Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O femeie moartă de 7.500 de ani a „înviat” cu ajutorul tehnologiei. Oamenii de știință i-au reconstituit fața, după ce au descoperit craniul într-o peșteră din Gribraltar

Publicat:

Mai mulți oameni de știința de la Muzeul Național din Gibraltar au reușit sa reconstituie figura unei femei care a trait acum 7.500 de ani, in Gibraltar. Proiectul, care a durat șase luni, a fost condus de , de la Muzeul Național din Gibraltar, care a oferit mai multe detalii despre munca echipei, noteaza . Craniul ei, deformat și incomplet, fusese descoperit in 1996, intr-o peștera din Gibraltar, iar metodele de cercetare de acum le-au permis specialiștilor ca o parte din ADN-ul ei sa fie extras și analizat, pentru a reda din infațișarea pe care o avea femeia atunci cand…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Turcia a inaugurat prima centrala solara plutitoare. Șapte sate vor beneficia de energie și de un sistem de irigații 

21:45, 29.03.2024 - Directia Generala a Lucrarilor Hidraulice de Stat (DSI) a pus in functiune o centrala fotovoltaica plutitoare de 1 MW in provincia Elazig din Anatolia de Est, Turcia. Facilitatea, prima de acest fel din Turcia, va alimenta irigarea din lacul de acumulare Keban, pe care opereaza, scrie publicatia Balkan…

Turcia trece la un alt nivel cu un proiect care uimește Europa: noua tehnologie va produce o revoluție

21:10, 29.03.2024 - Directia Generala a Lucrarilor Hidraulice de Stat (DSI) a pus in functiune o centrala fotovoltaica plutitoare de 1 MW in provincia Elazig din Anatolia de Est, Turcia. Facilitatea, prima de acest fel din Turcia, va alimenta irigarea din lacul de acumulare Keban, pe care opereaza, scrie publicatia Balkan…

Autostrada Via-Carpathia va avea sute de kilometri pe teritoriul țarii noastre

07:15, 26.03.2024 - Tomasz Poreba, europarlamentar al partidului pentru Drept și Justiție (PiS), a adus in atenția publicului cel mai important coridor rutier de-a lungul frontierei estice a Uniunii Europene, in cadrul unei discuții privind proiectul Via Carpathia. La masa rotunda au participat reprezentanți importanți…

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca va beneficia de fonduri pentru restaurare și amenajare

15:40, 08.03.2024 -  Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei va primi bani pentru restaurare, fiind pe lista unor monumente și cladiri istorice incluse intr-un nou program de investiții aprobat vineri de Guvern. Proiectul aprobat a fost pregatit de Ministerul Culturii impreuna cu Ministerul Finanțelor și…

Muzeul Național de Istorie al Transilvaniei din Cluj-Napoca va beneficia de fonduri pentru restaurare și amenajare

15:35, 08.03.2024 -  Muzeului Național de Istorie al Transilvaniei va primi bani pentru restaurare, fiind pe lista unor monumente și cladiri istorice incluse intr-un nou program de investiții aprobat vineri de Guvern. Proiectul aprobat a fost pregatit de Ministerul Culturii impreuna cu Ministerul Finanțelor și…

Expozitia Cuza 150 de la Muzeul National de Istorie a Romaniei poate fi vizitata pana pe 10 martie 2024 (FOTO)

15:25, 02.03.2024 - Expozitia "Cuza 150" mai poate fi vizitata la Muzeul National de Istorie a Romaniei pana la data de 10 martie. Expozitia "Cuza 150" mai poate fi vizitata la Muzeul National de Istorie a Romaniei pana la data de 10 martie. Proiectul expozitional aduce in prim plan viata si activitatea uneia dintre cele…

Proiectul educațional „S-a intamplat acum 636 de ani”, la Cetatea de Scaun a Sucevei

11:05, 09.02.2024 - Muzeul Național al Bucovinei organizeaza proiectul educațional „S-a intamplat acum 636 de ani", adresat preșcolarilor, ce se va desfașura la Cetatea de Scaun a Sucevei, cetate atestata documentar pe 10 februarie 1388. Pe tot parcursul anului școlar, cadrele didactice pot programa pentru ...


Ce parere ai despre aceasta stire?