Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Retete traditionale romanesti: Retete aluaturi de placinta, cu foi groase sau subtiri

Publicat:

Daca vreti sa pregatiti placinte, ca pe vremea bunicilor, va recomand cateva retete pentru aluatul placintelor declicioase Aluat in foaie groasa pentru placinte I foaie: 100 g faina, 200 g unt. A doua foaie: 200 g faina, 1 lingura untdelemn 25 g , 1 lingura otet, sare, 1 ou, apa caldaMod de prepararePrepararea primei foi: se amesteca faina cu untul, se framanta pana se obtine o coca si sa da la rece.Prepararea foii a doua: se amesteca faina, untdelemnul, otetul, sare si apa cal ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Gabriela Szabo adora sa gateasca! „Imi plac mancarurile tradiționale și fac rețete de pe internet”

21:30, 02.05.2024 - Gabriela Szabo (48 de ani) va petrece Paștele in Romania. Fosta atleta de talie mondiala adora sa gateasca așa ca va pregati bucatele tradiționale de Paște cu mult suflet și voie buna. Gabriela Szabo adora sarbatorile in familie și se bucura atunci cand are casa plina de prieteni și familia alaturi,…

Rama pentru Copt și Prajituri prezinta o rețeta-inspirație pentru masa de Paște, un cozonac care va completa perfect masa de sarbatori.

12:45, 23.04.2024 - COZONAC TRUNCHI DE CON Timp de pregatire: 45 minuteINGREDIENTEPentru aluat:300 gr margarina Rama pentru Copt și Prajituri300 gr de zahar tos2 plicuri de zahar vanilat5 oua1 lingurita de praf de copt300 gr de faina fina200 gr mix de fructe uscate, nuca și ciocolataPentru decor:100 gr de ciocolata de…

Placinta de post ca la bunica, 5 rețete delicioase

14:01, 08.04.2024 - Daca vrei sa faci placinta de post ca la bunica, aceste 5 rețete sunt ideale pentru tine. De la tarta cu gem și aluat sfaramat deasupra, pana la clasica placinta cu mere care se caramelizeaza la cuptor și devin gustoase. Poți face placinta de post și cu umpluturi sarate cum ar fi ciupercile sau spanacul.…

Ardei umpluti de post. Reteta maicutelor de la Manastirea Prislop. Ingredientul secret pentru un gust unic

08:25, 26.03.2024 - Ardei umpluți de post. Ingrediente:7 ardei grasi1 ardei2 morcovi2 cepe150 g orez3 rosiiboia de ardei dulcepiper, sare50 ml ulei1 lingura de faina1 lingurita de vegetapatrunjel Postul Paștelui 2024. Rețete de post: cum faci cele mai delicioase chifteluțe manastirești Ardei umpluți de post. Mod de preparare: Ardeii…

Rețete quiche de primavara – cele mai bune rețete de tarte din legume

09:05, 15.03.2024 - Tarta facuta din legume și aluat, care este cunoscuta sub denumirea de quiche, este unul dintre cele mai indragite preparate culinare. Este ideal pentru consum in orice moment al zilei și poate fi realizat din orice tip de legume preferi. Mai jos iți recomandam cele mai gustoase rețete de quiche. Idei…

Martenițele au luat locul marțișoarelor tradiționale romanești: Ce sunt și de unde provin

13:05, 01.03.2024 - Pe langa martisoarele obisnuite romanesti in targurile si pietele din judetul Giurgiu doritorii pot gasi si martenite, martisoare specific bulgaresti aduse de vecinii bulgari de la Ruse. Vladimir si Liliana sunt doi bulgari de la Ruse care in aceasta primavara au adus cu ei, in pietele giurgiuvene,…

Retete de fagure cu crema

09:06, 22.02.2024 - Una dintre cele mai cunoscute rețete care amintește de gustul copilariei este, fara indoiala, cea de fagure cu crema. Desertul care nu lipsea de pe nicio masa de sarbatoare, faguri crocanți umpluți cu crema, poți sa il faci și tu acasa foarte ușor. Vezi care sunt cele mai ușoare rețete de fagure cu…

REȚETE ROMANEȘTI Deliciul preferat al Regelui Mihai al Romaniei: Sarmalele in foi de varza

14:31, 12.02.2024 - Regele Mihai I al Romaniei, ultimul monarh al țarii, era cunoscut pentru modestia și discreția sa, inclusiv in preferințele culinare. Informațiile despre mancarurile sale preferate sunt limitate, insa se știe ca avea o afecțiune pentru bucataria tradiționala romaneasca, care se caracterizeaza prin simplitate…


Ce parere ai despre aceasta stire?