Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Polițiștii locali din Cluj-Napoca nu mai pot lăsa ”invitații” în parbrizul șoferilor care parchează neregulamentar

Publicat:

O decizie a de Casatie si Justie precizeaza ca polițiștii locali nu mai pot sa ceara prin poșta identificarea persoanei care a condus un autoturism. 

Polițiștii locali vor trebui sa aștepte lânga vehicul pana cand vine soferul pentru a-l identifica persoanl, sau sa nu mai trimita amenzi prin posta. Singurii care pot trimite sanctiunea sunt politistii de la brigada Rutiera.

&"Admite recursul în interesul legii formulat de si, în consecinta, stabileste urmatoarele:

În interpretarea si aplicarea dispozitiilor art.…

Citeste articolul mai departe pe stiridecluj.ro…  

Sursa articol: stiridecluj.ro


Stiri pe aceeasi tema

Lege in Monitorul Oficial : CNAIR și administratorii drumurilor sunt obligați sa aplice marcaje rutiere rezonatoare la intrarea in localitați, la trecerile de pietoni și de cale ferata

20:56, 20.03.2024 - Compania de Drumuri, consiliile județene și primariile care administreaza infrastructura rutiera sunt obligate sa aplice marcaje rezonatoare la intrarile in localitați, la trecerile de pietoni și la trecerile de cale ferata, potrivit unei Legi care a fost publicata marți, 19 martie 2024 in Monitorul…

Camera Deputatilor a adoptat proiectul prin care redeventele miniere obtinute din activitati de exploatare a apelor minerale pot constitui venituri la bugetele locale

15:56, 19.03.2024 - Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea art. 451 alin. (2) din Legea minelor nr.85/2003, in sensul includerii redeventei miniere obtinute din activitati de exploatare a apelor minerale terapeutice, in acelasi regim derogatoriu de la prevederile art. 307 alin. (2) din Ordonanta de…

Cazul Daniel Horodniceanu. Procurorul șef care a sfidat polițiștii de la Rutiera a SCAPAT de sancțiune

14:55, 11.03.2024 - „In unanimitate: Respinge cererea de sesizare a Curtii de Justitie a Uniunii Europene, formulata de recurentul-parat Horodniceanu Daniel Constantin in temeiul art. 267 TFUE. Respinge, ca nefondat, recursul declarat de recurenta-reclamanta Inspec?ia Judiciara impotriva Hotararii nr. 11P din 8 noiembrie…

Cu „Legea fugarilor”, la CCR (update)

13:26, 21.02.2024 - UPDATE Curtea Constitutionala a Romaniei a amanat, miercuri, pentru 13 martie, dezbaterile pe sesizarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie in legatura cu „Legea fugarilor”. Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis la finalul anului trecut, in urma convocarii Sectiilor Unite, cu participarea a 88…

Cu „Legea fugarilor”, la CCR

06:45, 21.02.2024 - Curtea Constitutionala a Romaniei dezbate, miercuri, sesizarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie in legatura cu „Legea fugarilor”. Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis la finalul anului trecut, in urma convocarii Sectiilor Unite, cu participarea a 88 de judecatori, sesizarea CCR cu privire…

ICCJ decide ca drepturile salariale ale politistilor locali nu trebuie sa fie in acelasi cuantum cu drepturile personalului de specialitate al primarului

21:20, 19.02.2024 -   „In interpretarea si aplicarea unitara a dispozitiilor art. 34 din Legea politiei locale nr. 155/2010, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, coroborat cu art. 11 din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, cu modificarile si completarile…

CCR: Legea care permite subconcesionarea ­bunurilor publice fara licitatie – constitutionala

00:06, 16.02.2024 - Curtea Constitutionala a Romaniei a respins sesizarea USR si Forta Dreptei in legatura cu legea care permite subconcesionarea bunurilor publice ale statului prin atribuire directa. Potrivit unui comunicat al CCR transmis AGERPRES, cu unanimitate de voturi, judecatorii constitutionali au respins, ca…

Noutați pentru cei care divorțeaza. Decizia e obligatorie

13:10, 07.02.2024 - Instanța suprema a stabilit ca atribuirea beneficiului locuintei conjugale la desfacerea casatoriei nu trebuie conditionata de existenta unei actiuni de partaj. Decizia vine dupa ce judecatorii Completului pentru dezlegarea unor chestiuni de drept al Inaltei Curți de Casație și Justiție au admis recent…


Ce parere ai despre aceasta stire?