Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Povestea gumei de mestecat: de la răşină, la materiale sintetice aromate

Publicat:

Timp de secole, grecii antici au mestecat guma arborelui de mastic, o substanta formata din rasina continuta de scoarta copacului ce creste in principal in Grecia si Turcia. Femeile foloseau aceasta guma pentru a-si curata dintii si a-si improspata respiratia.

Substantele naturale ce puteau fi mestecate erau cunoscute si amerindienilor, care i-au invatat pe colonistii americani sa-si potoleasca setea mestecand rasina unor conifere ce cresteau in nordul continentului. La sfarsitul anilor 1840, a dezvoltat prima guma de mestecat comerciala, prin fierberea rasinei de molid…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

PSD transforma in bine industria Romaniei: cresc produsele cu valoare adaugata mare, dispare producția in lohn

13:01, 22.05.2024 - Strategia PSD de investiții pentru creștere economica sustenabila a Romaniei inseamna dezvoltare, dar și transformarea industriei naționale. Datele publicate de Institutul Național de Statistica la 17 mai arata ca Guvernul condus de Marcel Ciolacu susține industria romaneasca sa faca trecerea de la…

Discriminare intre sexe. Femeile din Romania se ocupa exclusiv de treburile casnice și creșterea copiilor

14:40, 10.05.2024 - Treburile casnice și ingrijirea copiilor sunt exclusiv „sarcini de femeie" in Grecia, Italia și Romania, fața de alte țari europene, potrivit unui sondaj realizat de Centrul de Studii Demografice din Barcelona.

Ce sa adaugi pe lista de cumparaturi daca iți cade parul. Nuțrientii pe care trebuie neaparat sa ii oferi corpului

10:11, 10.05.2024 - Caderea parului este o problema complicata, influentata de mai multi factori, de la genetica, la stilul de viata, spun medicii consultati de MindBodyGreen. Insa parul este o parte importanta din identitatea noastra, de aceea episoadele cu cadere masiva ne pot afecta emotional. Ce e de facut? E important…

datoria statului a crescut puternic/ Un nou nivel record

10:50, 01.05.2024 - Datoria publica a Romaniei a crescut puternic in luna februarie, cu circa 40 de miliarde de lei, de la 801,69 miliarde lei in ianuarie la 841,29 miliarde lei, potrivit datelor analizate de Profit.ro, relateaza News.ro. Cresterea rapida a datoriei la inceputul anului are loc ca urmare a strategiei Finantelor…

Raport: Cheltuielile militare globale au ajuns la un nivel record, pe fondul razboaielor, tensiunilor in creștere și insecuritații

12:21, 22.04.2024 - Pentru a noua oara consecutiv, cheltuielile militare globale, in 2023, au depașit cifrele din anul precedent, arata raportul Institutului Internațional de Cercetare pentru Pace de la Stockholm (SIPRI). Cheltuielile in 2023 au crescut cu 6,8%, la aproximativ 2,28 trilioane de euro. Este cea mai mare…

UE, pe cale sa fie declasata, vrea sa-si exploateze marimea impotriva SUA si Chinei. Sefii de stat si guverne discuta, intr-un summit, la Bruxelles, raportul lui Enrico Letta si deschid un santier. Cei 27 definesc orientarile mandatului de dupa alegerile

16:55, 18.04.2024 - Piata unica are peste 30 de ani si a ajutat la nasterea gigantilor europeni in domeniile chimiei, aeronauticii si automobilului, insa sufera de ”unghiuri moarte” – finantele, telecomunicatiile, energia sau aparrarea raman sectoare fragmentate de reglementari nationale divergente care le afecteaza competitivitatea.…

Indicele de brevete 2023: Inventatorii romani contribuie la inventiile din domeniul IT din Europa / 52% dintre cererile depuse la Oficiul European de Brevete de catre Romania au mentionat cel putin o femeie inventator

14:00, 19.03.2024 - Conform cele mai active domenii in ceea ce priveste cererile de brevete europene depuse de companiile romanesti au fost informatica, metodele IT pentru management, masurarea (care include tehnologia senzorilor), biotehnologia, transportul (care include si vehiculele) si alte bunuri de consum. In total,…

Cresterea extremismului: Pe cine da vina Turcan

20:25, 15.03.2024 - Presedintele Organizatiei Judetene PNL Sibiu, ministrul Culturii, Raluca Turcan, a declarat vineri ca „extremismul e real si e o problema”, iar cresterea acestuia in Romania a fost cauzata si de cearta dintre liberali si social-democrati si nereusita in privinta aderarii la spatiul Schengen. „Cred ca…


Ce parere ai despre aceasta stire?