Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O genă care favorizează domesticirea vulpilor, descoperită de oamenii de ştiinţă

Publicat:

O gena ce permite domesticirea vulpilor a fost descoperita de un grup de cercetatori rusi si americani, care au comparat ADN-urile provenind de la exemplarele mai "afectuoase" din aceasta specie, informeaza PA.

In cadrul unui experiment indelungat, organizat pe durata a aproape 60 de ani, cercetatorii rusi au inmultit vulpi rosii, cultivand fie trasaturi de "blandete", fie de agresiune, pentru a imita procesul de domesticire a lupilor.

Datele astfel obtinute au fost cumulate cu noi informatii rezultate in urma primei secventieri complete a ADN-ului vulpilor rosii, cu scopul…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Noua specie politica descoperita de oamenii de stiinta: BRANISOACA! | PAMFLET

02:00, 24.05.2024 - Din primele cercetari preliminare a rezultat faptul ca ar fi vorba de o corcitura nefericita intre doua rase: PSD si SOS. Fiecare din aceasta rasa si-a adus aportul si, datorita selectiei naturale a rezultat branisoaca, o specie foarte rezistenta si adaptata perfect la conditiile noastre politice. Caracteristica…

Analiza ADN a parului lui Beethoven a uimit oamenii de știința

07:00, 17.05.2024 - O echipa internaționala de oameni de știința a efectuat un nou studiu asupra unor mostre de par ale compozitorului Ludwig van Beethoven. Rezultatele au indicat un nivel extrem de ridicat de metale grele. Analizele au indicat concentrații „alarmant de mari” de plumb, arsenic și mercur. O șuvița conținea…

Oamenii de știința au creat din greșeala ceva fabulos: descoperirea va avea un impact major asupra bateriilor mașinilor electrice și ale laptopurilor

05:05, 09.05.2024 - Bateriile pentru vehicule electrice ar putea dura mult mai mult datorita unui nou condensator cu o densitate energetica de 19 ori mai mare, creat din greșeala de oamenii de știința, scrie livescience.com.

O noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Ecosistemul gigantic plin de viața uimeste oamenii de stiinta

08:25, 04.05.2024 - Cercetatorii vorbesc despre o noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Este vorba despre un ecosistem gigantic, plin de viața, care a uimit oamenii de știința. Miliarde și miliarde de microorganisme traiesc la doar cațiva kilometri sub suprafața solului, potrivit unei echipe internaționale…

Oamenii de știința au gasit o modalitate simpla de a atrage mai mulți fluturi in gradina

03:31, 23.04.2024 - Cercetarile efectuate de oamenii de știința de la Butterfly Conservation din Marea Britanie au confirmat ca un truc simplu poate crește semnificativ numarul de fluturi din gradina. Dr. Richard Fox, șeful departamentului științific al companiei, subliniaza ca numarul fluturilor a scazut cu 80% din anii…

O noua cauza a leziunilor pulmonare descoperita de oameni de știința

22:55, 05.04.2024 - Oamenii de știința britanici au identificat o cauza fundamentala a daunelor provocate de astm. Cercetarile lor arata ca celulele care captușesc caile respiratorii sunt deteriorate semnificativ in timpul unui atac.

Oamenii de știința cauta particulele care schimba tot ce știm despre funcționarea Universului

02:35, 26.03.2024 - Fizicienii banuiesc de mult timp existența unor particule misterioase, invizibile, care ar putea dezvalui o noua latura a Universului. Acum, un experiment revoluționar, aprobat de CERN, promite sa le aduca la lumina. Acum, oamenii de știința cred ca au gasit o modalitate de a dovedi daca acestea…

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…


Ce parere ai despre aceasta stire?