Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Raport: Sustenabilitatea financiară a Moldovei depinde de asistenţa externă

Publicat:

Volumul asistentei externe ca pondere în PIB-ul Republicii Moldova se mentine sub nivelul de 10%, cu tendinta de diminuare. Totusi, sustenabilitatea financiara a Republicii Moldova continua sa depinda de asistenta externa. Declaratii în acest sens a facut Valentin Guznac, secretarul general adjunct al Guvernului, care a prezentat Raportul cu privire la asistenta externa acordata Republicii Moldova în 2015. Raportul a fost audiat de membrii Comisiei parlamentare politica externa si integrare europeana la sedinta de marti, 5 iulie.

Valentin Guznac a precizat ca asistenta

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

Ciolacu, despre Autostrada Moldovei: Exista un progres evident. Constructorii care se ocupa de proiectul „Centura Barlad” au reusit si au ajuns de la 15% la un stadiu de 88%

14:55, 05.04.2024 - „Am venit cu domnul ministru sa vedem si lucrarile la Autostrada Moldovei. Nu putem vedea tabloul inchis decat facem si centurile oraselor importante din Moldova. Ce ma bucur mult este ca, in sfarsit, vorbim de autostrada Moldovei. Am vazut impreuna azi impreuna cu domnul ministru deja pe anumite portiuni…

Autostrada A7: S-a aprobat contractul de finanțare cu BEI pentru Ploiești-Pașcani. Ministrul Fechet: „UMB va dovedi profesionalism și eficiența”

15:30, 04.04.2024 - Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat ca s-a aprobat legea pentru contractul de finanțare al Autostrazii Ploiești-Pașcani (parte din Autostrada Moldovei A7) cu Banca Europeana pentru Investiții (BEI). „A7, pe drumul cel bun. Autostrada Moldovei este un proiect vital pentru dezvoltarea infrastructurii…

BAT Romania lanseaza o noua invitație pentru dezvoltarea de soluții inovatoare pentru sustenabilitate

09:00, 19.03.2024 - Obiectivele BAT in domeniul sustenabilitații sunt clare: - zero emisii de dioxid de carbon la nivelul intregului lanț valoric pana in 2050;- reducerea cu 50% a emisiilor pentru Scopul 1 și 2 pana in 2030 fața de valoarea de referința din 2020;- reducerea cu 25% a deșeurilor pana in 2025 in siturile…

Vin bani mulți la Autoritatea pentru Reforma Feroviara de la Bruxelles! Se inlocuiesc locomotivele vechi

20:45, 14.03.2024 - Autoritatea pentru Reforma Feroviara (ARF) a anunțat joi ca Bruxelles-ul a aprobat acordarea a 204 milioane de euro nerambursabili din Fondul de Modernizare. Autoritatea pentru Reforma Feroviara (ARF) anunța asigurarea finanțarii nerambursabile europene din Fondul de Modernizare(FM) a propunerii de…

Bani europeni pentru achiziția de locomotive noi

19:40, 14.03.2024 - Comisia Europeana a aprobat 204 milioane de euro nerambursabili din Fondul de Modernizare pentru inlocuirea unor locomotive vechi cu material rulant nou, a anuntat, joi, Autoritatea pentru Reforma Feroviara (ARF). „Autoritatea pentru Reforma Feroviara (ARF) anunta asigurarea finantarii nerambursabile…

Cand vor incepe lucrarile la Spitalul Regional de Urgenta Iasi

10:50, 10.03.2024 - Ciolacu a facut, la Iași, anunțul așteptat de toata Moldova: Cand vor incepe lucrarile la Spitalul Regional de Urgenta Iasi.   Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sambata, ca lucrarile la Spitalul Regional de Urgenta (SRU) Iasi vor incepe in luna aprilie. “Am inteles ca pe 19 aprilie vor incepe lucrarile.…

Premierul Ciolacu, intrevedere cu noul presedinte al Bancii Europene de Investitii, Nadia Calvino: Banca Europeana de Investitii este un partener cheie strategic pentru Romania

14:55, 08.03.2024 - Premierul a transmis intr-un mesaj pe X ca Banca Europeana de Investitii este un partener cheie strategic pentru Romania. ”Vom accelera implementarea proiectelor noastre comune cu sprijinul noului presedinte, Nadia Calvino”, mai afirma premierul. Marcel Ciolacu precizeaza ca un accent deosebit va fi…

Cutremur pe piața imobiliara din Romania: Ce se intampla cu locuințele aflate la vanzare

13:56, 28.02.2024 - Volumul tranzacțiilor pe piața de investiții imobiliare din Romania s-a redus in 2023, inregistrand o scadere de peste jumatate fața de varful de 1,2 miliarde de euro din 2022. Principala provocare pentru 2024 este costul finanțarii. Anul 2023 s-a incheiat cu investiții imobiliare in valoare totala…


Ce parere ai despre aceasta stire?