Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Nepoții lui Ştefan cel Mare sau A. Lăpușneanu erau homosexuali: dezvăluiri siropoase făcute de cronicari

Publicat:

Nepoții lui Stefan cel Mare sau A. Lapușneanu erau homosexuali: dezvaluiri siropoase facute de cronicariIn cartile de istorie nu se face nicio referire despre viata sexuala a domnitorilor moldoveni, insa in textele cronicarilor sau ale istoricilor din secolele XVI – XVII apar mai multe pasaje in care se vorbeste despre apucaturile sexuale ale conducatorilor Moldovei.

a fost domnitorul Moldovei intre 3 septembrie 1546 si 11 iunie 1551. Fiul lui si nepotul lui Stefan cel Mare, Ilias a fost suspectat de relatii bisexuale, informeaza revista Historia.ro. Domnia sa nu a fost…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Performanțele elevilor nemțeni la olimpiada naționala de limba și literatura romana: premiul II, doua mențiuni și un premiu special

14:05, 30.04.2024 - Eleva Anastasia Popescu, eleva in clasa a V-a la Colegiul Național “Calistrat Hogaș” din Piatra-Neamț a obținut premiul al II-lea la etapa naționala a olimpiadei de limba și literatura romana. Ea a fost pregatita de profesor Cristina Neculaeș. Faza naționala destinata elevilor de gimnaziu a avut loc,…

Au invațat de la profesioniști! Mai mulți elevi ai Școlii de Subofițeri Jandarmi Falticeni au terminat stagiul de pregatire

18:50, 26.04.2024 - Au invațat de la profesioniști! Mai mulți elevi ai Școlii de Subofițeri Jandarmi Falticeni au terminat stagiul de pregatire Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș” Falticeni, au terminat azi primul lor stagiu de…

Inspectoratul de Jandarmi Bacau recruteaza candidați pentru concursul de admitere in unitațile de invațamant postliceal ale Jandarmeriei

15:15, 25.04.2024 - Inspectoratul de Jandarmi Județean “Stefan cel Mare” Bacau recruteaza candidați pentru participarea la concursul de admitere in unitațile de invațamant postliceal ale Jandarmeriei Romane, sesiunea Aprilie – Iulie 2024 700 de locuri au fost scoase la concurs in aceasta sesiune la Școlile Militare de…

Dezvaluiri facute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoita sa se sarute cu zece barbați

16:45, 24.04.2024 - Experiența actoriceasca poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trait unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a fost nevoita sa se sarute cu 10 barbați. Acest episod, deși neobișnuit pentru mulți, este un exemplu elocvent al dedicarii și profesionalismului…

La Muzeul de Istorie Nationala a Romaniei: Stindardul liturgic al lui Ștefan cel Mare, capodopera a artei medievale, cu o poveste extraordinara

19:30, 14.03.2024 - Stindardul liturgic al lui Stefan cel Mare, capodopera a artei medievale si cea mai pretioasa relicva istorica romaneasca din vremea domnitorului Moldovei, poate fi admirat in cadrul expozitiei "Arta religioasa. Forma. Continut. Sens" pana duminica, 31 martie 2024, in cadrul Muzeului National de Istorie…

Frumușica, hangița nurlie care a dat numele unei comune. I-a rezistat lui Ștefan cel Mare și servea un vin cu efect afrodisiac

22:05, 10.03.2024 - O comuna din județul Botoșani și-a primit numele dupa o hangița frumoasa foc, indragita de voievodul Ștefan cel Mare. Legenda spune ca domnul Moldovei venea in zona pentru calitatea vinurilor, mai ales pentru un soi anume, cu efect afrodisiac.

Doamne și Domnițe in istoria romanilor

08:50, 08.03.2024 - Conferința Internaționala a Femeilor din Danemarca, din anul 1910, a hotarat ca in ziua de 8 martie sa fie sarbatorita Ziua Internaționala a Femeii. La aceasta data, dedicam sarbatoarea de 8 martie doamnelor și domnițelor din secolele al XV-lea pana la secolul al XIX-lea, care au facut din Moldova,…

Cetatea de Scaun a Sucevei, redeschisa pentru vizitare. A fost construita de Petru I Mușat și fortificata de Ștefan cel Mare

14:20, 29.02.2024 - Cetatea Sucevei a fost principala reședința a domnilor Moldovei timp de aproape 200 de ani. Ansamblul arhitectonic medieval a fost consolidat si completat in perioada 2011-2015, fiindu-i redat aspectul impunator, intrat in legenda, dar si stralucirea princiara din trecut.


Ce parere ai despre aceasta stire?