Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

România rămâne printre cele mai corupte țări din Uniunea Europeană

Publicat:

Indicele de Perceptie a Coruptiei (IPC) 2021 publicat marti de Transparency International, releva faptul ca Romania, alaturi de Ungaria si Bulgaria, ramane in randul celor trei cele mai corupte tari din Uniunea Europeana, informeaza News.ro. IPC, care reflecta modul in care experti independenti si din mediul de afaceri percep coruptia existenta in sectorul public din 180 de state si teritorii, mai arata ca, in ciuda angajamentelor luate la nivel oficial, 131 de state din cele 180 analizate nu au facut progrese semnificative in combaterea coruptiei, in ultimii 10 ani, iar Romania nu face exceptie.Clasamentul

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Studiu: Romania se afla pe locul 89 in clasamentul celor mai atragatoare țari pentru cei care vor sa lucreze in strainatate. Candidații din Pakistan, Italia, Elveția, Ungaria și Tunisia ar fi cei mai tentați sa accepte un job aici

18:20, 08.05.2024 - Romania se afla pe locul al 89-lea in topul celor mai atragatoare destinații de relocare profesionala, crescand in clasament fața de 2020, cand se afla pe locul 92, dar sub ratingul din 2018, cand atinsese poziția 78. Bucureștiul in schimb, obține un scor mai scazut decat cel de la nivel de țara, fiind…

Sportivele Clubului Victoria din Cumpana, rezultate foarte bune la competiția internaționala "Alina Vuc Trophy"

12:55, 28.04.2024 - Se știe ca la Cumpana, sportul este un mod de viața. Sportivele secției lupte - Clubul Sportiv Victoria Cumpana, pregatite de profesorul Vasile Vicol au obținut rezultate excelente la ediția inaugurala a Turneului Internațional "Alina Vuc Trophy".200 de tinere luptatoare din Bulgaria, Ungaria, Moldova,…

Harta salariilor din UE. Cum stau angajații romani

09:20, 16.04.2024 - Harta salariilor din UEDatele Eurostat indica faptul ca romanii se numara printre cei mai slab platiți cetațeni din UE, alaturi de bulgari. Conform unei analize recente bazate pe datele Eurostat, Romania ocupa penultimul loc in ceea ce privește salariul mediu pe ora in țarile UE, situandu-se la puțin…

Secretul migrarii spre Est a multor afaceri importante. Costurile forței de munca in Europa de Vest sunt de patru ori mai mari decat in Romania și Bulgaria

08:10, 29.03.2024 - Costul forței de munca per ora in Europa Centrala și de Est a crescut cu rate de doua cifre in 2023, comparativ cu un avans de +5,3% pe an din media UE (31,8 euro), dar ramane de numai un sfert, pana la o treime, din costul mediu orar al forței de munca din țarile vest-europene precum Franța sau Germania,…

Transportatorii cer autoritatilor o data ferma pentru intrarea Romaniei in Schengen cu frontierele terestre. ”Pierderile financiare cauzate de neaderarea la Schengen reprezinta una dintre problemele severe cu care se confrunta in acest moment operatorii d

18:56, 07.03.2024 - ”Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) solicita din nou autoritatilor romane si europene sa ia masuri urgente pentru intrarea Romaniei in spatiul Schengen cu frontierele terestre in 2024. Pierderile financiare cauzate de neaderarea la Schengen nu mai pot fi acceptate si reprezinta…

Avertisemntul lui Kovesi. De ce renunța infractorii la traficul de droguri pentru criminalitate informatica

09:26, 01.03.2024 - Cel de-al treilea raport anual al EPPO, publicat vineri, arata o crestere puternica a numarului de anchete initiate: 1371 in 2023, pentru un prejudiciu total estimat la 19,2 miliarde de euro. Din acest total, 339 se refera la fraude cu TVA."E nevoie de un contabil, de un avocat"Potrivit sefei Parchetului…

Procesul Pfizer vs Romania. S-a decis un calendar procedural și nu s-a stabilit un un termen pentru audieri, spune Ministerul Finanțelor

21:10, 20.02.2024 - Ministerul Finantelor a anunțat marți, 20 februarie, ca a fost stabilit un termen de 4 luni pana la prima depunere de inscrisuri, care va avea loc pe 20 iunie, iar apoi urmeaza audierile in procesul intentat de Pfizer, pentru care insa nu exista un termen.„In cursul acestei zile a fost stabilit un calendar…

63% dintre romani nu isi permit un concediu de 7 zile departe de casa

22:56, 18.02.2024 - Statele membre UE trebuie sa acorde salariatilor un concediu anual platit de minim de 20 de zile. Statistica arata ca nu toti europenii profita de aceste zile din cauza saraciei. Conform datelor oficiale, in Romania, peste doua treimi dintre angajati (63%) nu iși pot permite un concediu anual de 7 zile…


Ce parere ai despre aceasta stire?