Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Salman Rushdie. Ce s-ar fi întâmplat astăzi cu Versetele satanice

Publicat:

Scriitorul, care, dupa publicarea romanului "", a fost condamnat la moarte in multe tari islamice, isi va lansa, marti, cea mai recenta carte a sa, volumul ". Memorii".

In interviul acordat BBC, Rushdie a spus ca, in contextul politic actual, "ar fi fost extrem de dificil sa publici o carte care critica Islamul". El si-a intarit afirmatia cu un exemplu recent, cel al deciziei postului Channel 4 de a interzice, din motive de securitate, difuzarea documentarului "Innocence of Muslims" (Inocenta musulmanilor), despre istoria Islamului.

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Expoziție de pictura și lansare de carte, intr-un eveniment realizat la Gura Humorului

13:50, 01.05.2024 - Ultima zi a lunii aprilie le-a adus humorenilor un eveniment sub semnul artei plastice și al scriiturii, avandu-l ca principal invitat pe pictorul și scriitorul Leonid Popescu de la Chișinau. Arta scriitoriceasca a fost reprezentata și de autorul unor interesante volume istorice, scriitorul ...

Salman Rushdie: Mi-am recapatat puterea dupa ce am scris despre atacul cu cutitul din New York

23:25, 22.04.2024 - Scriitorul britanico-indian Salman Rushdie a declarat ca scrierea unei carti despre atacul cu cutitul caruia i-a cazut victima in 2022 a fost un mecanism pentru a-si recapata ''puterea'' asupra propriei vieti, relateaza DPA, informeaza Agerpres.

Carte-eveniment: „Cuțitul. Reflectii in urma unei tentative de asasinat“ de Salman Rushdie, la Polirom

14:55, 19.04.2024 - Pe 12 august 2022, pe cand se pregatea sa tina o conferinta la Institutul Chautauqua din Chautauqua, New York, Salman Rushdie a fost injunghiat de mai multe ori pe scena de un barbat in varsta de douazeci si patru de ani din Fairview, New Jersey.

Victima a unui atac sangeros, scriitorul Salman Rushdie spune ca supraviețuirea sa a fost un miracol: „Nu-mi pot explica”

10:15, 14.04.2024 - Citind din cea mai recenta carte a sa, una autobiografica, Salman Rushdie a spus ca, in ciuda lipsei sale de credința, trebuie sa marturiseasca faptul ca simte ca supravietuirea dupa atacul violent cu un cutit asupra sa, in 2022, este un miracol.

Cartea de memorii a lui Navalnii, 'Patriot', urmeaza sa apara la 22 octombrie la Editura Knopf din New York

00:00, 12.04.2024 - Memorii ale opozantului numarul unu al lui Vladimir Putin, Aleksei Navalnii mort in inchisoare in Arctica rusa in circumstante opace la 16 martie, urmeaza sa fie publicate la 22 octombrie, anunta joi Editura americana Knopf, care precizeaza ca este prevazuta de asemenea o versiune rusa, relateaza AFP,…

Dezvaluirile lui Rebel Wilson din noua ei carte au dus la divorțul unui celebru cuplu de la Hollywood. Ce s-a intamplat

15:05, 08.04.2024 - Rebel Wilson, celebra actrița de la Hollywood, a facut multe dezvaluiri palpitante in noua ei carte “Rebel Rising”, dar probabil ca nu se aștepta ca unele dintre ele sa duca la un divorț.

DE LA MIC, LA MARE Activitați atractive in prima saptamana a primaverii la Biblioteca Județeana

13:36, 05.03.2024 - Ateliere de lectura și creative, vernisaj de expoziție de arta plastica, spectacol de muzica, lansare de carte, cursuri de invațare a limbii romane, expoziții tematice de carte, dar și o inedita expoziție de carți poștale, „din alt veac”, intitulata „Suvenire catre gentile domnișoare” sunt doar cateva…

Elevi și profesori, antrenați in cercuri de lectura, prezentari și expoziții de carte, ...

11:05, 16.02.2024 - Bibliotecile școlare/ CDI (Centrele de Documentare și Informare) din județul Suceava au celebrat joi, 16 februarie, Ziua naționala a lecturii.Manifestarea a avut ca tema „Creatorii de cultura romana - creatorii de școala - O abordare integrata a lecturii" și a cuprins o serie ...


Ce parere ai despre aceasta stire?