Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Nivelul scăzut de colectare a TVA, în România, poate duce la amânarea sau pierderea unor proiecte de dezvoltare!

Publicat:

Acum cateva zile, a publicat un raport din care reiese ca statele membre ale UE au inregistrat, in 2019, o pierdere de circa 134 de miliarde de euro in venituri, din taxa pe valoarea adaugata. Experții spun ca principalele cauze sunt: frauda și evaziunea, practicile de evitare și optimizare a TVA, falimente și insolvențe financiare, dar și erori de calcul sau administrative. Din pacate, datele la nivel european ne arata ca Romania este, și la acest capitol, pe primul loc din coada clasamentului. Țara noastra a inregistrat cel mai mare deficit de incasare a TVA la nivel național,…

Citeste articolul mai departe pe proalba.ro…  

Sursa articol: proalba.ro


Stiri pe aceeasi tema

Viitorul dezvoltarii Romaniei prin fonduri europene. De la aderare, PIB-ul Romaniei s-a triplat

09:20, 16.04.2024 - In Uniunea Europeana a inceput o mare dezbatere europeana despre viitorul și reforma Politicii de coeziune și a fondurlor europene dupa anul 2027. Ca europarlamentar al Romaniei voi fi o aparatoare a unei Politici de Coeziune care sa ramana instrumentul investițional cel mai puternic finanțat din bugetul…

Romania are cea mai ridicata rata din Uniunea Europeana a deceselor in accidente rutiere, potrivit Eurostat

14:10, 12.04.2024 - Numarul persoanelor din Uniunea Europeana decedate in accidente rutiere a crescut cu 4% in 2022, comparativ cu 2021, iar cea mai ridicata rata a deceselor in urma accidentelor rutiere s-a inregistrat in Romania, arata datele publicate vineri de Oficiul European de Statistica (Eurostat), citat de Agerpres.Comparativ…

Bulgarii se așteapta ca in urmatorii ani sa nu mai fie ,,cel mai sarac stat din UE”

11:20, 04.04.2024 - Produsul Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor la paritatea puterii de cumparare in Bulgaria a atins 64% din nivelul mediu european in 2023. Acesta este unul dintre indicatorii care arata cel mai exact convergența in interiorul Uniunii Europene, deoarece se iau in considerare diferențele de preț in fiecare…

CE: Romania se confrunta in continuare cu vulnerabilitati ­legate de conturile finantelor publice si ale balantei externe

00:10, 27.03.2024 - Romania se confrunta in continuare cu vulnerabilitati legate de conturile finantelor publice si ale balantei externe, avertizeaza Comisia Europeana, care a publicat analize aprofundate pentru sase state membre, cu scopul de a evalua dezechilibrele macroeconomice in contextul semestrului european. Potrivit…

Mecanismul economic la turație maxima – sar șuruburile din el

10:11, 26.03.2024 - Romania se confrunta in continuare cu probleme legate de conturile finantelor publice si ale balantei externe. Avertismentul vine de Comisia Europeana. Am fost puși pe o lista cu alte cinci state membre UE ale caror performanțe economice au fost luate la puricat: Cipru, Olanda, Slovacia, Spania si Suedia.…

CE publica bilanturile pentru sase tari, intre care Romania

07:00, 26.03.2024 - Comisia a publicat luni sase bilanturi aprofundate, pentru Romania, Cipru, Tarile de Jos, Slovacia, Spania si Suedia. Raportul privind mecanismul de alerta identifica statele membre cu privire la care ar trebui realizate bilanturi aprofundate pentru a se evalua daca statele respective se confrunta cu…

Rata de deprivare materiala si sociala in randul tinerilor este de patru ori mai mare in tara noastra decat in UE

00:25, 26.02.2024 - Romania avea in 2022 cea mai ridicata rata de deprivare materiala si sociala severa in randul tinerilor (cu varste cuprinse intre 15 si 29 de ani) din randul statelor membre UE, de 25,4%, in conditiile in care media la nivelul blocului comunitar era de 6%, arata datele publicate la sfarșitul saptamanii…

Mircea Hava: Sprijinul oferit ucrainenilor in legatura cu subiectul cerealelor trebuie dublat de o plasa de siguranța pentru națiunile din UE

15:05, 18.02.2024 - Exista raul razboiului, si e evident ca exista, dar cum poți sa-i combați efectele, sa-ti oferi ajutorul, fara a acutiza propriile neajunsuri? Cei care au pornit  razboiul din Ucraina știu ca europenii sunt dați peste cap de acest paradox al facerii de bine. Pentru ca, daca ajuți, ajungi sa-i incurci…


Ce parere ai despre aceasta stire?