Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pas URIAŞ! Primele teste ale unui vaccin universal pentru toate tipurile de cancer

Publicat:

Oamenii de stiinta au facut un pas mare si "foarte pozitiv" apropiindu-se de ceea ce ar putea fi primul "vaccin universal pentru cancer".

Rezultatele studiilor timpurii la om, impreuna cu cercetarile pe soareci, tocmai au fost publicate. Acestea sugereaza ca noua tehnica ar putea fi folosita pentru a activa sistemul imunitar al pacientilor impotriva oricarui tip de tumoare, indiferent unde este localizata tumoarea in organism, scrie descopera.ro.

Spre deosebire de vaccinurile pe care le stim, acest potential vaccin ar putea fi administrat pacientilor care au deja cancer. Acesta…

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

„Suntem mai mult asemanatori decat diferiti”. Rakus, un urangutan ranit, observat cand folosește o soluție din plante pentru a-și trata rana de sub ochi

09:10, 03.05.2024 - Un urangutan de Sumatra din Parcul Național Gunung Leuser, Indonezia, s-a tratat folosind o pasta facuta din plante pentru a-si vindeca o rana de pe obraz, au observat oamenii de stiinta, relateaza BBC, preluat de agenția News.ro. Este pentru prima data cand o creatura din salbaticie a fost inregistrata…

Revoluție in tratamentul cancerului: imunoterapia devine mai sigura și mai eficienta

16:05, 29.04.2024 - Cercetatorii de la Virginia Tech au descoperit o metoda inovatoare in lupta impotriva cancerului: activarea celulelor imunitare pentru a ataca celulele canceroase, folosind citokinele. Aceasta abordare promite sa ofere un tratament mai precis și mai eficient, fara efecte secundare majore.

Inmatricularile de autoturisme noi in Romania au scazut cu 10% in primele trei luni ale anului

13:40, 18.04.2024 - In primele trei luni ale anului, in Romania s-au inregistrat 33.228 autoturisme noi inmatriculate , in scadere cu 10.1% comparativ cu perioada ianuarie- martie 2023, arata datele ACAROM – Asociatia Constructorilor de Automobile din ROMANIA si ACEA. In luna martie 2024, inmatricularile de autoturisme…

Germania iși modernizeaza armata, pentru a o face mai eficienta și pregatita „de razboi”, in fața amenințarii reprezentate de Rusia

17:35, 04.04.2024 - Ministrul german al Apararii a anuntat joi, 4 aprilie, o restructurare a armatei țarii, printre care un nou comandament central si o componenta specializata pentru spatiul cibernetic, continuand astfel reforma Bundeswehr lansata dupa declansarea invaziei ruse in Ucraina in februarie 2022, scriu Reuters…

Polonia anunța destructurarea unei rețele rusești de spionaj care promova politica externa a Kremlinului

22:25, 28.03.2024 - Serviciul polonez pentru Securitate Interna (ABW) a anuntat joi ca desfașoara, in coordonare cu serviciile secrete ale altor țari, o operatiune vizand destructurarea unei retele rusești de spionaj, relateaza France-Presse, potrivit news.ro.„ABW actioneaza in cadrul unei anchete privind activitatile…

Floreta: S-a cantat imnul Romaniei la Zagreb

11:00, 17.03.2024 -  O brașoveanca a urcat pe cea mai inalta treapt a podimului la Zagreb, in Circuitul European U14 de floreta feminin. Sportiva Corona Brașov, Natalia Scafa, a caștigat locul 1. De asemenea, și brașoveanca Maria Leonte a obținut locul 7 la categoria U15. La concurs au luat startul fete din 10 țari: Croația,…

Un nou studiu scoate la iveala impactul nefast al depozitelor de grasime abdominala asupra creierului

04:25, 29.02.2024 - Cercetatorii de la Rutgers Health din SUA au realizat un studiu privind relația dintre depozitele de grasime abdominala și sanatatea creierului la persoanele de varsta mijlocie cu risc de a suferi de boala Alzheimer. La studiu au participat 204 persoane sanatoase de varsta mijlocie cu antecedente familiale…

Bogdan Ivan: Cu finanțari de 1 milion de lei, aducem excelența romaneasca in cercetare in inima Europei

11:10, 16.02.2024 - Ministrul Digitalizarii, Bogdan Ivan, a anunțat pe pagina sa de Facebook ca s-a semnat finantarea pentru 20 de proiecte in care cercetatorii romani vor lucra alaturi de colegii lor belgieni in domenii de cercetare de varf, precum biotehnologie, inginerie mecanica, aeronautica, materiale durabile si…


Ce parere ai despre aceasta stire?