Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

MESERII UITATE Vrânceanul Pavel Lupaşc, printre puţinii meşteri care mai fac fluiere şi buciume

Publicat:

Pavel Lupasc din satul Nereju, judetul Vrancea, se numara printre putinii mesteri din Romania care mai fac fluiere, buciume si masti populare, meserie pe care a invatat-o in copilarie si pe care acum se straduie sa o transmita si copiilor de astazi.

El a fost prezent la care a avut loc in Muzeul in aer liber din padurea , la mijlocul lunii august, fiind recomandat de muzeografii sibieni ca unul dintre cei mai autentici mesteri populari romani.

Pavel Lupasc a inceput sa faca masti populare in copilarie si acum ii invata pe copiii…

Citeste articolul mai departe pe AgerPres.ro…  

Sursa articol: AgerPres.ro


Stiri pe aceeasi tema

In perioada 19-21 aprilie 2024 puteți susține Asociația “Copii fara Copilarie din județul Valcea”, prin Colecta Naționala de Paște 2024, organizata LIDL Romania, in parteneriat cu Banca pentru Alimente

13:35, 16.04.2024 - Clienții care fac cumparaturi in cele doua magazine LIDL din Ramnicu Valcea (Bld. Dem Radulescu si str Dacia), pot dona alimente neperisabile in cutia aflata dupa casele de marcat. Alimentele care pot fi donate sunt marcate printr-o eticheta aflata la raft in magazin si vor fi donate pentru beneficiarii…

Chef Orlando Zaharia, juratul Chefi la cuțite, și-a descoperit pasiunea pentru gatit inca din copilarie: „Bucataria m-a ales”

13:20, 13.03.2024 - Mai sunt cinci zile pana la premiera maraton a sezonului 13 Chefi la cuțite! Pe 18, 19 și 20 martie, de la 20:30, la Antena 1, va incepe nou capitol in bucataria celui mai apreciat cooking show din Romania: Chef Ștefan Popescu, Chef Richard Abou Zaki, Chef Orlando Zaharia și Chef Alexandru Sautner sunt…

De Ziua Internationala a Femeii: Cele mai multe comenzi de flori de 8 Martie sunt facute in Bucuresti, Cluj-Napoca si Constanta

11:25, 07.03.2024 - Cu ocazia Zilei Internationale a Femeii, romanii opteaza din ce in ce mai mult pentru sushi, pe langa traditionalele cadouri. Preparatul culinar originar din Japonia este una dintre cele mai populare alegeri, comenzile pentru sushi inregistrand o crestere aproape dubla in comparatie cu o zi obisnuita.…

Casa Artelor din Sibiu va gazdui prima școala de meșteșugarit din Romania. Investiția totala va depași 2.5 milioane euro

16:01, 04.03.2024 - Anul acesta, Muzeul ASTRA din Sibiu va inaugura Casa Artelor, primul centru care va reuni invațarea, promovarea și comercializarea obiectelor meșteșugarești de arta romaneasca. Investiția totala va depași 2.5 milioane euro, realizata deja in proporție de 85%, și a inclus renovarea completa a unei case…

TRADIȚII POPULARE IN ROMANIA Tradiții și superstiții in ziua de 2 Martie

11:15, 02.03.2024 - Fiind o sambata in acest an, este important sa fim precauți și sa evitam sa incepem lucruri noi sau sa plecam la drum, conform tradiției populare. The post TRADIȚII POPULARE IN ROMANIA Tradiții și superstiții in ziua de 2 Martie first appeared on Informatia Zilei .

Ziua Limbii Elene, la Targoviște 

06:40, 19.02.2024 - Comunitatea Elena din Targoviște, afiliata Uniunii Elene din Romania, Consiliul Județean Dambovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domneasca” Targoviște, și Universitatea „Valahia” din Targoviște au marcat cea de-a șasea ediție a manifestarilor dedicate ZILEI LIMBII ELENE. Evenimentul s-a desfașurat…

Vernisajul expozitiei de arte vizuale ETAJ 3, gazduit de Muzeul de Arta Constanta

10:45, 01.02.2024 - Muzeul de Arta Constanta gazduieste vernisajul expozitiei "ETAJ 3" expozitie de arte vizuale care reuneste creatii artistice semnate de artisti vizuali constanteni, membri ai Uniunii Artistilor Plastici din Romania, Filiala Constanta Unu. Evenimentul va avea loc sambata, 3 februarie, de la ora 15:00.…

Meserii de care sigur nu ai auzit, dar care exista in Romania. Ocupații precum fazanier, haham sau valorificator glande starnesc amuzament

06:35, 01.02.2024 - O vorba veche din strabuni spune ca „Meseria e brațara de aur”, o sintagma cu care au crescut multe generații din Romania care s-au specializat in meserii foarte specifice. Despre multe dintre acestea nu știm mare lucru, ci doar ca ne provoaca un...


Ce parere ai despre aceasta stire?