Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Numărul de studenţi care vor să devină ingineri a scăzut drastic! Totuşi, cererea pe piaţa muncii rămâne mare

Publicat:
Numărul de studenţi care vor să devină ingineri a scăzut drastic! Totuşi, cererea pe piaţa muncii rămâne mare

• Un raport privind starea invațamantului superior din Romania, realizat de Ministerul Educației, arata ca la facultațile de inginerie erau anul trecut inscriși 75.331 de studenți. In 2014 erau cu 11.000 mai mulți; • Deși universitațile tehnice au reușit sa mențina in general cifrele de școlarizare, universitațile generaliste care aveau și specializari de inginerie au ... The post Numarul de studenti care vor sa devina ingineri a scazut drastic! Totusi, cererea pe piata muncii ramane mare appeared first on deBanat.ro - spune realitatea! .

Citeste articolul mai departe pe debanat.ro…  

Sursa articol si foto: debanat.ro


Stiri pe aceeasi tema

Invațamintul profesional tehnic: ce schimbari in domeniu anunța Ministerul Educației

18:05, 24.04.2024 - Nomenclatorul domeniilor de formare profesionala pentru invațamintul profesional tehnic postsecundar si postsecundar nontertiar a fost completat cu noi specialitați și calificari necesare pe piața muncii. Potrivit Ministerului Educației, includerea noilor specialitați va spori gradul de angajabilitate…

La Universitatea „Valahia” Targoviște, strategii mai bune de a atrage studenți, programe de studii și educaționale noi, in conformitate cu cererea pieței muncii

23:01, 19.04.2024 - Cu o noua conducere, Universitatea „Valahia” este in plin proces de a pune noi baze de colaborare cu autoritațile locale și județene, pentru ca instituția de invațamant superior poate fi un factor de dezvoltare pentru municipiul Targoviște și județul Dambovița. „Daca Universitatea este puternica, orașul…

Trei din cinci parinți ucraineni, refugiați in Romania, nu au un loc de munca

22:16, 17.04.2024 - Din cei peste 21.600 de adulți ucraineni, inregistrați la Agenția Naționala Pentru Ocuparea Forței de Munca de la debutul razboiului, puțin peste 2700 și-au gasit o slujba. O ancheta Salvați Copiii arata ca trei din cinci parinți ucraineni, majoritatea femei, nu au reușit sa se integreze pe piața muncii…

ACEA: Piata auto din UE a crescut cu 10,1% in februarie; in Romania a scazut cu 8,9%

12:55, 21.03.2024 - Piata auto din Uniunea Europeana a crescut cu 10,1% in februarie 2024, fața de februarie 2023, insa piata auto din Romania a inregistrat una din cele mai importante scaderi din randul statelor UE.

Piața muncii și programa educaționala nu se intersecteaza

08:15, 20.02.2024 - Se tot plang patronii și managerii din țara ca nu gasesc personal calificat, ca absolvenții proaspat ieșiți de pe bancile liceelor și universitaților nu dețin cunoștințele necesare in acord cu fișele posturilor scoase la concurs. Lor le-a luat partea guvernatorul Mugur Isarescu, care am vazut ca a declarat…

Tot mai puțini studenți pe științe inginerești, la Timișoara

17:06, 09.02.2024 - Deși cererea de ingineri pe piața muncii crește mereu, sunt din ce in ce mai puțini tineri care opteaza pentru studii universitare in domeniile inginerești. Un raport al Ministerului Educației arata ca, fața de anul 2014, la nivel național, s-au inscris mai puțini tineri la facultațile tehnice. Diferența…

Florin Dragan, rectorul UPT: „La nivel national, numarul de studenți ce vor sa devina ingineri a scazut cu aproape 15% in ultimii zece ani. Asta deși pe piața muncii este o cerere imensa”

10:40, 09.02.2024 - Un raport privind starea invațamantului superior din Romania, realizat de Ministerul Educației, arata ca la facultațile de inginerie erau anul trecut inscriși 75.331 de studenți. In 2014 erau cu 11.000 mai mulți; Deși universitațile tehnice au reușit sa mențina in general cifrele de școlarizare, universitațile…

Paradox pe piața muncii din Romania: Numarul angajaților tineri scade, iar cel al seniorilor crește

17:15, 02.02.2024 - Din ce in ce mai puțini tineri se afla pe piața muncii din Romania. Numarul celor care muncesc scade de la o luna la alta. Asta arata cele mai noi date venite de la Institutul Național de Statistica. Paradoxal, numarul seniorilor, cei peste 50 de ani, care se angajeaza, crește.


Ce parere ai despre aceasta stire?