Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

PULSUL PLANETEI. Război religios în Ucraina: lupta pentru enoriași prin înjunghierea preoților rivali

Publicat:

1442005230 Razboiul ruso-ucrainean purtat cu arma in mana in , in Donbas, dupa anexarea Crimeii de catre Rusia și declanșarea agresiunii militare ruse in Donbas, s-a soldat cu desfașurarea unui razboi religios, nu la fel de sangeros, dar cu o incrancenare egala.

Astfel, și a întregii Ucrainei, aparținând de Patriarhia Bisericii Ortodoxe Ruse, se confrunta, pentru enoriași, cu arma în mâna la propriu, cu a Kievului.

Existența celor doua biserici ortodoxe dateaza de la proclamarea…

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cați ucraineni au murit in timp ce incercau sa treaca granita cu Romania pentru a scapa de razboi

14:11, 01.05.2024 - Salvamontiștii romani sunt chemați frecvent la operațiuni de recuperare a unor cetațeni ucraineni care și-au pus viața in pericol incercand sa fuga de razboiul din țara lor. In jur de 30 de barbati ucraineni au murit incercand sa treaca ilegal granita pentru a evita sa lupte in razboiul cu Rusia, a…

Un american fugit in Donbas pentru a susține efortul invadatorilor ruși a disparut fara urma in estul Ucrainei

13:25, 12.04.2024 - Un cetatean american care s-a declarat un sustinator al fortelor invadatoare ruse și s-a alaturat efortului propagandist și de razboi al regimului de la Kremlin a disparut intr-o zona din estul Ucrainei controlata de Rusia, relateaza Sky News.

Rusia caștiga razboiul in Ucraina, in lipsa ajutorului american pentru Kiev, spune Zelenski | Cel mai dur avertisment al președintelui ucrainean

08:25, 08.04.2024 - Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a recunoscut ca țara sa va pierde razboiul cu Rusia in cazul in care Congresul Statelor Unite ale Americii nu va debloca ajutorul militar de zeci de miliarde de dolari pentru Kiev.

Nicolae Ciuca: „Candidatura președintelui Iohannis la NATO e un demers al Romaniei!”

21:00, 02.04.2024 - „Anunțul candidaturii președintelui Klaus Iohannis pentru funcția de Secretar General al NATO trebuie privit ca un demers al Romaniei, pe care toți trebuie sa-l susținem”, a spus Nicolae Ciuca . Afirmația a fost facuta in cadrul discursului ținut la ședința festiva a Parlamentului, cu ocazia marcarii…

Seful diplomatiei UE asigura ca un razboi cu Rusia ”nu este iminent” si dezaproba exagerarile care ”sperie inutil populatia”

09:20, 22.03.2024 - Inaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, Josep Borrell, a declarat joi ca un ipotetic razboi al Rusiei impotriva tarilor blocului comunitar „nu este iminent” si a cerut sa inceteze exagerarile pe acest subiect, transmite agentia EFE, informeaza AGERPRES . „Indemnul catre europeni de a fi constienti…

Pauza in razboiul Rusia – Ucraina pentru 17 zile? Putin ar accepta incetarea focului in timpul Jocurilor Olimpice

15:50, 18.03.2024 - Au trecut mai bine de doi ani de la invaziei Rusiei asupra Ucrainei, iar pentru prima data, Vladimir Putin spune ca este deschis la o incetare a focului, insa doar in timpul Jocurilor Olimpice de la Paris. Vladimir Putin, despre incetarea focului in Ucraina Președintele Vladimir Putin spune ca ar putea…

Batalia dronelor s-a transformat intr-o cursa tehnologica intre Rusia și Ucraina. Comandant ucrainean: „Nu poți caștiga razboiul doar cu FPV-uri”

20:20, 12.03.2024 - O vreme, forțele ucrainene s-au bucurat de avantajul prolific al dronelor pe care le-au folosit ca pe niște proiectile proprii și care pareau sa fie o alternativa eficienta la obuzele de artilerie, ingaduindu-le sa lanseze atacuri asupra forțelor rusești inamice, relateaza NYT.

Un jurnalist rus a fost condamnat la 7 ani de inchisoare pentru ca a criticat razboiul din Ucraina

09:35, 07.03.2024 - Un jurnalist si blogger rus, Roman Ivanov, a fost condamnat miercuri la sapte ani de inchisoare pentru ca a postat pe retelele sociale mesaje care criticau asaltul asupra Ucrainei, intr-un nou exemplu de represiune in Rusia, transmite News.ro.


Ce parere ai despre aceasta stire?