițiile agrare pre-creștine, cand graul,…

SARBATORI PASCALE Si in acest an, mielul sau iedul il veti  cumpara din supermarket sau direct de la stana

13:36, 24.04.2024 - Cu mai putin de doua saptamani inainte de Pastele Ortodox si Greco-Catolic, fermierii din tara au incins retelele de socializare.  The post SARBATORI PASCALE Si in acest an, mielul sau iedul il veti  cumpara din supermarket sau direct de la stana first appeared on Informatia Zilei .

SARBATOARE CREȘTINA Astazi incepe Paștele evreiesc pentru anul 2024 și va dura o saptamana

12:30, 22.04.2024 - bia au trecut doua zile in care valorile termice diurne au crescut putin, ca iar vine o perioada cu vreme mohorata si valori termice in scadere. The post SARBATOARE CREȘTINA Astazi incepe Paștele evreiesc pentru anul 2024 și va dura o saptamana first appeared on Informatia Zilei .

SARBATOARE ȘI RUGACIUNE Marți incepe novena Sfantului Anton

12:05, 14.04.2024 - In fiecare an, enoriașii romano-catolici din municipiu, cu 9 saptamani inainte de praznic incep pregatirile pentru hramul bisericii Sfantul Anton, din Satu Mare, aflata pe strada Botizului. The post SARBATOARE ȘI RUGACIUNE Marți incepe novena Sfantului Anton first appeared on Informatia Zilei .

SARBATOARE IN COMUNITATE Calea Crucii organizata de protopopiatul greco-catolic in curtea capelei romano-catolice din Carei

18:25, 12.04.2024 - In cea de-a treia duminica a Postului Mare, pe 7 aprilie, in duminica in care Sfanta Evanghelie ne prezinta invațatura Mantuitorului in ceea ce privește purtarea crucii, preoți și credincioși din protopopiatul greco-catolic de Carei s-au adunat pentru a parcurge impreuna Calea Crucii.  The post SARBATOARE…

Doamnelor, la ce prețuri au cozonacii de casa la Turda, mai bine ne punem pe treaba! Altfel ramanem fara bani de sarbatori….!

13:05, 03.04.2024 - Am aruncat o privire sa vedem cam ce prețuri au cozonacii de casa in zona Turzii, dar sumele sunt destul de mari și riscam sa ramanem fara bani de sarbatori daca ne bazam doar pe comenzi. Cei din magazine nu au niciun gust spun persoanele care prefera prajiturile facute in casa. Cu siguranța de Paște…

PROTOPOPIATUL SATU MARE Eduard Felician Fischer este noul protopop greco-catolic

18:55, 06.03.2024 - Preasfinția Sa Vasile Bizau, episcop greco-catolic de Maramureș, l-a numit in funcția de protopop al Protopopiatului Satu Mare pe parintele Eduard-Felician Fischer. The post PROTOPOPIATUL SATU MARE Eduard Felician Fischer este noul protopop greco-catolic first appeared on Informatia Zilei .

TRADIȚIE CREȘTINA Viața și invațaturile Sfantului Macarie Egipteanul

17:40, 25.02.2024 - Sfantul Macarie cel Mare, exemplu de asceza și sfințenie, a trait o viața de rugaciune profunda in pustia Egiptului, fiind venerat ca un luminator duhovnicesc și invațator al credinței. The post TRADIȚIE CREȘTINA Viața și invațaturile Sfantului Macarie Egipteanul first appeared on Informatia Zilei .


Ce parere ai despre aceasta stire?