Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Plombele dentare vor fi de domeniul trecutului. Cu un nou medicament, dinții se pot regenera în mod natural

Publicat:

Un medicament care a fost creat initial pentru pacientii de Alzheimer poate înlocui metoda traditionala de umplere a cariilorr dentare. Tideglusib stimuleaza celulele stem din pulpa, ducând la repararea naturala a dintilor si maselelor, conform unui nou studiu al cercetatorilor de la King’s College London Dental Institute.

Plombele dentare pot fi de domeniul trecutului, multumita descoperirii unei proprietati a medicamentului Tideglusib. Dezvoltat pentru a trata boala Alzheimer, se întâmpla ca substanta sa stimuleze mecanismul de refacere al dintilor,…

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

Obezitatea, asociata cu depresia, in special la femei, potrivit unui studiu

07:55, 13.03.2024 - Un grup de cercetatori in domeniul sanatatii mentale si fizice, de la facultatea de sanatate publica a University College din Cork, a gasit dovezi care indica o sanatate mintala mai precara la persoanele de varsta mijlocie sau mai in varsta cu obezitate, independent de boala si de factorii legati de…

Ucraina a distrus o treime din navele rusești din Marea Neagra. Sunt flotele tradiționale de domeniul trecutului? (Time)

07:05, 07.03.2024 - Ucraina a scufundat inca o nava de razboi ruseasca in Marea Neagra. Dupa pierderea navelor Serghei Kotov și Țezar Kunikov, luna trecuta, o treime din Flota rusa de la Marea Neagra a fost distrusa de ucraineni, scrie revista Time. Aceste incidente de tip David vs. Goliat ridica o intrebare importanta:…

Președinta CSM, mesaj pentru DNA: “Tentatia exercitarii discretionare a puterii’ sa fie ‘de domeniul trecutului”

10:21, 27.02.2024 - Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Denisa Stanisor, a afirmat, luni, la sedinta de bilant a DNA, ca, de departe, cea mai importanta realizare a anului 2023 a fost ridicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare si a mentionat ca aceasta este un pas important pentru consolidarea statului…

Președinta CSM, mesaj tranșant pentru DNA: 'Tentatia exercitarii discretionare a puterii' sa fie 'de domeniul trecutului'!

07:45, 27.02.2024 - Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Denisa Stanisor, a afirmat, luni, la sedinta de bilant a DNA, ca, de departe, cea mai importanta realizare a anului 2023 a fost ridicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare si a mentionat ca aceasta este un pas important pentru consolidarea statului…

Experții HKUST au dezvoltat diagnosticarea Alzheimer

17:55, 21.02.2024 - O echipa de cercetare internaționala condusa de Universitatea de Știința și Tehnologie din Hong Kong (HKUST) a inregistrat o noua performanța in diagnosticarea și managementul bolii Alzheimer (AD). Echipa condusa de Nancy Ip, rector și profesor de știința vieții la HKUST, directorul Centrului pentru…

Descoperire in domeniul bolii Alzheimer. Cercetatorii israelieni au reusit sa previna deteriorarea memoriei pe un model animal

14:25, 15.02.2024 - Cercetatorii israelieni au reusit sa previna deteriorarea memoriei in cazul unui model animal, oferind perspective promitatoare pentru depistarea timpurie si prevenirea simptomelor bolii Alzheimer, transmite joi agentia TPS, citata de Agerpres.

Plombele dentare din amalgam, interzise in toate țarile UE din 2025. Acord pentru eliminarea completa a mercurului in Europa

09:36, 12.02.2024 - Amalgamul folosit pentru plombele dentare, care are in compoziție mercur - o substanța extrem de toxica și care dauneaza atat sanatații umane, cat și mediului -, urmeaza sa fie eliminat treptat din țarile Uniunii Europene, pana la 1 ianuarie 2025, dupa cu

Atenție! Scobitul in nas crește riscul de a dezvolta principala forma de demența din lume

23:10, 08.02.2024 - Un studiu recent a identificat o posibila legatura intre scobitul in nas și riscul crescut de a dezvolta Alzheimer, principala forma de demența din lume.Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Griffith (Australia) a observat ca infecția cu Chlamydia pneumoniae in nervul olfactiv poate…


Ce parere ai despre aceasta stire?