Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Radiaţii detectate într-un spaţiu de depozitare a deşeurilor nucleare în SUA

Publicat:

Anchetatori prelevau duminica esantioane din situl de stocare a deseurilor nucleare in statul american , unde fusesera detectate radiatii in aer vineri, chiar daca autoritatile sustin ca nu a fost semnalata nicio contaminare.



Foto: (c) / XINHUA ARHIVA

'Continuam sa controlam situatia si insistam asupra faptului ca nu exista pericol pentru sanatatea umana si mediu', a declarat pentru AFP purtatoarea de cuvant a (WIPP) , care a precizat ca situl a fost inchis si ramane inactiv pentru moment.

Primul…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Putin ordona exercitii nucleare la care vor participa trupe pozitionate in apropiere de Ucraina

12:11, 06.05.2024 - Presedintele rus Vladimir Putin a dispus organizarea „in viitorul apropiat” a unor exercitii nucleare la care vor participa in special trupe pozitionate in apropiere de Ucraina. El susține ca acesta este un raspuns la „amenintarile” occidentale fata de Moscova, relateaza AFP si Reuters.

Alerta in Rusia, dupa ce au fost detectate niveluri crescute de radiații in orașul Habarovsk

14:30, 05.04.2024 - Autoritatile din orasul Habarovsk, in extremitatea estica a Rusiei, au declarat stare de urgenta intr-o zona in care a fost descoperita o "sursa de radiatii", a informat vineri agentia de presa TASS, relateaza Reuters.

SUA și Japonia cer sa nu se amplaseze arme nucleare in spațiu. Vizata e Rusia și o posibila arma spațiala

00:40, 19.03.2024 - Statele Unite și Japonia au propus luni o rezoluție Consiliului de Securitate al ONU care sa sublinieze ca națiunile ar trebui sa respecte un tratat care interzice amplasarea de arme nucleare in spațiu, un mesaj care pare sa vizeze Rusia.

Alcool in spațiu. Molecule organice complexe cruciale pentru lumi potential locuibile, detectate de telescopul James Webb

08:05, 17.03.2024 - Astronomii care lucreaza cu ajutorul telescopului spatial James Webb au detectat in jurul a doua stele tinere elemente chimice banale care se gasesc in otet, intepaturi de furnici si chiar in margarita, a anuntat NASA, potrivit CNN și News.ro.

Putin și Șoigu neaga informațiile SUA: Moscova nu intenționeaza sa lanseze arme nucleare in spațiu

19:50, 20.02.2024 - Președintele Vladimir Putin a declarat marți ca Rusia este impotriva desfașurarii de arme nucleare in spațiu, iar ministrul apararii, Serghei Șoigu, a negat categoric afirmațiile SUA ca Rusia dezvolta o capacitate nucleara pentru a dezactiva sateliți, conform Reuters.

Putin: Rusia nu va desfașura arme nucleare in spațiu

19:40, 20.02.2024 - Presedintele rus Vladimir Putin a declarat marti ca el este impotriva dezvoltarii armelor nucleare spatiale, in timp ce ministrul sau al apararii Serghei Soigu a negat la randul sau ca Rusia ar intentiona sa desfasoare o astfel de arma, dupa ce Washingtonul a acuzat saptamana trecuta Moscova ca dezvolta…

Teama de armele nucleare rusești in spațiu - Prima reacție de la Kremlin

18:10, 15.02.2024 - Secretarul de presa al președintelui rus, Dmitri Peskov, a numit publicațiile din mass-media occidentale despre care Rusia ar fi intenționat sa plaseze arme nucleare in spațiu drept un alt truc al Casei Albe, noteaza TASS. „Nu pot comenta in niciun fel despre asta. Sa așteptam acest briefing (de…

Google va furniza date despre scurgerile de petrol și gaze metan detectate din spațiu

16:45, 14.02.2024 - Google si asociatia ecologista Environmental Defense Fund (EDF) au anuntat miercuri ca au incheiat un parteneriat pentru a expune sursele de emisii provenite din operatiuni de extragere a petrolului si a gazelor, care incalzesc clima de pe Terra si care vor putea fi detectate in curand din spatiu cu…


Ce parere ai despre aceasta stire?