Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O idee pentru Legea învăţământului superior

Publicat:

Ceea ce lipsea, acum 145 de ani, invatamantului superior romanesc, era o veritabila comunitate academica, o forma vie de interactiune si dezbatere intre membrii breslei invatatorilor. Cam asta lipseste si acum. Suntem prieteni intre noi, ne sunam si ne vedem din cand in cand, mai organizam conferinte si colocvii, scriem in aceleasi reviste si, rar, ne recenzam cartile. Tot din prietenie, mai degraba. Dar institutiile unde ne petrecem mare parte a zilei, Universitatile patriei, nu par a se hrani, cum ar fi normal, din prieteniile noastre. De cand au fost publicate, proiectele de legi ale educatiei…

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Noaptea Muzeelor - Inscrieri prelungite pana la data de 26 aprilie pentru entitatile culturale care vor sa participe

13:05, 23.04.2024 - Noaptea Muzeelor din Romania are loc in acest an la 18 mai, marcand 20 de editii ale evenimentului. Reteaua Nationala a Muzeelor anunta prelungirea sesiunii de inscrieri pentru muzee pana la data de 26 aprilie. Institutul de Istorie a Religiilor, cu o proiectie speciala a filmului "O umbra de nor" de…

OAMENI din BN: Alexandru Daraban, teolog și istoric, despre scriitorii bistrițeni care au scris poezii de dragoste regimului Ceaușescu

13:10, 31.03.2024 - Alexandru Daraban a facut primii ani de școala in Sangeorz, absolvind liceul la „Solomon Halița”. Este și cetațean de onoare al orașului stațiune și coordoneaza, din 2012, Revista Pisanii Sangeorzene . Ne-a povestit, intre altele, și despre scriitorii din județ care inainte de 89 obișnuiau sa scrie…

Mircea Badea, parere sincera despre desființarea Bacalaureatului in Romania. Nu s-a mai putut abține: „Școala nu-i pentru toata lumea”

15:56, 22.03.2024 - O posibila desființare a examenului de Bacalaureat a starnit controverse in randul vedetelor din Romania. Mircea Badea a reacționat dur in emisiunea pe care o modereaza la Antena 3 CNN. Inițiativa ar fi fost pornita de o asociatie de elevi din țara. Iata declarațiile taioase ale prezentatorul tv! Mircea…

Conferinta Dragoste, Rusine, Ura- despre Emotii si Buna Ordine in Țarile Romane, sec. XVIII-XIX, la Universitatea Ovidius din Constanta

15:41, 13.03.2024 - Facultatea de Istorie si Stiinte Politice FISP din cadrul Universitatii Ovidius din Constanta UOC organizeaza joi, 14 martie 2024, conferinta cu titlul "Dragoste, Rusine, Ura: despre Emotii si Buna Ordine in Tarile Romane, sec. XVIII XIX", sustinuta de Constanta Vintila, cercetator stiintific I la Institutul…

FOTO Cercetare internaționala in Peștera Ghețarul de la Scarișoara: scanare 3D și sistem de monitorizare a climatului subteran

15:45, 05.03.2024 - FOTO Cercetare internaționala in Peștera Ghețarul de la Scarișoara: scanare 3D și sistem de monitorizare a climatului subteran Cercetare internaționala in Peștera Ghețarul de la Scarișoara. In perioada 18-23 februarie, Institutul de Speologie „Emil Racovița” al Academiei Romane, Filiala Cluj-Napoca,…

Subiecte istorie Simulare BAC 2024. Cum arata cerințele pe care elevii le-au avut de rezolvat

12:30, 05.03.2024 - Marți, 5 martie 2024, are loc simularea Bacalaureatului 2024, unde elevii de la profilul uman susțin proba scrisa la Istorie. Subiecte istorie Simulare BAC 2024. Iata ce subiecte au avut de rezolvat elevii claselor a XII-a. Simulare BAC 2024 Dupa incheierea probei la istorie, subiectele și baremele…

Cu o participare de peste 86%, elevii din ultimul an de liceu au susținut prima proba a simularii Bacalaureatului

05:55, 05.03.2024 - Peste 86% din elevii care sunt in ultimul an de liceu au participat la prima proba a simularii Bacalaureatului, informeaza Rador Radio Romania. Peste 86% dintre elevii care sunt in ultimul an de liceu au participat ieri la prima proba a simularii Bacalaureatului, cea la Limba și literatura romana,…

„Ziua Darwin“, marcata de Muzeul Judetean de Stiintele Naturii Prahova

00:21, 12.02.2024 - Avand in vedere faptul ca, in domeniul științelor naturii, 12 februarie este cunoscuta drept „Ziua Darwin” („Darwin Day”), o sarbatoare instituita in scopul aniversarii nașterii (12 februarie 1809) lui Charles Darwin, Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova a ținut sa evidențieze importanța contribuțiilor…


Ce parere ai despre aceasta stire?