Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O expoziţie despre viaţa şi opera compozitorului polonez Fryderyk Chopin va putea fi văzută pe gardul Palatului Suţu

Publicat:

Versiunea in limba romana a expozitiei Institutului "" despre viata si opera compozitorului poate fi vazuta in prezent pe gardul .

, nascut pe 1 martie 1810 (sau 22 februarie 1810), este considerat unul dintre cei mai mari pianisti si compozitori ai epocii romantice. Un element caracteristic al operelor lui Chopin il reprezinta exprimarea aprofundata si inspiratia din modelele stilistice ale muzicii populare poloneze. Talentul sau a fost descoperit cand avea doar cativa ani - mentiunile despre copilul genial au incantat rapid aristocratia din…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Anunțul șefului celei mai mari organizații pentru cautarea vieții extraterestre : 'Ideea ca Pamantul este singurul loc cu viața este nerealista'

05:05, 24.04.2024 - Deși rapoartele despre obiecte misterioase pe cerul Pamantului ar putea starni temeri de atac, șeful Institutului SETI ne incurajeaza sa fim raționali. Bill Diamond susține ca, pana in prezent, nu exista dovezi credibile despre tehnologia extraterestra in spațiul nostru cosmic.

Istoria Dobrogei - Bibliografie: Eusebiu (sec. III-IV) – Cronica, Istorie bisericeasca, Pregatirea evanghelica, Viata imparatului Constantin, Catre Constantin la treizeci de ani

17:05, 19.04.2024 - Eusebiu a trait intre anii 260 340. In calitate de episcop al Caesareei Palestinei din 313, a sustinut unitatea bisericii crestine si n a fost de acord cu condamnarea lui Arie Primul Conciliu Ecumenic de la Niceea din 325 .Opera sa "Cronica" este un tabel cronologic de la facerea lumii pana la anul…

FOTO. „Nu e nevoie de iubire, e nevoie de respect”. Viața in Timișoara vazuta prin ochii comunitaților de evrei și ucraineni

13:40, 01.04.2024 - Proiectul TRIAJ a fost reluat saptamana trecuta in Timișoara. A debutat anul trecut, in cadrul „Timișoara 2023, Capitala Europeana a Culturii”, dar a fost anulat in urma razboiului izbucnit intre Israel și Palestina. Scopul proiectului consta in asumarea istoriei și importanța recunoașterii evenimentelor…

Compoziția cu maci, opera artistului turdean Cornel Vana, a ajuns in colecția fostului președinte, Emil Constantinescu!

22:06, 29.03.2024 - Viața ne ia prin surprindere cand ne așteptam mai puțin, iar cand vedem ca munca noastra este apreciata, nimic nu poate fi mai satisfacator. Iata ca viața l-a luat prin surprindere pe artistul turdean Cornel Vana, una dintre operele sale, Compoziția cu maci, ajungand in colecția fostului președinte…

La Cenaclul Ligii Scriitorilor din Romania, filiala Maramureș – medalion literar: Alexandru Macedonski – viața și opera

00:45, 18.03.2024 - Vasile Dan Marchiș LSR, Fondatorul revistei Sintagme codrene  La mijlocul lunii Martie, pe 15 martie 2024, cand natura prinde viața din plin,  a fost momentul prielnic sa se aduca in actualitate impresionantele rondeluri despre flori, scrise de marele poet Alexandru Macedonski, in cadrul ședinței cenaclului…

Medicul Adrian Marinescu anunța ca boala ficatului gras poate duce la infarct! Ne scurteaza viața

23:26, 13.03.2024 - Directorul medical al Institutului ”Matei Bals” din Capitala, Adrian Marinescu, atrage atentia asupra afectiunilor hepatice care nu sunt virale, dar care pot pune in pericol viata daca nu sunt diagnosticate si tratate. El da exemplul steatohepatitei, sau asa-numita boala a ficatului gras, explicand:…

Drum lin, Maestre!“: Maestrul dirijor Gheorghe Stanciu s-a stins din viata. Mesajul Teatrului National de Opera si Balet Constanta

19:35, 29.02.2024 - In aceasta dimineata s a stins din viata unul dintre marii maestrii ai scenei lirice romanesti, slujitor devotat al culturii constantene, reprezentant de seama al artei spectacolului liric si al culturii romanesti, se arata intr un comunicat al Teatrului National de Opera si Balet Oleg Danovski. "Dirijor…

Remember. 203 ani de la stingerea din viata a istoricului si filologului Petru Maior

18:05, 14.02.2024 - Pe 14 februarie 1821 a trecut la Domnul Petru Maior, figura ilustra a culturii romane și a Bisericii Romane Unite. A fost istoric, filolog și scriitor roman transilvanean, protopop greco-catolic al Reghinului si al Gurghiului, unul din corifeii Școlii Ardelene. Opera istorica principala a lui Maior…


Ce parere ai despre aceasta stire?