Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Proiect de știință participativă pentru elevi, profesori, voluntari și comunitățile locale din Geoparc

Publicat:
Proiect de știință participativă pentru elevi, profesori, voluntari și comunitățile locale din Geoparc

Calitatea surselor alternative de apa (ex. fantani, izvoare) de pe teritoriul Geoparcului Internațional UNESCO Țara Hațegului și in ce masura consumul apei are impact asupra schimbarilor climatice și a calitații vieții noastre vor fi analizate in cadrul unui proiect de știința participativa (citizen science). Este primul proiect educațional derulat in Țara Hațegului care reunește Universitatea din București și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, șase școli din Rețeaua EduGeoparc, dintre care trei școli UNESCO, grupul de Voluntari pentru Geoparc și doua ONG-uri locale. Proiectul este…

Citeste articolul mai departe pe replicahd.ro…  

Sursa articol si foto: replicahd.ro


Stiri pe aceeasi tema

A murit Nicolae Manolescu. Uniunea Scriitorilor: „Cultura romana sufera o grea, ireparabila pierdere”

09:55, 24.03.2024 - Criticul literar Nicolae Manolescu, președinte al Uniunii Scriitorilor , a murit sambata, a scris pe Facebook, Mircea Mihaeș, un apropiat al omului de cultura. Nicolae Manolescu avea 84 de ani și fusese internat la Spitalul Elias. „S-a stins din viața Nicolae Manolescu, cel mai important critic și istoric…

Adriana Duna, antreprenor din Alba, poveste de succes. “Un brand se dezvolta, de mai bine de un deceniu, pe radacinile sadite de fondatoarea sa”

10:25, 23.03.2024 - Undeva in inima Transilvaniei, in Aiud mai exact, un brand se dezvolta de mai bine de un deceniu, pe radacinile sadite de fondatoarea sa, Adriana Duna. Afacerea poarta numele De la Georgia, referire la fiica antreprenoarei, si este ca o carte de povesti gastronomice, readuse la lumina din arhivele perioadei…

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciuca au dat raspunsul fierbinte: Cand se decide un candidat comun la prezidențiale

13:05, 20.03.2024 - Premierul Romaniei, Marcel Ciolacu și liderul PNL, Nicolae Ciuca, au anunțat cand vor decide daca actuala coaliție va avea candidat comun la alegerile prezidențiale. Raspunsul nu poate fi dat acum"Am venit cu un proiect pentru București, pentru Europa. Avem o coaliție de guvernare coerenta și daca…

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…

Producatorul de cabluri Prysmian deschide biroul Centrului de Excelenta IT din Bucuresti. Investitia totala se ridica la aproximativ 40 de milioane de euro pentru o perioada de 6 ani

18:00, 19.03.2024 - ”Prysmian Romania, unul dintre cei mai importanti producatori de cabluri din tara si din Europa, a deschis un birou la Bucuresti, in spatiul de coworking Mindspace din zona Pipera”, anunta compania. In spatiul Prysmian din zona de coworking Mindspace din Bucuresti vor lucra si angajatii Prysmian ce…

Un fost ministru al Culturii a decedat. A fost și prin Maramureș

11:45, 18.03.2024 - Facultatea de Teologie Romano-Catolica, Universitatea din București a anunțat ca astazi, 18.03.2024, a trecut la cele veșnice prof. Daniel Barbu, fost ministru al Culturii, un om care a ajuns și prin Maramureș in perioada cand se faceau demersurile pentru reabilitarea Casei Gheorge Pop de Basești. Daniel…

Universitatea Ovidius Constanta: Stagiu de practica extracurriculara la Bruxelles pentru studentii Facultatii de Știinte ale Naturii si Știinte Agricole

13:41, 08.02.2024 - Stagiu de practica extracurriculara la Bruxelles pentru studentii Facultatii de Stiinte ale Naturii si Stiinte Agricole Universitatea Ovidius din Constanta UOC , prin Facultatea de Stiinte ale Naturii si Stiinte Agricole FSNSA , in colaborare cu Universitatea din Bucuresti, drept coordonator, Universitatea…

O noua abilitare in domeniul Ingineria Mediului, la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau

12:36, 01.02.2024 - Scoala de Studii Doctorale a Universitatii „Vasile Alecsandri” din Bacau a gazduit marti, 30 ianuarie 2024, sustinerea publica a tezei de abilitare a doamnei conf. univ. dr. ing. Mirela PANAINTE-LEHADUS, decanul Facultatii de Inginerie. Teza prezentata de candidata, intitulata „Procedee si tehnici moderne…


Ce parere ai despre aceasta stire?