Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Microplasticul perturbă sistemul digestiv al păsărilor marine. Oamenii pot fi și ei afectați (studiu)

Publicat:

Studiind tractul digestiv a doua specii de pasari marine din - Fulmarus glacialis si Calonectris borealis -, oamenii de știința au descoperit ca particulele minuscule de plastic pe care le ingereaza din mediu le distrug microflora intestinala, favorizand inmulțirea agentilor potential patogeni. Cercetatorii avertizeaza ca microplasticul ar putea avea efecte nocive și asupra sistemului digestiv al omului.

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Mii de oameni au protestat in Tenerife, in Canare, pentru limitarea turismului: „Nu vrem sa vedem insula murind”

21:40, 20.04.2024 - Mii de persoane au protestat sambata, 20 aprilie, in Tenerife, cea mai mare insula din arhipelagul Canare din Oceanul Atlantic, cerand ca insula spaniola sa limiteze temporar turismul pentru a stopa o explozie a inchirierilor de vacante pe termen scurt si a constructiei de hoteluri, care duce la cresterea…

Actualitate medicala/ Proteinele au efect asupra calitatii somnului

00:35, 26.03.2024 - Un studiu recent, realizat de cercetatori din Irlanda și Statele Unite, a examinat modul in care diferitele surse de proteine pot influența calitatea somnului, incercand sa afle daca proteinele vegetale sunt mai benefice decat cele animale sau invers. Somnul de calitate este definit de specialiști ca…

Cercetatorii au descoperit ca oamenii care traiesc in orase isi pierd capacitatea de a digera fructele si legumele (Studiu)

15:20, 24.03.2024 - Alimentatia occidentala duce o lipsa serioasa de fibre, iar acest lucru ar putea schimba in mod fundamental modul in care intestinele noastre digera materia vegetala, arata un studiu publicat recent in revista Science, potrivit News.ro. 

Oamenii de știința au reușit sa elimine virusul HIV din celule folosind editarea genetica

01:05, 22.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA, conform Agerpres. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand…

Ținta „Net Zero“ poluare

12:16, 11.03.2024 - Abordarea inegalitații este vitala pentru atingerea obiectivelor referitoare la poluare și ținta „Net Zero“, potrivit unui studiu publicat in Nature Climate Change. Autorii de la Universitatea Cambridge, Marea Britanie, cred ca inegalitațile limiteaza cine poate adopta in mod realist comportamente cu…

Fumatul modifica sistemul imunitar

00:41, 26.02.2024 - Anual, tutunul ucide peste opt milioane de oameni la nivel global, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sanatații. Iar cei care nu mor din cauza fumatului se aleg cu diferite boli din cauza acestui viciu. Urmele pe care le lasa fumatul asupra sanatații chiar și dupa renunțarea la tutun sunt adanci…

Dieta mediteraneana a fost detronata de dieta atlantica, ce prezinta un risc redus de apariție a sindromului metabolic

10:41, 18.02.2024 - Pe fondul epidemiei globale de obezitate, un expert in nutriție care nu a fost implicat in cercetare spune pentru Fortune ca lipsa de atenție acordata de studiu numararii caloriilor este importanta. „Ei au aratat ca doar concentrandu-se pe ceea ce mananci, fara a te concentra pe cat de mult mananci,…

Studiu: Lupii mutanți din Cernobil par sa fi dezvoltat o rezistența la cancer. Cum ajuta descoperirea lupta impotriva maladiei secolului

15:46, 10.02.2024 - Lupii mutanti care umbla pe strazile pustii din Cernobil par sa fi dezvoltat rezistenta la cancer - ceea ce creste sperantele ca oamenii de stiinta vor descoperi in cele din urma cum pot sa lupte impotriva acestei boli la oameni, relateaza SkyNews, potrivit News.ro.In urma exploziei reactorului nuclear…


Ce parere ai despre aceasta stire?