Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Rusia nu mai este principalul furnizor de gaze naturale al Europei. Țara europeană care a depășit-o

Publicat:

Rusia a fost depașita de o alta țara europeana in rolul de principal furnizor de gaze naturale al Europei, relateaza  Reuters . Norvegia este acum cel mai mare furnizor de gaze al Europei, potrivit datelor furnizate de , depașind țara condusa de președintele dupa ce aceasta a taiat sau redus livrarile de gaze naturale catre mai multe „țari neprietenoase”. Țara nordica intenționeaza sa iși mențina producția ridicata de gaze naturale pana la sfarșitul acestui deceniu in contextul planurilor facute de sa iși elimine dependența de importurile energetice…

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

„Probabil Putin ar face-o”, a spus vaduva lui Aleksei Navalnii despre posibilitatea folosirii armelor nucleare

11:45, 21.04.2024 - Iulia Navalnaia considera ca președintele rus Vladimir Putin este imprevizibil și nu exclude posibilitatea ca liderul de la Kremlin sa poata folosi arme nucleare la un moment dat. Nimeni nu știe ce va face Putin maine, crede vaduva lui Aleksei Navalnii, dupa cum relateaza cotidianul austriac Krone Zeitung.„Nu…

Uniunea Europeana iese din iarna cu niveluri record de stocare a gazelor

16:45, 13.04.2024 - Europa iese din cea de a doua iarna de la invadarea ilegala a Ucrainei de catre Rusia cu niveluri record de stocare a gazelor, cu surse de aprovizionare diversificate si cu o pondere sporita a surselor de energie regenerabile, transmite Comisia Europeana. La sfarsitul sezonului de incalzire de iarna…

Rusia alimenteaza un nou razboi, chiar la granițele Romaniei: Putin a aprins fitilul in 'butoiul cu pulbere al Europei'

12:00, 20.03.2024 - In vreme ce toți ochii sunt ațintiți asupra Ucrainei, in Europa se mai pregatește un conflict. La trei decenii de la scindarea sangeroasa a Iugoslaviei, ciocnirile recente dintre Serbia și Kosovo au reaprins conflicte etnice care ardeau mocnit. Daca Serbia e cauza evenimentelor din teren, Rusia e cea…

Ucraina nu intentioneaza sa prelungeasca un acord de cinci ani cu Gazprom privind tranzitul gazului rusesc spre Europa

18:55, 17.03.2024 - In ciuda invaziei Rusiei in Ucraina in 2022, gazele rusesti sunt inca transportate prin aceasta tara catre Europa, unde tarile lucreaza pentru a inlocui combustibilul originar din Rusia cu surse alternative si energie regenerabila. Conform unui acord convenit intre Moscova si Kiev in 2019, Rusia plateste…

Romania, in sens invers fața de restul Europei: Miniștrii energiei din UE au decis reducerea consumului de gaze / Romania iși crește necesarul de gaze

11:56, 05.03.2024 - Consiliul miniștrilor energiei din statele UE au ajuns luni la un acord politic cu privire la o recomandare de a continua reducerea voluntara a cererii de gaze. Mai exact, statele membre sunt incurajate sa-și reduca in continuare consumul de gaze pana la 31 martie 2025, cu cel puțin 15 % fața de consumul…

La Bruxelles circula un document intern care profețește un scenariu negru pentru Europa

07:45, 05.03.2024 - Oficialii europeni iși exprima ingrijorarea ca Europa nu a depașit pericolul crizei energetice, in ciuda depozitelor complete de gaze naturale și a unei ierni relativ blande. Temerile provin dintr-un acord intre Kiev și Moscova care expira la sfarșitul anului. Se reamintește ca in 2019, cu trei ani…

Sancțiunile Occidentului nu-l doboara pe Putin! Care sunt motivele

09:26, 25.02.2024 - In acest moment nu exista niciun substitut pentru ajutorul militar acordat Ucrainei in razboi ei impotriva Rusiei. In timp ce razboiul Rusiei impotriva Ucrainei intra in al treilea an, legislatorii din Washington se cearta cu privire la continuarea trimiterii ajutorului militar. America nu are indoieli…

Moldova a platit sume colosale pentru achiziția de gaz! Nota de plata: Cu 200 milioane de dolari mai mult decat UE

09:00, 08.02.2024 - Anul 2023 in Moldova a inceput cu un preț de achiziție a gazelor naturale de 1136,6 USD pentru 1000 m3, cea ce era cu 422 de USD sau 59% mai mult decat prețul mediu de achiziție din Uniunea Europeana. Prin prețul mediu de achiziție din Uniunea Europeana aici și in restul analizei se are in vedere prețul…


Ce parere ai despre aceasta stire?