Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pericolul ascuns din parcuri și locurile de joacă. Cum să te ferești de căpușe

Publicat:

A venit „sezonul capuselor” astfel ca intr-o postare pe contul personal, dr. Tudor Ciuhodaru iti spune cum sa te feresti de capuse si ce sa faci in cazul in care tu sau copilul tau ati fost muscati de capuse. Medicul isi incepe postarea printr-un avertisment scurt si clar: „Atentie parinți și bunici. Vine sezonul capuselor. Nici copiii nu au scapat de aceste muscaturi. Zeci de pacienti ajung la urgente in fiecare an.” Ce trebuie sa știi despre mușcatura de capușa Conform informatiilor oferite de in postarea despre cum sa te ferești de capușe, riscul de a fi muscat de capușe creste

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Atenție ce mananci! Anumiți aditivi alimentari ar putea crește riscul de diabet - studiu

15:25, 25.04.2024 - Consumul frecvent al anumitor emulsifianti pare sa fie asociat cu un risc mai ridicat de diabet, sugereaza un studiu amplu publicat miercuri, a carui metodologie face insa obiectul mai multor critici.

Pericolul capușelor, in sezonul ieșitului in aer liber. Ce trebuie facut in cazul unei mușcaturi

12:55, 18.04.2024 - Au inceput sa se inmulțeasca mușcaturile de capușe, astfel dupa o ieșire in natura, medicii sfatuiesc parinții sa controleze copiii la intoarcerea de la locurile de joaca și sa evite pe cat posibil zonele cu vegetație mare.

Clujul, printre zonele cu o mare concentrație a unui gaz cu efecte devastatoare pentru sanatate. Substanța crește riscul de cancer pulmonar

13:20, 15.04.2024 - Cancerul pulmonar duce la aproape 20% din decesele legate de afecțiuni oncologice, numarul acestora fiind surprinzator de ridicat și in cazul nefumatotorilor. Un factor care ar putea duce la aceste imbolnaviri este radonul, un gaz incolor și inodor, care se formeaza prin descompunerea materialului…

Șerpii devin din ce in ce mai activi in zonele montane. Riscul de a fi mușcat crește considerabil

21:36, 10.04.2024 - Intalnirile cu serpii pe munte devin din ce in ce mai dese si in cele mai nebanuite locuri. Trei sferturi dintre muscaturile de sarpe apar la persoanele care ating serpi si sunt imprudente, avertizeaza Salvamont Mureș.

Daca ai aceasta grupa de sange, ești ținta aproape sigura pentru capușe

15:05, 05.04.2024 - Doar 20% dintre capuse sunt infectate, iar procentul celor care transmis boala Lyme este de pana la 3%. Chiar daca procentul este mic, asta nu inseamna ca nu trebuie sa luam masuri, pentru ca riscul exista.Cercetatorii cehi au descoperit ca exista o grupa sanguina predispusa la mușcaturile de capușe…

Copii obezi, dar subnutriți. Pericolul care crește in Romania. Medic nutriționist: „Le facem viața mai grea hranindu-i prost“

05:36, 18.03.2024 - Crezand ca le fac un bine, parinții și bunicii indoapa copiii cu tot felul de alimente nesanatoase, in cantitați și la momente nepotrivite, uitand ca in alimentație „calitate“ inseamna altceva.

Atenție! Risc de intoxicație in cazul copiilor care se joaca in Gradina Cișmigiu

17:00, 12.02.2024 - Mai mulți copii au fost duși la spital, dupa ce s-au jucat pe aleile Gradinii Cișmigiu  și au atins sau chiar au inghițit niște  boabe albastre, despre care autoritațile au spus ca sunt ingrașaminte pentru copaci. Parinții s-au ingrijorat pentru ca nu au știut despre ce substanțe este vorba. La camera…

Atenție! Scobitul in nas crește riscul de a dezvolta principala forma de demența din lume

23:10, 08.02.2024 - Un studiu recent a identificat o posibila legatura intre scobitul in nas și riscul crescut de a dezvolta Alzheimer, principala forma de demența din lume.Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Griffith (Australia) a observat ca infecția cu Chlamydia pneumoniae in nervul olfactiv poate…


Ce parere ai despre aceasta stire?