Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Mirosul florilor poate fi un tratament împotriva Alzheimer? Ce se întâmplă în creier

Publicat:

Mai mult, mirosurile unor flori pot stimula și neurogeneza, adica formarea de noi celule nervoase in hipocamp, acea zona a creierului cu rol major in invațare și memorare, potrivit sursei citate . Prin acest efect regenerative poate fi prevenita sau chiar tratata boala Alzheimer, o afecțiune degenerativa care afecteaza tocmai memoria și funcțiile cognitive.In acest scop, autorii studiului recomanda expunerea regulata la mirosuri florale naturale sau chiar artificiale, precum și consumul de alimente și bauturi cu arome de flori. Exista mai multe mirosuri florale care pot avea efecte pozitive asupra…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Descoperire revoluționara: lumina poate imbunatați enorm memoria magnetica a computerelor

20:06, 24.04.2024 - Fiecare computer are nevoie de o memorie cu acces aleatoriu (RAM) pentru stocarea temporara a sistemului de operare. Exista multe modalitați de a satisface aceasta necesitate. Una dintre cele mai avansate metode este memoria magnetorezistiva, care este atat ultra-rapida, cat și non-volatila, ceea ce…

10 parfumuri florale, perfecte pentru primavara

10:26, 10.04.2024 - 10 parfumuri florale, perfecte pentru primavara De la arome delicate de flori de portocal și iasomie, pana la note vibrante de trandafir și liliac, exista o varietate de parfumuri florale care sa ne incante simțurile in aceasta perioada a anului. Iata o selecție a celor mai bune 10 parfumuri florale…

Calcat profesional cu stația de calcat – Tot ce trebuie sa știți despre acest electrocasnic

11:55, 26.03.2024 - Daca va numarați printre persoanele care iși doresc sa arate mereu cat mai elegant și rafinat cand ies in oraș, atunci probail ca va gandiți la achiziția unei stații de calcat, nu-i așa? Din cauza opțiunilor multiple de pe piața, puteți intampina dificultați atunci cand alegeți modelul potrivit. Insa,…

Vrei sa iți imbunatațești memoria? Un cercetator in neuroștiințe dezvaluie 5 obiceiuri simple

23:40, 24.03.2024 - Sanatatea creierului este un aspect critic, dar adesea trecut cu vederea, al sanatații și bunastarii generale. Protejarea acestuia poate reduce riscul de a dezvolta boala Alzheimer și demența. Un cercetator in neuroștiințe dezvaluie 5 obiceiuri simple pentru imbunatațirea memoriei. Rachelle Summers…

Ce condimente poți adauga in cafeaua de dimineața. Susțin sanatatea organismului

16:55, 11.03.2024 - Adaugarea anumitor condimente in ceașca ta de cafea nu ofera doar o savoare speciala, ci poate stimula sanatatea creierului pe termen lung. Indiferent daca sunt presarate peste cafea sau incluse, aceste condiment ofera un adaos delicious rutinei cafelei de dimineața. Propunerile care urmeaza pot fi…

4 motive pentru a cumpara jocuri de societate

14:25, 06.03.2024 - Te intrebi daca merita sau nu sa investești in a achiziționa jocuri de societate? Fie ca sunt pentru copii sau pentru adulți, jocurile de societate iți pot aduce o serie de beneficii. Principalul lor scop, așa cum sugereaza și numele, este acela de a facilita socializarea, insa, in afara de acest aspect,…

Un nou studiu scoate la iveala impactul nefast al depozitelor de grasime abdominala asupra creierului

04:25, 29.02.2024 - Cercetatorii de la Rutgers Health din SUA au realizat un studiu privind relația dintre depozitele de grasime abdominala și sanatatea creierului la persoanele de varsta mijlocie cu risc de a suferi de boala Alzheimer. La studiu au participat 204 persoane sanatoase de varsta mijlocie cu antecedente familiale…

Persoanele cu aceste profesii risca sa dezvolte demența! Legatura nebanuita dintre aceste meserii și boala: ce spun experții

22:36, 15.02.2024 - Profesorul de neurologie David Raichlen, specializat in biologia umana și evoluție, la Universitatea din California de Sud, a impartașit aceasta avertizare alarmanta intr-un episod recent al podcastului lui Steven Bartlett, „Diary of a CEO".Profesorul Raichlen, ale carui cercetari includ legaturile…


Ce parere ai despre aceasta stire?