Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Primele semne ale demenței, recunoscute cu ajutorul testelor olfactive

Publicat:

Testele olfactive ar putea deveni un instrument pentru depistarea riscului de demența al pacienților, potrivit .

Simțul olfactiv se deterioreaza odata cu înaintarea în vârsta, însa un simț olfactiv afectat poate sa reprezinte și un semn al altor probleme medicale. Se pare ca simțul olfactiv se numara printre primele capacitați afectate de anumite boli neurodegenerative.

"Cred ca procesul olfactiv, în cazul adulților, are mai multe implicații medicale decât cele pe care le cunoaștem deja", susține prof. , co-autor…

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Colaborare editoriala intre USV și Universitatea din Zurich, in cadrul publicației Energeia

11:06, 18.04.2024 - Cercetatori ai mediului academic sucevean din domeniul lingvisticii au demarat o colaborare editoriala cu Revista Energeia, una dintre importantele publicații aparute sub auspiciile Universitații din Zurich, Elveția. Publicația cunoscuta pentru cercetarile in domeniul lingvisticii generale, al ...

Terapia cu NAD+perfuzabil, excelenta pentru creier, inima, ficat, scaderea in greutate, atenuarea simptomelor de sevraj…  

13:35, 07.04.2024 - NAD+ este denumita coenzima tinereții și a sanatații, deoarece este aplicata cu rezultate excelente in terapii anti-aging, de prevenție a unor boli degenerative ca Parkinson sau Alzheimer, dar și de combatere a oboselii cronice, anxietații, depresiei, a simptomelor de sevraj. Ce este NAD+ NAD+ (nicotinamida…

Profesorul Gheorghe Burz va duce folclorul moțesc la Universitatea din Viena

12:45, 11.03.2024 - In organizarea Institutului Roman din Viena, joi, 14 martie 2024, de la ora 19:00, in Sala Franz Liszt din cadrul Universitații de Muzica și Arte Dramatice din Viena va rasuna muzica moțeasca tradiționala in diferitele ei forme de exprimare. Invitatul special al evenimentului intitulat „Zacali din Țara…

Rectorul Marian Moiceanu, la al treilea mandat la conducerea Universitații de Arhitectura și Urbanism „Ion Mincu”

12:55, 27.02.2024 - Marian Moiceanu, rector cu doua mandate la Universitatea de Arhitectura și Urbanism „Ion Mincu” din București, va ramane in funcție inca cinci ani, dupa ce a caștigat alegerile organizate in cadrul instituției, conform unui anunț al biroului electoral. Moiceanu a avut un contracandidat in scrutinul…

UAV: „Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad in primele 30 de universitați din țara”

10:20, 19.02.2024 - Comunicat UAV. Clasamentul Webometrics, dat publicitații la finele lunii ianuarie, indica o mai buna plasare a Universitații „Aurel Vlaicu” din Arad in topul mondial, european... The post UAV: „Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad in primele 30 de universitați din țara” appeared first on Special Arad…

Japonia va lansa primul satelit din lemn din lume, de marimea unei cani de cafea, pentru a combate poluarea in spațiu

16:15, 18.02.2024 - Oamenii de stiinta japonezi au creat una dintre cele mai neobisnuite nave spatiale din lume: un satelit minuscul care este facut din lemn, scrie duminica, 18 februarie, News.ro citand The Guardian.Sonda LignoSat a fost construita din lemn de magnolie, care, in experimentele efectuate pe Statia Spatiala…

Japonezii lanseaza pe orbita un ciudat satelit din lemn de magnolie

15:25, 18.02.2024 - Oamenii de stiinta japonezi au creat una dintre cele mai neobisnuite nave spatiale din lume – un satelit minuscul care este facut din lemn, relateaza The Guardian. Sonda LignoSat a fost construita din lemn de magnolie, care, in experimentele efectuate pe Statia Spatiala Internationala (ISS), s-a dovedit…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…


Ce parere ai despre aceasta stire?