Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O nouă metode de reciclare. Au fost descoperite bacteriile care pot ”mânca” sticlele de plastic

Publicat:

Ca orice material ce nu este biodegradabil, plasticul nu a fost in mod tradițional un material afectat de coroziunea provocata de bacterii. O echipa din Japonia a demonstrat, insa, contrariul, scrie playtech.ro.

Un studiu publicat in revista Science a dezvaluit descoperirea unor noi metode de a gestiona cele 50 de milioane de tone de plastic care se produc la nivel globl in urma aruncarii PET-urilor. De acum inainte, sticlele de plastic nu vor mai fi aruncate sau reciclate, ci ar putea fi folosite pe post de hrana pentru o noua specie de bacterii.

de…

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

Un oraș din Japonia ridica un gard de 2,5 metri, pentru a bloca o priveliste spre Muntele Fuji, foarte populara printre turiștii care „nu respecta regulile”

16:25, 26.04.2024 - Micul oras japonez Fujikawaguchiko, situat in apropierea Muntelui Fuji, a decis sa ridice un gard inalt pentru a opri afluxul de turisti straini, care dau dovada uneori de proaste maniere, intr-un loc foarte popular pentru fotografierea celebrului vulcan, scrie AFP, potrivit Agerpres.Orasul intentioneaza…

Victor Tomulescu, medic primar chirurgie generala: Testele pentru biomarkeri ajuta la identificarea celor mai eficiente opțiuni de tratament in cancerul colorectal. Inovații și perspective in chirurgia cancerului colorectal in Romania

12:20, 25.03.2024 - Cancerul colorectal este al treilea cel mai frecvent tip de cancer la nivel mondialIn Romania, cancerul de colon ocupa locul 2 ca mortalitate prin cancerSe  estimeaza ca in perioada 2020-2040 incidența cancerului colorectal, atat la barbați, cat și la femei va crește cu peste 10%In mijlocul luptei impotriva…

Bancile japoneze isi pregatesc angajatii pentru un scenariu inedit: dobanzi pozitive

00:30, 19.03.2024 - Intr-un moment in care Japonia se apropie de sfarsitul a opt ani de dobanzi negative, o banca regionala din Kyoto ofera programe de e-learning acelor angajati care nu s-au mai confruntat niciodata cu un scenariu in care au acordat credite sau au colectat depozite intr-un context de dobanzi pozitive,…

Simona Halep, despre suplimentele contaminate: „Neglijența din partea echipei pentru ca nu au verificat, dar și o intamplare, un ghinion”

22:35, 07.03.2024 - Simona Halep, 32 de ani, a dezvaluit, joi, 7 martie, la Antena 3, ca a avut incredere totala in echipa Academiei Patrick Mouratoglou, precizand ca suspendarea primita pentru un test pozitiv cu substanța interzisa Roxadustat a reprezentat o „neglijența” din partea celor aflați in jurul ei. „Cand m-am…

Prognoza Accuweather pe 3 luni: vreme capricioasa in toata țara. Se intorc ninsorile, temperaturile scad dramatic

07:16, 05.03.2024 - Potrivit prognozei Accuweather pe trei luni, iarna nu se lasa deloc dusa din țara noastra, in ciuda temperaturilor nefirești. In București, luna martie aduce temperaturi destul de ridicate , insa valorile din termometre vor cobori și spre pragul minim. Temperaturile se vor situa intre 19 și 0 grade…

Japonia pregatește lansarea primului satelit din lemn din lume pentru a lupta impotriva poluarii spațiale

12:00, 18.02.2024 - Oamenii de stiinta japonezi au creat una dintre cele mai neobisnuite nave spatiale din lume - un satelit minuscul care este facut din lemn, relateaza The Guardian. Sonda LignoSat a fost construita din lemn de magnolie, care, in experimentele efectuate pe Statia Spatiala Internationala (ISS), s-a…

Japonia va lansa primul satelit din lemn din lume, pentru a combate poluarea in spatiu

11:55, 18.02.2024 - Sonda LignoSat a fost construita din lemn de magnolie, care, in experimentele efectuate pe Statia Spatiala Internationala (ISS), s-a dovedit a fi deosebit de stabil si rezistent la crapare. Acum sunt in curs de finalizare planurile pentru ca acesta sa fie lansat pe o racheta americana in aceasta vara.…

Cireșii din Japonia au cea mai timpurie inflorire din ultimii 1200 de ani

11:00, 14.02.2024 - In Tokyo, cireșii au inflorit anul acesta cu sase-sapte saptamani mai devreme decat ar fi normal. Aceasta este cea mai timpurie inflorire din ultimii 1200 de ani, de cand se tine evidenta scrisa a acestui fapt. Fenomenul ii alarmeaza pe experți, informeaza StirileProTV. Inflorirea a avut loc mai devreme…


Ce parere ai despre aceasta stire?