Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Peste 1.000 de lacuri au apărut în Alpii elvețieni în ultimele două secole din cauza topirii ghețarilor

Publicat:

elvețieni s-a schimbat in mod semnificativ in ultimele doua secole din cauza incalzirii climatice. Topirea ghețarilor a dus la formarea a peste 1.000 de lacuri in ”țara cantoanelor”, potrivit AFP, citata de Agerpres . Potrivit datelor prezentate de Institutul federal elvetian pentru stiinta si tehnologia apei (EAWAG), Universitatea din Zurich si Biroul federal pentru Mediu, din anul 1850, data aproximativa a sfarșitului „micii ere glaciare”, circa 1.200 de lacuri au aparut in peisajul alpin elvețian, iar aproape 1.000 dintre ele inca exista. , responsabil din cadrul…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

ROST – In cautarea satului pierdut Copaciș și a bisericii satului

10:35, 06.04.2024 - In Maramureș se intampla lucruri frumoase și inedite. Aflam, printre altele, despre sate care au existat candva, despre oameni care au scris istorieși despre care se știu foarte puține lucruri și lista ar putea continua. „Din nou in Copaciș, in cautarea satului ce disparut la cumpana secolelor XVII-XVIII,…

Cercetatorii au decoperit o tehnica de extragere a aurului din dispozitivele electronice vechi. In ce consta procedura

11:55, 20.03.2024 - Cercetatorii de la ETH Zurich din Elveția au raportat o descoperire care ar putea oferi o soluție la una dintre problemele majore ale vremurilor noastre: deșeurile generate de produsele electronice vechi și stricate pe care le avem acasa. Aceasta noua metoda de extracție a aurului din componente electronice…

Amenințare mortala: dengue și chikungunya ataca Europa, potrivit primului raport al UE despre schimbarile climatice

10:05, 11.03.2024 - Trebuie sa se schimbe agricultura. Dietele trebuie sa evolueze. Sudul Europei este in pericol. Și dezastrul se apropie, daca liderii UE nu acționeaza dupa alegerile din iunie. Primul raport al UE despre schimbarile climatice sugereaza teme grele pentru Europa. Oamenii de știința ne indeamna: acționați…

Complexul de agrement aqua park din Vișeu de Sus este in faza de emitere a acordului de mediu!!!

11:55, 28.02.2024 - CONSILIULUI JUDEȚEAN MARAMUREȘ, cu sediul in municipiul Baia Mare, str. Gheorghe Șincai, nr.46, Maramureș, anunța publicul interesat asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu, pentru proiectul ”COMPLEX DE AGREMENT AQUAPARK IN LOCALITATEA VIȘEU DE SUS DIN JUDEȚUL MARAMUREȘ” propus…

O noua directiva europeana privind certificatele de carbon e „pe țeava”

21:10, 20.02.2024 - Negociatorii din Parlamentul European și cei din Consiliu au ajuns la un acord politic provizoriu cu privire la un nou cadru voluntar de certificare pentru stocarea carbonului in UE, care are ca scop stimularea implementarii acestuia și imbunatațirea capacitații Uniunii de a cuantifica, monitoriza și…

UMFST va școlariza studenți militari pentru SRI

18:10, 19.02.2024 - Ca urmare a acordului de colaborare semnat cu Academia Naționala de Informații "Mihai Viteazul", incepand cu anul universitar 2024/2025, Universitatea de Medicina, Farmacie, Științe și Tehnologie "George Emil Palade" din Targu Mureș iși va extinde oferta de școlarizare la programul de Medicina cu 2…

ANUNT PUBLIC privind depunerea solicitarii de emitere a acordului de mediu-Proiect ”COMPLEX DE AGREMENT AQUAPARK IN LOCALITATEA VIȘEU DE SUS DIN JUDEȚUL MARAMUREȘ”

12:21, 13.02.2024 - CONSILIULUI JUDEȚEAN MARAMUREȘ, cu sediul in municipiul Baia Mare, str. Gheorghe Șincai, nr.46, jud. Maramureș, anunța publicul interesat asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu, pentru proiectul ”COMPLEX DE AGREMENT AQUAPARK IN LOCALITATEA VIȘEU DE SUS DIN JUDEȚUL MARAMUREȘ” propus…

Anul 2024 atinge noi recorduri de temperatura

00:35, 13.02.2024 - Dupa caldura record din 2023, anul 2024 a inceput pesimist: niciodata pana acum un ianuarie nu a fost atat de cald si, pentru prima data, planeta a depasit 12 luni consecutiv pragul de incalzire de 1,5°C, comparativ cu era preindustriala, relateaza AFP, potrivit Agerpres. Intre februarie 2023 si ianuarie…


Ce parere ai despre aceasta stire?