REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Paine pentru Anul Nou și Stacoji cu maioneza (homard)
Publicat:In cadrul acestei rubrici, va prezentam rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizand, de fiecare data, sursa.
În aceasta saptamâna, va prezentam ''Pâine pentru Anul Nou'' și ''Stacoji cu maioneza (homard)'', rețete care au fost publicate în seria ''Buna Menajera — Carte de bucate, practica'' (1907), scrisa de doamna Ecaterina Colonel Steriad.
Pâine pentru Anul Nou
Ia patru kilograme și 800 grame de faina, pune-le într'o copaie (covata) la caldura și fa plamadeala în…
Citeste articolul mai departe pe ziuanews.ro…
Sursa articol: ziuanews.ro
Stiri pe aceeasi tema
Gozmele – rețete placinta turceasca. Cum se prepara și cu ce umpluturi
09:05, 07.05.2024 - Gozmele inseamna un aluat de patiserie nedospit, care se intinde intr-o foaie subțire și se adauga umpluturi diverse. Vezi mai jos cum faci cea mai buna rețeta de placinta turceasca, gozmele.Gozmele, un deliciu culinar turcesc, mini placinte umplute cu diferite amestecuri care mai de care mai delicioase.…
Lista de alimente pentru care se aplica masura limitarii adaosului comercial, pana la sfarșitul anului 2024
23:05, 27.03.2024 - Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind aprobarea ordonantei de urgenta a Guvernului 5/2024 pentru modificarea si completarea ordonantei de urgenta a Guvernului 67/2023 privind instituirea unei masuri cu caracter temporar de combatere a cresterii excesive a preturilor la…
Ardei umpluti de post. Reteta maicutelor de la Manastirea Prislop. Ingredientul secret pentru un gust unic
08:25, 26.03.2024 - Ardei umpluți de post. Ingrediente:7 ardei grasi1 ardei2 morcovi2 cepe150 g orez3 rosiiboia de ardei dulcepiper, sare50 ml ulei1 lingura de faina1 lingurita de vegetapatrunjel Postul Paștelui 2024. Rețete de post: cum faci cele mai delicioase chifteluțe manastirești Ardei umpluți de post. Mod de preparare: Ardeii…
Mucenici moldovenești, rețeta renumitului gastronom Radu Anton Roman. Ingredientul secret pe care il folosea maestrul bucatar
10:16, 05.03.2024 - In credinta populara, 9 martie este ziua in care se deschid cerurile. Pentru pomenirea celor morti, in multe sate se obisnuieste sa se imparta mucenici.Regretatul gastronom Radu Anton Roman a publicat in cartea sa „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” o rețeta a preparatului traditional.Cum se fac…
Retete de biscuiti de casa
09:05, 28.02.2024 - Biscuiții sunt printre cele mai consumate produse fainoase, pregatiți din aluat pe baza de faina, zahar, oua. Crocanți, dulci sau sarați, biscuiții se pot consuma simpli sau pot fi adaugați intr-o varietate de rețete de dulciuri de casa. Insa iata cum faci acasa rețete de biscuiți de casa!Biscuiții…
IMBUNATAȚIREA SANATAȚII PUBLICE Franța reduce sarea in paine
18:35, 27.02.2024 - Franța ia masuri pentru sanatatea publica prin diminuarea cantitații de sare din baghete și alte tipuri de paine, o schimbare care afecteaza multe brutarii și metodele lor tradiționale de preparare. The post IMBUNATAȚIREA SANATAȚII PUBLICE Franța reduce sarea in paine first appeared on Informatia Zilei…
Retete de fagure cu crema
09:06, 22.02.2024 - Una dintre cele mai cunoscute rețete care amintește de gustul copilariei este, fara indoiala, cea de fagure cu crema. Desertul care nu lipsea de pe nicio masa de sarbatoare, faguri crocanți umpluți cu crema, poți sa il faci și tu acasa foarte ușor. Vezi care sunt cele mai ușoare rețete de fagure cu…
Cum se prepara savarina de casa. Secretul celei mai gustoase prajituri
16:46, 19.02.2024 - Savarina se numara printre prajiturile preferate ale romanilor. Ușor de facut și foarte gustoase, reprezinta desertul perfect pentru o masa copioasa. Incercați urmatoarea rețeta și spuneți-ne ce parere aveți. Rețeta savarina gustoasa de casa Cu doar o cautare mica veți gasi nenumarate rețete de savarina.…