Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

România a comandat un studiu de fezabilitate pentru evaluarea transportului maritim de gaze din Azerbaijan

Publicat:

Premierul moldovean a declarat ca țara sa nu mai depinde de aprovizionarea cu gaze rusești, informeaza caspianbarrel.org.

"Moldova nu mai este dependenta de gazul rusesc, deoarece a reușit sa renunțe la consumul sau prin conectarea la rețeaua energetica europeana. Daca in urma cu un an 100% din resursele energetice consumate de Moldova erau din Rusia, acum republica poate face fața fara furnizarea de gaz sau electricitate ruseasca. Moldova nu mai consuma gaz rusesc. Este integrat in rețeaua energetica europeana atat din punct de vedere tehnic, cat și comercial", a declarat Recean,…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Dorin Recean pleaca din Moldova, pe 9 mai: La ce eveniment va participa premierul

17:35, 08.05.2024 - Dorin Recean pleaca din țara, pe 9 mai. Premierul va participa maine la cea de-a 10-a ediție a conferinței de investiții din Europa Centrala și de Est, care va avea loc in Romania. Anunțul a fost facut de purtatorul de cuvant de la Guvern, Daniel Voda.

Rusia lovește rețeaua energetica a Ucrainei pentru a slabi capacitatea industriala de aparare a țarii vecine

06:20, 12.04.2024 - Forțele ruse au desfașurat o alta serie de lovituri cu rachete și drone pe scara larga impotriva Ucrainei in noaptea de 10 spre 11 aprilie, care au cauzat daune notabile și probabil pe termen lung infrastructurii energetice a Ucrainei.

A fost finalizata extinderea caii ferate cu ecartament larg intre Portul Galați și granița cu Ucraina

17:35, 09.04.2024 - A fost recepționata modernizarea caii ferate cu ecartament larg care leaga Portul Docuri și Portul Bazinul Nou din Galați de granița cu Ucraina prin Vama de la Giurgiulești, prin aceasta modernizare fiind obținuta o creștere a capacitații de transport de marfuri exportate sau importate de Ucraina prin…

Replica socialistului Igor Dodon pentru premierul Marcel Ciolacu care susține unirea Rep. Moldova cu Romania

14:46, 04.04.2024 - Socialistul Igor Dodon declara ca dreptul demnitarilor romani se oprește exact acolo unde incep drepturile și libertaților moldovenilor, recunoscand ca ,,suntem prieteni și frați”, dupa ce premierul s-a expus in cazul unirii celor doua state.

Reteaua energetica ucraineana primeste asistenta in regim de urgenta din Polonia, Romania si Slovacia

13:31, 22.03.2024 - Reteaua energetica ucraineana primeste asistenta in regim de urgenta din Polonia, Romania si Slovacia, dupa ce un val de atacuri aeriene au lasat fara curent peste un milion de persoane.

Europa ramane puternic dependenta de importurile de energie chiar si dupa criza energetica (analiza)

16:35, 13.03.2024 - Europa ramane puternic dependenta de importurile de energie chiar si dupa criza energetica, dependenta de Rusia fiind inlocuita cu dependenta de alte tari, arata o analiza realizata de Asociatia Energia Inteligenta (AEI), pe baza datelor Eurostat. Potrivit sursei citate, Romania este tara cea mai putin…

Chiar poate Rusia sa atace Moldova? `Se intampla ceva, dar…`

07:17, 07.03.2024 - Transnistria, o regiune a Moldovei cu accente pro-ruse, invecinata cu Ucraina, se afla in centrul tensiunilor geopolitice. Separatiștii cer ajutorul Rusiei. Este mai curand o invitație (abia) voalata? Ar putea Moldova, o țara est-europeana inghesuita intre Romania și Ucraina, sa devina noul punct…

Atac rusesc la Odesa, la 150 de metri de locul pe unde au trecut Zelenski si premierul Greciei

21:05, 06.03.2024 - Rusia a lansat un atac la Odesa in timpul vizitei pe care presedintele ucrainean Volodimir Zelenski si oaspetele sau, premierul grec Kyriakos Mitsotakis, o faceau, miercuri, in orasul din sudul Ucrainei. O racheta a aterizat la 150 de metri de cele doua delegatii, scrie news.ro .


Ce parere ai despre aceasta stire?