Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O cetate veche de peste 3.000 de ani a fost descoperitălângă Arad. Este de patru ori mai mare decât vechea Troie

Publicat:

, cum a fost denumita de arheologi, a fost descoperita pe raza teritoriala a orasului Santana, primele sapaturi efectuate acolo datand din anul 2009, potrivit aradon.ro. Numai ca, in ultimii doi ani, o echipa mixta romano-germana a intensificat cercetarile si au scos la suprafata descoperiri importante.

dateaza inca din secolul XIV inainte de Hristos, iar arheologii vor sa studieze motivele care au dus la ridicarea unei astfel de construcții importante.

, de la Institutul de Arheologie si Istorie a Artei al ,…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Rolul Targu Mureșului in formarea revoluționaului Avram Iancu. “La Targu Mureș s-a dat scanteia revoluției”

03:05, 13.05.2024 - In cadrul conferinței internaționale „Avram Iancu-200 de ani de la naștere. Omul, contemporanii, epoca", organizata in municipiul Deva, in intervalul 9-10 mai, la inițiativa Consiliul Județean Hunedoara, in parteneriat cu Academia Romana, Biblioteca Județeana "Ovid Denusianu" Hunedoara-Deva și Institutul…

Noaptea Muzeelor - Inscrieri prelungite pana la data de 26 aprilie pentru entitatile culturale care vor sa participe

13:05, 23.04.2024 - Noaptea Muzeelor din Romania are loc in acest an la 18 mai, marcand 20 de editii ale evenimentului. Reteaua Nationala a Muzeelor anunta prelungirea sesiunii de inscrieri pentru muzee pana la data de 26 aprilie. Institutul de Istorie a Religiilor, cu o proiectie speciala a filmului "O umbra de nor" de…

BISTRIȚA: Conferința susținuta de prof. univ. dr. Vasile Pușcaș, fost ambasador in Washington și membru corespondent al Academiei Romane

12:30, 02.04.2024 - Prof. univ. dr. Vasile Pușcaș va susține vineri, 5 aprilie, de la ora 16.00, conferința cu titlul „Romania are viitor”. Evenimentul are loc in Sala mare a Primariei Bistrița, iar intrarea este libera. Inca o ediție „Ateneul de Bistrița” are loc vineri, 5 aprilie, de la ora 16.00, in sala mare a Primariei.…

Toate tunurile pe Google si Apple. SUA și UE vor ”spargerea” companiilor

08:40, 25.03.2024 - Companiile Big Tech Google si Apple, dar nu numai ele, se confrunta cu cea mai mare provocare din ultimele decenii, deoarece autoritatile de reglementare antitrust de pe ambele maluri ale Atlanticului reprima presupusele practici anticoncurentiale, ceea ce ar putea duce la ordine de divizare, o premiera…

Conferinta Dragoste, Rusine, Ura- despre Emotii si Buna Ordine in Țarile Romane, sec. XVIII-XIX, la Universitatea Ovidius din Constanta

15:41, 13.03.2024 - Facultatea de Istorie si Stiinte Politice FISP din cadrul Universitatii Ovidius din Constanta UOC organizeaza joi, 14 martie 2024, conferinta cu titlul "Dragoste, Rusine, Ura: despre Emotii si Buna Ordine in Tarile Romane, sec. XVIII XIX", sustinuta de Constanta Vintila, cercetator stiintific I la Institutul…

Muzeul Național de Istorie al Transilvaniei din Cluj-Napoca va beneficia de fonduri pentru restaurare și amenajare

15:35, 08.03.2024 -  Muzeului Național de Istorie al Transilvaniei va primi bani pentru restaurare, fiind pe lista unor monumente și cladiri istorice incluse intr-un nou program de investiții aprobat vineri de Guvern. Proiectul aprobat a fost pregatit de Ministerul Culturii impreuna cu Ministerul Finanțelor și…

„V” de la Veritas – Cartea Secreta, Istoria Banatului și Spionajul Austro-Ungar

10:30, 02.03.2024 - CARAȘ-SEVERIN – Cercetari recente efectuate de istoricul reșițean Attila Varga de la Academia Romana, Institutul de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca, in arhiva secreta a poliției austro-ungare au scos la iveala informații spectaculoase referitoare la povestea nespusa a romanilor din Banat in…

Castrul Roman de la Tirighina-Barbosi va avea muzeu și amfiteatru. Monument unicat in Europa, de vazut in Romania

16:25, 22.02.2024 - Singurul monument istoric din Moldova, atestat in secolele II-III dupa Hristos, Castrul Roman de la Tirighina-Barbosi (Galați), va fi inclus in curand in circuitul turistic national și internațional. Totul grație unui proiect european in valoare de peste patru milioane de euro.


Ce parere ai despre aceasta stire?