Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Medicii de la Spitalul Victor Babeș Timișoara: Testați carnea de porc înainte de a o mânca!

Publicat:

Cum in luna decembrie mulți oameni sacrifica porci in gospodarii, pentru prepararea produselor tradiționale specifice sarbatorilor, aceștia ar trebui sa știe ca realizarea unui examen trichineloscopic este necesara pentru a exclude posibilitatea infestarii carnii cu , un vierme care produce trichineloza, o boala parazitara care poate fi fatala.

Citeste articolul mai departe pe tion.ro…  

Sursa articol: tion.ro


Stiri pe aceeasi tema

Suntem fruntasi la cresterea pretului la carne

13:56, 05.04.2024 - Pretul la carne in Uniunea Europeana era cu 3,3% mai mare in luna februarie 2024 decat in luna februarie 2023, insa in randul tarilor membre cele mai mari cresteri de preturi au fost inregistrate in Bulgaria (8,2%) si Romania (7,7%), potrivit datelor publicate vineri de Eurostat. Conform acestor date,…

Trucul prin care vei recunoaște mereu carnea de pui proaspata. Vei manca sanatos

15:05, 03.04.2024 - Cu recentul scandal iscat de fostul șef ANPC, cu puii galbeni, multa lume iși pune problema daca ceea ce cumpara este proaspat. In acest context, au aparut mai multe sfaturi, de fapt, trucuri prin care vei recunoaște mereu carnea de pui proaspata. Fii atent la detaliile care-ți arata daca e proaspata…

Painea care poate inlocui carnea se va produce la Galați: e hranitoare ca o friptura

00:36, 31.03.2024 - Painea care poate inlocui carnea costa 7-8 lei, a fost inventata de romani si satura rapid. Invenția va ajunge curand și pe mesele pofticioșilor, conform Antena 3. Chiar daca arata, miroase și are gustul obișnuit, super-painea este mai sațioasa, ca și cum ai manca in același timp o friptura. Ceea…

Dorel Vișan, oripilat de afacerea secolului: ”N-aș manca!”. Nutriționiștii romani trag un semnal de alarma EXCLUSIV

11:30, 23.03.2024 - Carnea artificiala sau printata 3D, care inițial era privita ca o mare curiozitate, caștiga teren. Pare sa fie soluția salvatoare in rezolvarea problemei alimentației globale. Este insa și sanatoasa? Codruța Pantelimon, specialist in nutriție, face dezvaluiri, exclusiv pentru Playtech Știri. Veștile…

Cum marinezi carnea de porc. Ingredientul de aur care o face frageda și cu un gust unic

20:10, 22.03.2024 - Carnea de porc nu poate lipsi de pe meselor romanilor, mai ales in zilele de sarbatoare. Majoritatea dintre noi preferam sa savuram o friptura delicioasa sau o ceafa de porc la gratar sau la cuptor, așadar trebuie sa știi cum marinezi carnea de porc. Haideți sa vedem cum putem avea pe masa o friptura…

Ce s-a descoperit in corpul unui barbat care manca zilnic slanina „ușor gatita, necrocanta”. Medicii au ramas uluiți

16:00, 14.03.2024 - Barbatul s-a prezentat la doctor cu migrene, de care suferea saptamanal, insa, dupa o investigație mai amanunțita, medicii au facut o descoperire la care nu se așteptau. Iata despre ce este vorba!

Ce s-a descoperit in corpul unui barbat care manca zilnic slanina prea puțin gatita. Medicii au ramas uluiți

15:55, 14.03.2024 - Barbatul s-a prezentat la doctor cu migrene, de care suferea saptamanal, insa, dupa o investigație mai amanunțita, medicii au facut o descoperire la care nu se așteptau. Iata despre ce este vorba!

Ce mancau romanii acum 100 de ani. De ce nu existau țarani grași: explicația uluitoare

09:40, 14.03.2024 - In lucrarea sa din 1895, intitulata „Igiena țaranului roman”, dr. Gheorghe Crainiceanu dedica un intreg capitol alimentației țaranului roman.Autorul menționeaza ca hrana obișnuita a romanilor era, in general, pregatita in casa și consumata in aceeași zi sau cel mult in urmatoarele doua zile. In acea…


Ce parere ai despre aceasta stire?