Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Mutzner, Piliuţă şi româncele care au făcut istorie în arta plastică - omagiaţi la Art Safari 2021

Publicat:

incepe joi, cu opere de si , dar si omagii aduse femeilor artist din Romania si "supereroilor". Miercuri a fost dezvelita, la intrarea in Palatul Dacia-Romania, copia florala gigant a tabloului "Vas cu tufanele", de .   Foto: (c) RADU TUTA / AGERPRES FOTO "De la inceputul omenirii, natura a fost inspiratie pentru artisti, fie ca erau poeti, pictori, scriitori, sufletele lor erau atinse de frumusetea naturii. Anul acesta, aduce un omagiu lui si , aratand, printre altele, fermecatoare aranjamente…

Citeste articolul mai departe pe AgerPres.ro…  

Sursa articol: AgerPres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Muzeul de istorie se redeschide in luna mai. Au fost anunțate și marile expoziții din acest an: Art Safari, Lego, ISU, tehnologia Imperiului Roman și „Armata de Teracota”

07:55, 15.03.2024 - La scurt timp dupa reinaugurarea Pinacotecii, Consiliul Județean (CJ) a prezentat, intr-o conferința de presa, stadiul actual și proiectele urmatoare ale instituțiilor de cultura din... The post Muzeul de istorie se redeschide in luna mai. Au fost anunțate și marile expoziții din acest an: Art Safari,…

Art Safari a deschis Muzeul secret din inima Bucureștiului! Programul complet al noului sezon care incepe din 8 martie

18:20, 07.03.2024 - Art Safari, cel mai mare organizator de expoziții de arta din Europa de Est, da startul unui nou sezon din 8 martie, la Palatul Dacia-Romania de pe Lipscani. Art Safari dezvaluie Muzeul secret, comoara bine ascunsa a artei romanești, cu 100 de capodopere

Art Safari a deschis Muzeul Secret! Primele imagini și programul complet al noului sezon FOTO

15:15, 07.03.2024 - Art Safari, cel mai mare organizator de expoziții de arta din Europa de Est, da startul unui nou sezon din 8 martie, la Palatul Dacia-Romania de pe Lipscani. Art Safari dezvaluie Muzeul secret, comoara bine ascunsa a artei romanești, cu 100 de capodopere de Tonitza, Grigorescu, Luchian și Pallady.

Astazi in istorie: Geniul muzical al lui Gioacchino Rossini rasuna prin timp

09:06, 29.02.2024 - Pe 29 februarie, calendarul marcheaza o zi rara, incarcata de ecouri ale geniului uman, care rasuna prin timp și spațiu. In amfiteatrele culturii, aceasta data a fost martora unor acorduri muzicale ce au modelat simfonia artistica mondiala. Fara a dezvalui prea multe, va invitam sa descoperiți evenimentele…

Pumnal la fel de vechi ca piramidele Egiptului antic, descoperit in Polonia

18:25, 24.02.2024 - O descoperire remarcabila a fost facuta recent de un arheolog amator, in apropierea orașului polonez Jaroslaw, situat pe malul raului San. Cautatorul de comori a detectat si a scos la suprafata un pumnal de cupru datand de peste 4.000 de ani. Aceasta piesa rara reprezinta cel mai vechi artefact din…

Volohii romani din nordul Transcarpatiei (Ucraina). O istorie romaneasca renaște

18:15, 17.02.2024 - Ionuț Țene Este aproape necunoscuta situația romanilor din nordul Transcarpatiei, regiune din vestul Ucrainei. La granița dintre Ucraina, Polonia și Slovacia se afla o populație romaneasca numita de ucraineni și unguri: volohi. Dar aceasta populație iși spune simplu, ca sunt rumani și vorbesc limba…

Primarul pasionat de istorie. Colecția sa de documente inestimabile a ajuns la Arhivele Naționale ale Romaniei

09:26, 12.02.2024 - Un fost ajutor de primar și mai apoi primar al Aradului, avocatul dr. Octavian Lupaș (1908-1972), a fost un mare iubitor de istorie. Fiul acestuia a fost și el un intelectual susținand doua teze de doctorat in matematica, una in Germania, cealalta in Romania.

Muzeul de Istorie din Targoviște va gazdui Ziua Internaționala a Limbii Elene 

06:55, 07.02.2024 - Comunitatea Elena din Targoviște, afiliata Uniunii Elene din Romania, Consiliul Județean Dambovița , prin Complexul National Muzeal „Curtea Domneasca” Targoviste și Universitatea „Valahia” din Targoviște  au deosebita placere de a va invita sambata, 10 februarie 2024, incepand cu ora 11:00, la Muzeul…


Ce parere ai despre aceasta stire?