Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

S-a prins și Comisia Europeană. România nu are cu ce înlocui cărbunele

Publicat:
S-a prins și Comisia Europeană. România nu are cu ce înlocui cărbunele

Planul Național Integrat in și 2021-2030, elaborat de , nu a reușit sa convinga deloc . Instituția europeana a cerut clarificari in aproape toate punctele din planul romanesc, dar și modificari substanțiale. In ce privește inlocuirea carbunelui cu energia nucleara a cerut detalii despre reactoarele modulare, pe […] The post S-a prins și . Romania nu are cu ce inlocui carbunele first appeared on Ziarul National .

Citeste articolul mai departe pe enational.ro…  

Sursa articol si foto: enational.ro


Stiri pe aceeasi tema

Romania, persecutata de Bruxelles. Se cere renunțarea la termocentralele pe gaze

18:36, 23.04.2024 - Comisia Europeana a strambat din nas la vederea Planului Național Integrat in Domeniul Energiei și Schimbarilor Climatice 2021-2030 (PINESC) și a cerut refacerea acestuia, pe motiv ca nu avem ținte mai ambițioase la regenerabile. In fapt, Romania a propus un procent de 36,2% regenerabile, dupa ce 34%…

De ce nu respecta Romania termenele Comisiei Europene / Ministerul Energiei recunoaște ca exista riscul ca planul privind clima sa nu fie finalizat la timp

12:10, 22.04.2024 - Noile ținte energetice și climatice stabilite de Uniunea Europeana sunt dificil de pus chiar și pe hartie, nu doar in practica, in cazul Romaniei. Pentru a se alinia Pactului Verde European, Romania trebuie sa revizuiasca, pana pe 30 iunie, un document programatic esențial - Planul Național Integrat…

Comisia Europeana spune ca UE nu interzice centralele de apartament, dar ca „vor fi eliminate treptat”

16:31, 05.04.2024 - Uniunea Europeana nu interzice cazanele sau sistemele de incalzire, cum ar fi centralele de apartament, boilerele sau incalzitoarele pe baza de combustibili fosili, dar directiva Parlamentului European prevede eliminarea treptata a acestora pana in 2040, a anunțat vineri, 5 aprilie, reprezentanța Comisiei…

S-a prelungit plafonarea prețurilor la energie și gaze

17:36, 28.03.2024 - Guvernul menține mecanismul de plafonare a prețurilor la energie si gaze pana in primavara anului 2025, pentru ca populația, dar și companiile, in calitate de consumatori finali, sa ramana in continuare protejați fața de volatilitatea de pe piața energiei și gazelor naturale, in actualele condiții de…

Taxa pe soare va fi abrogata

14:46, 25.03.2024 - Ministerul Energiei pregatește abrogarea „taxei pe soare” pentru prosumatori printr-o ordonanța de urgența, a declarat ministrul Sebastian Burduja luni. Aceasta mișcare vine in urma clarificarii din partea Comisiei Europene, care a subliniat ca fiecare stat poate decide asupra aplicarii acestei taxe.…

Ministerul Energiei va abroga „taxa pe soare”. Sebastian Burduja: Comisia Europeana ne-a raspuns ca nu este obligatorie

14:00, 25.03.2024 - „Ministerul Energiei susține eliminarea taxei pe soare. De altfel, avem și raspunsul formal de la Comisia Europeana, care ne permite abrogarea acelui articol”, a spus Burduja, potrivit HotNews.ro.Potrivit acestuia, Comisia Europeana a precizat ca este vorba despre o clauza de tipul „poate”, adica fiecare…

Sebastian Burduja: Schema de finanțare aprobata de catre CE va consolida statutul de lider regional al Romaniei in sectorul energetic

09:30, 08.03.2024 -  Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, transmis vineri AGERPRES, Comisia Europeana a aprobat Romaniei o schema a contractelor pentru diferenta in valoare de trei miliarde de euro pentru a sprijini instalatiile eoliene si solare fotovoltaice pe uscat in vederea stimularii tranzitiei catre…

UPDATE – Comisia Europeana acuza PPC ca a vandut energie electrica pe piata angro sub cost, pentru a exclude companiile concurente / Reactia PPC

17:55, 07.02.2024 - Comisia Europeana a declarat ca practica anticoncurentiala a avut loc intre 2013 si 2019, cand PPC a abuzat de dominatia sa pe piata angro de energie electrica din Grecia, vanzand energie electrica generata de centralele sale termice la preturi sub costurile variabile ale acestora. Institutia UE a trimis…


Ce parere ai despre aceasta stire?