Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Obezitate de la antibiotice. Folosirea în exces a acestor medicamente are urmări asupra florei intestinale

Publicat:

Copiii sub doi ani care sunt fac tratamente cu antibiotice prezinta un risc suplimentar cu 10% de a suferi de obezitate. Pentru a aduce dovezi convingatoare, studiul, publicat in revista de specialitate , a insemnat examinarea dosarelor medicale a 500 de copii, intre 2001 si 2013. Copiii au fost monitorizati pana la varsta de 5 ani. Peste 70% dintre ei au fost tratati cel putin in doua randuri cu antibiotice inainte de a implini varsta de 2 ani. Dar grupul copiilor carora li s-au administrat antibiotice de cel putin patru ori s-a dovedit ca, in majoritatea lor, au devenit supraponderali…

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Alcool-ul și țigarile electronice fac ravagii printre copiii de 11-15 ani! OMS trage un semnal de alarma

10:01, 25.04.2024 - Organizația Mondiala a Sanatații (OMS) trage un puternic semnal de alarma și spune ca a devenit alarmant consumul de alcool și de țigari electronice in randul tinerilor cu varste cuprinse intre 11 și 15 ani! Alcool-ul și țigarile electronice fac ravagii printre copiii incepand cu 11 ani! O spune un…

Indulcitorul neotam (E961), folosit in prajituri și bauturi, poate deteriora peretele intestinal și poate avea un „efect toxic asupra sanatații”, spun oamenii de știința

00:00, 25.04.2024 - Un indulcitor utilizat in prajituri, bauturi racoritoare și in guma de mestecat poate dauna grav sanatații oamenilor, prin slabirea și deteriorarea intestinului, arata un nou studiu, citat miercuri de The Guardian.Consumul chiar și a unei cantitați mici de indulcitor neotam (E961) poate duce la apariția…

Adrian Marinescu, despre planurile privind eradicarea hepatitelor virale: Un obiectiv mai mult decat optimist. Nu e deloc simplu sa ai o testare in masa

21:35, 13.03.2024 - Adrian Marinescu, despre planurile privind eradicarea hepatitelor virale: Un obiectiv mai mult decat optimist. Nu e deloc simplu sa ai o testare in masaDirectorul medical al Institutului ”Matei Bals” din Capitala, Adrian Marinescu, considera ca ideea eradicarii hepatitelor virale pana in anul 2030,…

S-a inventat painea cu gust de friptura. Inovația venita de la cercetatorii din Galați

14:21, 12.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea Dunarea de Jos, din Galați, au creat painea cu gust de friptura. Alimentul va avea valori nutriționale echilibrate, fiind conforme cu cele anunțate de Organizația Mondiala a Sanatații.

Avertisment OMS. Peste 1 miliard de oameni din lume sufera de obezitate.

18:00, 01.03.2024 - Peste un miliard de persoane la nivel global sunt considerate in prezent obeze, afectiune asociata cu un risc crescut pentru numeroase probleme de sanatate, potrivit unor estimari actualizate realizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

Zilnic, cazuri  de rujeola de ordinul zecilor la Institutul ”Matei Balș”

19:46, 21.02.2024 - Medicii sunt ingrijorați, deoarece zilnic zeci de cazuri de rujeola, majoritatea copii, sunt inregistrate la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, a declarat directorul medical al acestui institut, medicul Adrian Marinescu. ”Intr-adevar, situația privind rujeola a devenit mai mult decat…

Raza de speranța pentru copii din Africa: Un vaccin impotriva malariei prezinta o eficacitate de pana la 78% / Ce preț are

07:35, 03.02.2024 - Un vaccin impotriva malariei, dezvoltat cu ajutorul cercetatorilor britanici de la Universitatea Oxford, prezinta o eficacitate de pana la 78% la copii mici, sugereaza noi date obtinute in urma unui studiu recent, relateaza vineri DPA/PA Media, scrie AGERPRES. Anul trecut, vaccinul R21/Matrix-M a…

Intarzierile privind limitele de poluare a aerului in UE vor duce la sute de mii de decese premature și vor mari decalajul dintre est și vest, spun experții

17:20, 02.02.2024 - Cercetatorii in domeniul respirator avertizeaza ca lipsa de acțiune in privința reducerii poluarii aerului in Uniunea Europeana va „mari inegalitatea” dintre Europa de Est și Europa de Vest, relateaza The Guardian.Organizația Mondiala a Sanatații (OMS) a stabilit direcții privind numarul de particule…


Ce parere ai despre aceasta stire?