Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Realpolitik și puterea industrială. Europa și America au nevoie una de cealaltă

Publicat:

Timp de o generație, dupa incheierea , elitele de pe ambele maluri ale Atlanticului au considerat de la sine ințeleasa o lume fara rivalitați intre marile puteri, in care SUA, necontestate, exportau securitate in Europa și in alte regiuni și importau in schimb produse manufacturate de la acestea. Cu toate acestea, ascensiunea Chinei a […] The post Realpolitik și puterea industriala. Europa și America au nevoie una de cealalta first appeared on Ziarul National .

Citeste articolul mai departe pe enational.ro…  

Sursa articol: enational.ro


Stiri pe aceeasi tema

eToro: Cheltuielile pentru aparare vor creste structural in intreaga lume. Anul trecut, cheltuielile mondiale pentru aparare au fost in medie de 2,3% din PIB-ul global, adica 2.400 de miliarde de dolari

17:55, 07.05.2024 - ”Cheltuielile pentru aparare vor creste structural in intreaga lume, odata cu noua normalitate a tensiunilor geopolitice si cu sfarsitul dividendelor de pace de mai multe decenii. Desi suntem inca departe de cheltuielile de peste 6% din PIB-ul global din anii 1960, a inceput o noua cursa a inarmarii,…

”Culturile lumii” – festivalul diplomației culturale

14:15, 07.05.2024 - Pentru al treisprezecelea an, Palatul Brancovenesc de la Mogoșoaia iși deschide porțile pentru o noua ediție a Mogoșoaia ClasicFest, care se va desfașura și de acesta data sub genericul ”Culturile lumii”. Țari din America de Sud, Asia, Europa și Africa și-au anunțat participarea, iar cu ocazia acestui…

Adevarata miza a discuțiilor dintre Macron, von der Leyen și președintele Xi al Chinei

19:00, 06.05.2024 - Aflat in Europa pentru prima data in ultimii cinci ani și intr-un context internațional complicat, președintele chinez Xi Jinping s-a intalnit, luni, la Paris cu Emmanuel Macron, președintele Franței, dar și cu presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Adevarata miza: instituirea unor ”reguli…

Cercetatorul Adrian Constantin, laureat cu „Nobelul Austriei”, despre praful saharian: „Un fenomen vechi. Sunt studii care arata ca exista și in urma cu o mie de ani”

08:10, 23.04.2024 - Profesorul Adrian Constantin este un nume de referința in Austria. In anul 2020, el a obținut Premiul Wittgenstein, denumit „Nobelul Austriei”, dotat cu un premiu de 1,5 milioane de euro pentru cercetarea in domeniul modelarii matematice, miscarii valurilor si curentilor. Este recunoscut si pentru numarul…

Un roman printre cei 20 cei mai buni ciocolatieri ai lumii

20:31, 29.03.2024 - Preselecțiile care au avut loc in ultimele doua zile la Belgrad pentru finala celei mai importante competiții internaționale din industria ciocolatei – World Chocolate Masters – s-au terminat cu o victorie pentru Romania. Marinel Bejan, din Craiova, va reprezenta  Europa de Est  in finala. Competiția…

Pe ce loc de afla Romania in topul celor mai fericite țari

12:10, 20.03.2024 - Raportul mondial al fericirii, publicat anual la 20 martie, de Ziua Internationala a Fericirii a Organizatiei Natiunilor Unite, arata ca Finlanda este din nou pe primul lor, pentru al saptelea an consecutiv. Sondajul a cuprins in premiera un clasament separat pe grupe de varsta si arata vesti proaste…

Un roman și un moldovean, numiți „cei mai periculoși traficanți de droguri din Gibraltar“. Aveau peste PATRU TONE de cocaina in barca

00:05, 16.02.2024 - Agenți ai Guardia Civil, ai Poliției Naționale și ai Serviciului de supraveghere vamala al Agenției Fiscale au interceptat o nava semi-rigida la 500 de mile marine la sud de Insulele Canare, in timp ce transporta aproximativ 4.350 de kilograme de cocaina.Operațiunea a inceput in urma unei colaborari…

Aditivii cei mai folosiți, inclusiv in paine, care maresc riscul de cancer

15:20, 14.02.2024 - Emulgatorii, aditivii alimentari cei mai folosiți, inclusiv in paine, sunt legați direct de apariția unor cancere, potrivit unui nou studiu, realizat de un grup de cercetatori francezi din cadrul INSERM. Studiul a fost publicat in revista de știința PLOS Medicine și se bazeaza pe datele privind starea…


Ce parere ai despre aceasta stire?