Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Reşedinţa guvernatorului Daciei romane de la Apulum, un monument uitat de autorităţi

Publicat:

Acest obiectiv istoric, unic in Romania, nu pare sa trezeasca interesul administratiei locale sau judetene. In ultimii 20 de ani, lucrarile arheologice sunt conduse de Viorica Rusu-Bolindet, fost arheolog la muzeul albaiulian, actualmente arheolog expert in cadrul de Istorie a Transilvaniei din Cluj. In 2011, o studenta de la arhitectura din Cluj, , a propus un proiect ideal pentru protejarea si promovarea culturala, turistica, a resedintei guvernatorului (praetorium consularis) Daciei romane. Din pacate, proiectul acesta ramane la stadiul…

Citeste articolul mai departe pe informatiadealba.ro…  

Sursa articol: informatiadealba.ro


Stiri pe aceeasi tema

Expoziție bilingva „Fenomenul Pitești. Adevarata fața a comunismului in Romania”, la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei

18:06, 21.05.2024 - Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Memorialul Inchisoarea Pitești și Muzeul Național Brukenthal prezinta, in perioada 24 mai – 24 iulie 2024, expoziția „Fenomenul Pitești. Adevarata fața a comunismului in R

Cadouri primite de Ceaușescu, expuse la muzeu

13:05, 21.05.2024 - 75 de cadouri primite de cuplul Nicolae si Elena Ceausescu cu diferite ocazii pot fi admirate incepand de astazi pana in septembrie la Buzau. Muzeul Judetean a vernisat expozitia temporara „Un cuplu, o epoca, multe cadouri”, organizata in parteneriat cu Muzeul National de Istorie a Romaniei. In expozitie,…

Lecție de istorie | Memorandul romanilor din Transilvania și procesul de la Cluj, rememorate la Muzeul Etnografic

18:00, 15.05.2024 - Muzeul Etnografic al Transilvaniei organizeaza joi, 16 mai 2024 vernisajul expoziției „Memorandul romanilor din Transilvania și procesul de la Cluj – 130 de ani”, chiar in locul in care s-a desfașurat procesul.

Exponatele lunii mai in muzeele din vestul țarii, de la Avram Iancu la un pistol vechi de 200 de ani

16:10, 09.05.2024 - La aniversarea a doua veacuri de la nașterea lui Avram Iancu, Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva a deschis expoziția „Omagiu. Avram Iancu. 200 de ani de la naștere”, care va putea fi vizitata pana in 14 iulie.Sunt expuse bunuri culturale din patrimoniul muzeului devean și al Muzeului Național…

La Muzeul National de Istorie a Romaniei: Expozitia In jurul Atacului de la Smardan. Pictori ai Razboiului de Independenta in colectia MNIR", isi prelungeste perioada de vizitare

12:40, 13.04.2024 - Expozitia "In jurul Atacului de la Smardan. Pictori ai Razboiului de Independenta in colectia MNIR, isi prelungeste perioada de vizitare pana la data de 12 mai 2024, potrivit Muzeului National de Istorie a Romaniei. Dintre episoadele definitorii pentru istoria moderna romaneasca, Razboiul Ruso Turc…

Mihai Viteazu: Finantari nerambursabile de la bugetul local pentru activitati nonprofit de interes local, pentru anul 2024, domeniul Cultura/tineret si culte religioase

23:25, 04.04.2024 - Consiliul Local al Comunei Mihai Viteazu anunta acordarea de finantari nerambursabile de la bugetul local pentru activitati nonprofit de interes local, pentru anul 2024, domeniul Cultura/tineret si culte religioase. Autoritatea contractanta-Comuna Mihai Viteazu-Consiliul Local, cu sediul in localitatea…

Sapaturile arheologice recente din centrul Clujului au scos la lumina mai multe zidarii istorice: „Se suprapun cele trei incinte istorice ale orașului”

15:10, 15.03.2024 - In urma lucrarilor de reabilitare a parcului I.L Caragiale și strazilor din vecinatatea sa, specialiștii Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) au realizat o serie de cercetari arheologice. Cert este ca in Cluj-Napoca oriunde sapi in zona centrala dai peste vestigii, iar din Maraști spre…

Descoperiri arheologice in centrul Clujului: incinta romana de nord a orașului Napoca / Poarta medievala a Apei

14:10, 15.03.2024 - Cu prilejul lucrarilor de reabilitare a parcului I.L Caragiale și strazilor din vecinatatea sa, specialiștii Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) au realizat o serie de cercetari arheologice. Pe str. O. Petrovici, chiar in zona


Ce parere ai despre aceasta stire?