Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Noi descoperiri despre Iași în arhivele de la Moscova. Detalii de la 1739: Râpa Galbenă și un baraj

Publicat:

Cei doi cercetatori de la Universitatea" din Iasi au gasit pentru prima data planul fortificarii orasului din 1739 publicat in copie intr-un tratat de arhitectura militara din 1866. Atunci, acestia au precizat ca el a fost realizat in cadrul ocupatiei ruse a Iasilor din toamna anului 1739, dupa ce feldmaresalul von Munnich poruncise ridicarea unui plan menit sa consolideze semnificativ apararea orasului, plan pe care rusi (...)

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Rafinaria de petrol Orsk din Rusia si-a suspendat operatiunile duminica, dupa ruperea unui baraj din regiune, din cauza inundatiilor

17:56, 07.04.2024 - Rafinaria, situata la aproximativ 1800 km est de Moscova, aproape de granita Rusiei cu Kazahstanul, are o capacitate anuala de sase milioane de tone de petrol. Agentia de presa de stat RIA a relatat ca suspendarea operatiunilor a avut ca scop evitarea riscurilor ecologice, pe fondul inundatiilor care…

Caștigatorii concursului ”Games of Science” in direct la matinalul de la Radio Iași

09:55, 27.03.2024 - Caștigatorii concursului ”Games of Science” in direct la matinalul de la Radio Iași. Otilia Pintilii, studenta la Universitatea de Medicina si Farmacie ”Grigore T. Popa” Iasi, a caștigat etapa de la Iași a concursului Games of Science cu o prezentarea despre cercetarea echipei din care face parte care…

LIVE TEXT - Razboi in Ucraina: Armata ucraineana a anuntat duminica ca a lovit doua nave rusesti in timpul unui atac asupra orasului port Sevastopol

01:35, 25.03.2024 - Armata ucraineana a anuntat duminica ca a lovit doua nave rusesti in timpul unui atac asupra orasului port Sevastopol din Peninsula Crimeea, anexata in 2014 de Moscova, relateaza AFP. „Fortele armate ucrainene au reusit sa loveasca navele amfibie Iamal si Azov, precum si un centru de comunicatii si…

Oleg Deripaska: Investitorii occidentali nu ar trebui sa fie presati sa-si vanda activele rusesti, o practica ”necinstita, lipsita de viziune si daunatoare economiei”

18:56, 16.03.2024 - De cand Rusia a invadat Ucraina in 2022, multe companii occidentale au fugit din Rusia si unele dintre detinerile lor au fost trecute sub conducerea statului, aliatii presedintelui Vladimir Putin dobandind controlul de zi cu zi asupra acestora. Unii investitori occidentali care au ramas in Rusia spun…

Descoperiri arheologice in centrul Clujului: incinta romana de nord a orașului Napoca / Poarta medievala a Apei

14:10, 15.03.2024 - Cu prilejul lucrarilor de reabilitare a parcului I.L Caragiale și strazilor din vecinatatea sa, specialiștii Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) au realizat o serie de cercetari arheologice. Pe str. O. Petrovici, chiar in zona

Student rus, condamnat la inchisoare dupa ce și-a redenumit rețeaua Wi-Fi „Glorie Ucrainei”

14:05, 10.03.2024 - Un student de la Universitatea de Stat din Moscova a fost condamnat joi la 10 zile de inchisoare de un tribunal, pentru ca și-a redenumit rețeaua Wi-Fi „Glorie Ucrainei”, transmite BBC.Studentul a fost gasit vinovat de „afisare publica a simbolisticii naziste sau a simbolurilor organizatiilor extremiste”.…

UAIC a inaugurat cladirea Corpului O 

18:10, 07.03.2024 - Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a inaugurat joi, 7 martie 2024, la ora 13.00, cladirea Corpului O. La eveniment au participat prof. univ. dr. Tudorel TOADER, Rectorul UAIC, Inaltpreasfintitul TEOFAN, Arhiepiscop al Iasilor si Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, Vasile ASANDEI, Directorul…

Un dulce miros de moarte, de Guillermo Arriaga, prezentata de regretatul prof. univ. dr. Nicolae Crețu – Luni, 26 FEBRUARIE 2024, h 20:30, in emisiunea Viața Rromilor cu Dumitru ȘERBAN

09:31, 23.02.2024 - In prima secvența audio pe care o postam, povestim despre imaginea țiganilor in literatura romana și universala, iar cel care ne vorbește este regretatul prof. univ., dr. in filologie, Nicolae Crețu de la Catedra de Limba și Literatura Romana a Facultații de Litere, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”…


Ce parere ai despre aceasta stire?