Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

NAȘTEREA DOMNULUI, prima zi de Crăciun. Istoria sărbătorii și „umblatul cu Steaua”. TRADIȚII și obiceiuri

Publicat:

NAȘTEREA DOMNULUI, prima zi de Craciun. Istoria sarbatorii și „umblatul cu Steaua”. TRADIȚII și obiceiuri sarbatoreste pe 25 decembrie Nasterea Domnului Iisus Hristos, Craciunul fiind cea mai importanta, dar si cea mai iubita sarbatoare a romanilor. Nașterea Domnului Iisus Hristos a avut loc in urma cu 2000 de ani intr-o pestera din . Atunci, imparat al era (27 i.d. – 14 d.Hr.) in […] Citește NAȘTEREA DOMNULUI, prima zi de Craciun. Istoria sarbatorii și „umblatul cu Steaua”. TRADIȚII și obiceiuri in Alba24 .

Citeste articolul mai departe pe alba24.ro…  

Sursa articol: alba24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce se mai sarbatorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Tradiții și obiceiuri

08:31, 01.05.2024 - Ce se mai sarbatorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Tradiții și obiceiuri Ce se mai sarbatorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Pe langa Ziua Muncii, in tradiția romana mai are loc o alta sarbatoare. Cumnoscuta mai puțin,…

Tradiții și obiceiuri de Sfantul Gheorghe 2024. Ce trebuie sa faca fetele nemaritate

07:35, 23.04.2024 - An de an, Sfantul Mare Mucenic Gheorghe este praznuit pe data de 23 aprilie. Este unul dintre cei mai venerați Sfinți din biserica ortodoxa și mai este supranumit și protectorul vegetației, al vitelor și al oilor. Sarbatoarea cu cruce roșie este ținuta de toți creștinii. Iata ce tradiții și obiceiuri…

Tradiții la jumatatea Postului Mare

08:25, 13.04.2024 - Mijlocul Postului Mare reprezenta un motiv in plus de sarbatoare printre credincioșii de altadata. Era considerata o perioada de aparenta acalmie – au trecut deja patru saptamani din post. Mijlocul postului era marcat cu obiceiuri, tradiții și superstiții locale, facand parcurgerea urmatoarelor patru…

25 martie. Tradiții și obiceiuri de Buna Vestire sau Blagovestenia. Este și dezlegare la pește

08:30, 25.03.2024 - La 25 martie, crestinii ortodocsi praznuiesc Buna Vestire, prima dintre cele mai importante sarbatori inchinate Maicii Domnului. La praznicul Bunei Vestiri, Biserica Ortodoxa celebreaza ziua in care Arhanghelul Gavriil i-a vestit Maicii Domnului ca-l va naste pe Fiul lui Dumnezeu. Buna Vestire este…

Ce inseamna Echinocțiul: tradiții și obiceiuri la romani. Ce este bine sa faci in aceasta zi

07:35, 20.03.2024 - In ziua Echinoctiului de primavara, inceput de an agrar, se faceau numeroase pronosticuri meteorologice: asa cum va fi timpul de Macinici, asa va fi toata primavara, se udau boii cu apa, se hraneau bine animalele, se afuma cu tamaie si gospodinele aruncau un ou inaintea plugului. Primavara astronomica…

Duminica Infricoșatoarei Judecați. Lasatul Secului pentru carne. Obiceiuri și tradiții inainte de Postul Paștelui

07:05, 10.03.2024 - Duminica Infricoșatoarei Judecați. Lasatul Secului pentru carne. Obiceiuri și tradiții inainte de Postul Paștelui Postul Paștelui 2024: In 10 martie este Lasatul secului pentru carne și Duminica Infricoșatoarei Judecați, potrivit calendar ortodox. Credincioșii se pregatesc pentru cel mai lung și mai…

Moșii de iarna 2024: Ce nu este bine sa faci in Sambata Morților. Tradiții, superstiții și obiceiuri

09:05, 09.03.2024 - Moșii de iarna 2024: Ce nu este bine sa faci in Sambata Morților. Tradiții, superstiții și obiceiuri Pe 9 martie creștinii ortodocși sarbatoresc Moșii de Iarna sau Sambata Morților. Este una dintre sarbatorile importante in calendarul ortodox 2024. In aceasta zi creștinii fac parastase și dau de pomana…


Ce parere ai despre aceasta stire?