Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Negocieri turco-americane pentru a opri o operaţiune militară turcă împotriva kurzilor în Siria

Publicat:

Ministrul turc al a catalogat miercuri drept ”pozitive” discutii cu menite sa evite o operatiune militara turca in nordul Siriei, potrivit agentiei turce de presa, de stat, Anadolu, relateaza AFP potrivit news.ro.

”Am constatat cu satisfactie ca partenerii nostri s-au apropiat de pozitia noastra. Intalnirile au fost pozitive si mai degraba constructive”, a declarat Hulusi Akar, citat de agentie, in a treia zi a acestor negocieri, la Ankara.

”Noi am prefera sa actionam impreuna cu aliatul nostru”, a spus Hulusi Akar. ”Daca acest lucru nu este posibil,…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Iranul pare sa se teama de Israel - Ce se intampla cu prezența militara in Siria

17:16, 24.04.2024 - Iranul, aliat regional al Siriei, si-a redus puternic prezenta militara in aceasta tara in care este vizata de loviturile aeriene tot mai intense imputate Israelului, au declarat miercuri pentru AFP o sursa apropiata de Hezbollah si un ONG, relateaza AFP, potrivit Agerpres.

Baza militara americana din Siria, atacata cu rachete

11:06, 22.04.2024 - Cel puțin cinci rachete au fost lansate duminica din orașul irakian Zummar spre o baza militara americana din nord-estul Siriei, au declarat pentru Reuters doua surse de securitate irakiene și un oficial american.

Statele Unite nu vor participa la niciun atac israelian de razbunare asupra Iranului

07:56, 15.04.2024 - Casa Alba a avertizat Israelul ca SUA nu vor participa la niciun atac de razbunare asupra Iranului, au declarat inalți oficiali ai administrației americane, citați de BBC.Peste 300 de drone și rachete au fost trase asupra Israelului peste noapte, despre care Iranul a spus ca este un raspuns la o lovitura…

Iranul dezvaluie amanunte ale operațiunii ‘limitate’ impotriva Israelului: SUA, informate in prealabil

21:00, 14.04.2024 - Iran susține ca a informat Statele Unite cu privire la o operațiune „limitata” impotriva Israelului. Aceasta acțiune vine ca raspuns la atacul fatal asupra consulatului iranian din Siria, atribuit Israelului, care a avut loc la inceputul lunii aprilie. Ministrul iranian de externe, Hossein Amir-Abdollahian,…

Cairo și Washingtonul au declarat inacceptabila orice operațiune militara israeliana la Rafah

00:05, 13.04.2024 - Ministrul egiptean de externe Sameh Shoukry și secretarul de stat american Antony Blinken au discutat despre „eforturile de a obține un incetare a focului in Fașia Gaza și de a crește fluxul de ajutor umanitar”.

SUA reacționeaza dur dupa anunțul lui Netanyahu și avertizeaza: 'O invazie militara masiva la Rafah ar avea un efect extrem de nefast'

08:15, 09.04.2024 - Statele Unite si-au reafirmat luni ferm opozitia fata de orice operatiune majora israeliana la Rafah, in sudul Fasiei Gaza, in contextul in care premierul Benjamin Netanyahu a declarat ca a stabilit "o data" pentru o astfel de operatiune, relateaza AFP, conform Agerpres.

Iranul da vina pe Statele Unite, in calitate de aliat al Israelului, pentru atacul din Siria

11:00, 02.04.2024 - Ministrul de externe al Iranului, Hossein Amir-Abdollahian, a declarat marti ca a transmis Statelor Unite un mesaj in care le face raspunzatoare, in calitate de principal aliat al Israelului, pentru atacul care a distrus consulatul iranian la Damasc.

Erdogan anunța „dezgheț serios” intre Turcia și SUA

18:00, 15.02.2024 - Statele Unite sint pozitive cu privire la implementarea contractului de vinzare a avioanelor de lupta F-16 catre Ankara. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a facut aceasta declarație in fața reporterilor aflați la bordul avionului la intoarcerea din Egipt, raspunzind la o intrebare despre soarta…


Ce parere ai despre aceasta stire?