Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Rețeta de ciocolată caldă pentru un creier sănătos. Ce influență are asupra fericirii și inteligenței

Publicat:

Un nou studiu constata ca ciocolata calda nu este doar delicioasa, ci poate fi si alegerea „inteligenta”. Cercetatorii de la Universitatea din Birmingham spun ca alimentele bogate in flavonoide, cum ar fi cacaua, iti cresc performanta mentala.Flavonoidele sunt un grup de molecule care apar in mod natural in fructe si legume. Fac parte din familia flavonoidelor vegetale si se gasesc in cacao, struguri, mere, ceai, fructe de padure si chiar in vin. In timp ce studiile anterioare arata ca aceste molecule pot imbunatati sanatatea creierului, noul raport constata ca ele stimuleaza, de asemenea, nivelul…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Primele rezultate in cazul fetiței de 4 ani, din Calarași, care a murit dupa ce a mancat carne la gratar: peștele, CONTAMINAT cu substanțe periculoase

14:40, 02.05.2024 - Inspectorii sanitari au recoltata mai multe probe dupa decesul cutremurator de zilele trecute.Rezultatele preliminarii arata ca pestele si micii consumati de copila erau contaminate. Mai exact, in carnea respectiva s-au gasit valori mai mari decat cele normale.In acest moment, se poate spune ca fetita…

Cat polueaza un baton de ciocolata? Daca raportezi la o factura de intreținere, te iei cu mainile de cap

15:21, 01.04.2024 - Un studiu realiaat la Universitatea din Edinburgh in 2019 a estimat ca un baton de ciocolata cu lapte echivaleaza cu 200 de grame de dioxid de carbon, in timp ce  un baton de ciocolata neagra provoaca 300 de grame. Aceasta inseamna ca, in comparație cu o gustare mai sanatoasa, cum ar fi, de exemplu,…

Cazul prințesei Kate, un semnal de alarma

15:56, 31.03.2024 - Cazul prințesei Kate, un semnal de alarma. Situația printesei Kate, o tanara de 42 de ani bolnava de cancer, ilustreaza un fenomen care capata amploare. Fara a-i intelege cu adevarat cauzele, persoanele sub 50 de ani sunt de mai multe decenii din ce in ce mai afectate de aceasta boala, informeaza AFP.…

Risc crescut de tumori intracraniene asociat cu trei contraceptive

00:10, 30.03.2024 - Cercetatorii francezi au observat un risc crescut de meningiom – tumoare a membranelor  protectoare ale creierului – legat de utilizarea a trei medicamente cu proprietați contraceptive.  Este concluzia unui studiu realizat de GIS Epi-Phare , publicat in British Medical Journal (BMJ), care indica un…

Se scumpește și ciocolata. Lumea se confrunta cu cel mai mare deficit de aprovizionare cu cacao din ultimii 60 de ani

09:25, 28.03.2024 - Se scumpește și ciocolata. Lumea se confrunta cu cel mai mare deficit de aprovizionare cu cacao din ultimii 60 de ani Vesti proaste pentru iubitorii de ciocolata, pretul acesteia va crește! Lumea se confrunta cu cel mai mare deficit de aprovizionare cu cacao din ultimii 60 de ani. De vina este vremea…

Un nou studiu scoate la iveala impactul nefast al depozitelor de grasime abdominala asupra creierului

04:25, 29.02.2024 - Cercetatorii de la Rutgers Health din SUA au realizat un studiu privind relația dintre depozitele de grasime abdominala și sanatatea creierului la persoanele de varsta mijlocie cu risc de a suferi de boala Alzheimer. La studiu au participat 204 persoane sanatoase de varsta mijlocie cu antecedente familiale…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

Somonul conține compuși unici, care reduc colesterolul

22:45, 08.02.2024 - Somonul este un pește gustos, dar și foarte bun pentru protejarea sanatații. Cercetatorii de la Universitatea din Colorado au identificat cel puțin patru compuși prezenți in acest pește, toți contribuind la reducerea colesterolului rau. Se știe ca aceasta forma de colesterol se acumuleaza in vasele…


Ce parere ai despre aceasta stire?