Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Rețeta zilei de marți. Sturion cu spumă de unt (rețetă regală)

Publicat:

 Cineva numea sturionii "liniștite ierbivore marine". Era un vers, ori poate nu-mi aduc eu bine aminte și era doar vorba cuminte, de om ințelepțit de soarta, de pescar ce-și duce viața in perimetrul acela care nu apațtine nici Marii, nici Deltei, nici Pamantului. Teritoriul de grinduri scufundate in care salașluiesc (inca salașluiesc) fabuloasele fosile vii ce poarta numele de: morun, nisetru, cega ori pastruga.

De la sturioni, spun cei ce știu, se mananca totul. Carnea se frige ori se pune pe gratar și o servești apoi cu lamaie, cu sosuri diferite ori in "vecinatați" stranii, precum…

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Rețeta de mici ca la Dedulești, Dealul Negru, spusa chiar de un fost gratargiu:"Este cel mai important secret"

12:36, 29.04.2024 -   "Reteta de mici (ca la Dedulesti): Un kilogram de carne tocata de porc, 250 grame de seu de oaie. O lingurita mica de bicarbonat, 10 catei de usturoi bine tocati sau presati, ienibahar si cimbru pisat, piper, cateva linguri de zeama de carne, sare dupa gust. Se toaca de carnea de 2 ori prin masina…

Drobul, o delicatesa nelipsita de pe masa de Paște. Ce sa pui in compoziție, ca sa nu se sfarame: secretul gospodinelor desavarșite

08:36, 19.04.2024 - Ce sa pui in drob ca sa nu se mai sfarame! Ingrediente: maruntaie de miel (ficat, plamani, inima si rinichi), 1 prapur de miel, ½ kg ficat de pui, ½ kg carne macra de pui sau de vita, 3 legaturi ceapa verde, 3 legaturi marar, 3 legaturi patrunjel, 4-5 oua , 2 legaturi usturoi, 2-3 oua fierte tari, 1…

Biroul pentru Imigrari:Politistii de imigrari din Constanta au indepartat sub escorta de pe teritoriul tarii noastre patru straini

11:10, 11.04.2024 - Stire de presa Bucuresti, 11 aprilie 2024 POLITISTII DE IMIGRARI DIN CONSTANTA AU INDEPARTAT SUB ESCORTA DE PE TERITORIUL TARII NOASTRE PATRU STRAINI, IAR ALTUL A FOST INTRODUS IN CENTRUL DE CUSTODIE PUBLICA Patru straini au fost indepartati sub escorta de pe teritoriul tarii noastre, de politistii…

Ciorba de urzici cu franjuri de oua, mai gustoasa și mai consistenta

20:55, 01.04.2024 - Este o rețeta mult mai gustoasa și mai consistenta, datorita adaosului de oua sub forma de franjuri. Acestea utilizeaza foarte des in rețetele de ciorba, atunci cand se renunța la fidea sau la orez. Ofera ciorbelor și savoare, dar și aspect apetisant. In plus, combinația de urzici cu oua este una foarte…

Anunțul zilei pentru șoferi! Se poate intoarce sub pasajul rutier de pe DN 1

15:10, 15.03.2024 - O zona ce permite șoferilor sa se intoarca in sensul opus a fost realizata sub pasajul rutier de pe DN 1, in drum spre Aeroportul Otopeni. CNAIR informeaza ca pentru decongestionarea traficului din zona Aeroportului Otopeni s-a realizat un punct de intoarcere pe sub pasajul rutier de pe DN1.Practic,…

Incendiu produs la o casa in Crevedia, satul Samurcași, pe strada Zidarilor

06:45, 29.02.2024 - ISU București a acționat cu patru autospeciale de stingere cu apa și spuma, o autospeciala pentru intervenție și salvare de la inalțimi și o ambulanța SMURD, iar Garda de Intervenție Cornești intervine cu o autospeciala de stingere cu apa și spuma. La fața locului echipajele de intervenție au constatat…

Se intampla o data la patru ani: 2024, an bisect! Saltul de credința, semnificația spirituala a zilei de 29 februarie

23:35, 27.02.2024 - Aceasta zi speciala este, de fapt, una de recuperare. Pamantului ii ia cu aproape șase ore mai mult sa mearga in jurul Soarelui decat cele 365 de zile din anul nostru calendaristic. De aceea, adaugam o zi atipica de 24 de ore la fiecare patru ani. „Dupa doar un secol fara zi bisecta, vara nu avea sa…

Ciorba ruseasca ce pune capac mahmurelii. Cum se prepara celebra Solyanka: rețeta, pas cu pas

13:20, 21.02.2024 - Exista diverse teorii cu privire la originea numelui. La inceput, aceasta ciorba era denumita ”selyanka” și era tradusa sub denumirea de ”mancarea sateanului”. Mai tarziu, denumirea s-a schimbat in "solyanka", folosind cuvantul "sol" (sare) pentru a sublinia caracterul sarat al supei, potrivit Știri…


Ce parere ai despre aceasta stire?