Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pandemia schimbă reglementările bugetare ale UE. Împrumuturile și deficitele vor exploda în majoritatea statelor membre

Publicat:

Pandemia schimba reglementarile bugetare ale UE. Imprumuturile și deficitele vor exploda in majoritatea statelor membre Reglementarile bugetare ale trebuie sa fie mai compatibile cu asteptatul nivel ridicat al datoriei suverane, din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus, a declarat duminica , comisarul pentru economie, transmite Reuters. Uniunea Europeană a suspendat în luna martie aplicarea regulilor din Pactul de stabilitate şi creştere. Printre obligaţiile pe care statele membre UE nu mai trebuie să le respecte în…

Citeste articolul mai departe pe incont.ro…  

Sursa articol: incont.ro


Stiri pe aceeasi tema

Booking.com a fost desemnat „controlor de acces” la nivelul UE / Ce inseamna asta

15:55, 13.05.2024 - Comisia Europeana a anunțat luni ca a desemnat site-ul de rezervari hoteliere online Booking.com ca fiind un „controlor de acces” („gatekeeper”) la nivelul Uniunii Europene, ceea ce va obliga compania din spatele sau sa respecte reguli mult mai stricte la nivelul blocului comunitar, explica Reuters.

UE prelungeste cadrul temporar ce permite statelor membre sa acorde mai usor ajutoare publice agricultorilor

19:31, 02.05.2024 - Un cadru temporar ce permite statelor din UE sa acorde mai usor importante ajutoare publice intreprinderilor agricole afectate de impactul razboiului din Ucraina va fi prelungit cu sase luni, pana la sfarsitul lui 2024, a anuntat joi Comisia Europeana, informeaza AFP si dpa.

Comisia Europeana a trimis statelor membre propunerea de prelungire a masurilor privind ajutorul de stat

19:05, 12.04.2024 - Comisia Europeana a trimis statelor membre propunerea de prelungire a masurilor privind ajutorul de stat, dupa ce ele fusesera aprobate in 2022, ca urmare a crizei declansate de razboiul din Ucraina. Prelungirea are termen final 30 iunie, iar tarile Uniunii Europene pot acorda ajutoare de stat pentru…

Liderii UE vor armonizarea legilor privind falimentul si impozitarea corporatiilor la nivelul statelor membre

06:55, 10.04.2024 - Proiectul de concluzii ale unui summit al liderilor UE programat pentru 17-18 aprilie, vazut de Reuters, a aratat, de asemenea, ca liderii vor solicita dezvoltarea unei piete europene de securitizare si o mai buna supraveghere a actorilor de pe piata financiara transfrontaliera. Liderii vor indemna…

Economia romaneasca va avea, in 2024, o creștere de pana la 2,9%, de trei ori mai mult fața de UE, susține PSD

13:15, 25.03.2024 - Oficialii de la Bruxelles estimeaza pentru economia romaneasca, in 2024, o creștere de pana la 2,9%, de peste trei ori mai mare comparativ cu nivelul Uniunii Europene previzionat de Comisia Europeana, arata PSD. In ultimii ani, multe țari din UE, dar și la nivel global se confrunta cu o stagnare sau,…

UE vrea sa-și stimuleze industria de armament, pentru a trece la „regimul economiei de razboi”. Ce prevede pachetul de masuri

22:10, 04.03.2024 - Comisia Europeana va propune marți modalitați prin care Uniunea Europeana sa iși stimuleze industria de armament, astfel incat sa poata trece la "regimul economiei de razboi" ca raspuns la invazia Rusiei din Ucraina, scrie luni, 4 martie, Reuters.Thierry Breton, comisarul european pentru industrie,…

Apple a primit o amenda uriașa pentru ca a incalcat legislatia Uniunii Europene

20:10, 04.03.2024 - Uniunea Europeana a sancționat Apple cu o amenda de 1,8 miliarde de euro, acuzand compania ca a impiedicat concurența in domeniul serviciilor de streaming audio. Acesta este primul incident in care producatorul de iPhone-uri este sancționat pentru incalcarea legislației UE, noteaza Financial Times,…

Comisia Europeana a solicitat statelor membre sa renunțe la ora de vara. Ce a decis Romania

04:40, 04.03.2024 - In Romania, trecerea la ora de vara pentru anul 2024 se va efectua conform tradiției in ultima duminica a lunii martie, ceea ce implica ajustarea ceasurilor cu o ora inainte, de la 3:00 la 4:00 dimineața. In ciuda solicitarilor Comisiei Europene adresate statelor membre de a elimina practica schimbarii…


Ce parere ai despre aceasta stire?