Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Maladia Alzheimer, efectul secundar al unor medicamente? Cercetătorii au legat o serie pastile de riscul de a face demență

Publicat:

, efectul secundar al unor medicamente? Aceasta pare sa fie concluzia terifianta a unor studii de specialitate, efectuate de cercetatori din domeniul medical. ’s – o asociație-umbrela la care sunt afiliate peste 80 de asociații din tot atatea țari ce ajuta bolnavii de Alzheimer -, la fiecare trei secunde e descoperit un nou caz, iar in prezent, in lume sunt aproape 50 de milioane de oameni care sufera de o forma de demența. Inmulțirea cazurilor ar putea avea legatura cu o serie de medicamente uzuale. Și in Romania a crescut ingrijorator numarul…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Florin Piersic, internat la Institutul Inimii. Mai complicat decat se credea

19:45, 30.04.2024 - UPDATE Actorul Florin Piersic, care a fost operat la genunchi, a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca. Surse medicale din Cluj Napoca au declarat pentru foiatransilvana.ro ca Florin Piersic a fost transferat la  Institutul Inimii din Cluj . Potrivit acestora, Florin Piersic are un stimulator…

Cați asistați social exista in Romania. Psiholog: ,,Mulți dintre aceștia refuza sa munceasca, chiar cu riscul de a pierde acest ajutor social”

12:10, 25.04.2024 - Peste 200.000 de romani sunt asistați sociali. Deși legea spune ca cei apți de munca trebuie sa iși caute un job și sa presteze acțiuni sau lucrari de interes local, mulți refuza orice fel de munca, spun experții.Marți, 23 aprilie, in Romania, beneficiau de venitului minim de incluziune, 236.864 de…

Dimensiunea creierului uman a crescut cu aproape 7% in 40 de ani

00:20, 16.04.2024 - Studii recente au scos la iveala ca dimensiunea creierului uman a crescut semnificativ de-a lungul evoluției. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca marirea creierului poate fi asociata cu o rezerva cerebrala crescuta, care ar putea reduce riscul de demența, potrivit Agerpres. Conform unei noi…

Adrian Codirlașu, vicepreședinte al Asociației CFA Romania: Pentru urmatorii ani, cele mai mari riscuri sunt dezinformarea, conflictele armate și atacurile cibernetice

09:01, 27.03.2024 - In exercițiul din luna februarie CFA Romania, asociație care reunește economiști de top, a continuat sondajul privind riscurile care pot afecta Romania, insa de data aceasta orizontul a fost de 10 ani. Principalele riscuri anticipate pentru urmatorii 10 ani provin tot din afara economiei și anume riscul…

Sangele ar putea sa ne imbatraneasca creierul si sa creasca riscul de dementa / Explicația oamenilor de știința

01:05, 24.03.2024 - Creierul adultilor de varsta mijlocie se schimba foarte mult si aceste schimbari ar putea fi cheia pentru intelegerea dementei, spun specialistii, care accentueaza nevoia unor interventii inainte de varsta batranetii. Creierul nostru se schimba mai rapid in diferite momente ale vietii, ca si cum…

Un soi de vinete arhaic, reinviat de cercetatorii romani printr-o procedura genetica speciala

12:35, 18.03.2024 - Premiera pentru cercetarii buzoieni de la Banca de Resurse Genetice Vegetale (BRGV) Buzau, dupa dotarea cu un laborator ultramodern. Au reușit prima extragere de ADN vegetal dintr-un soi vechi de vanata, care nu se mai cultiva in Romania. De acum inainte, creațiile romanești nu vor mai fi pierdute

Codul Rutier ar putea suferi o modificare importanta. Șoferii care iși vor preschimba mai des permisul

06:10, 21.02.2024 - Un proiect depus deja in Parlament ar putea aduce o modificare majora in Codul Rutier: șoferii din Romania care vor fi obligați sa iși preschimbe mai des permisul. Modificare in Codul Rutier: șoferii din Romania care iși vor preschimba mai des permisul. Proiect depus in Parlament In acest debut de an,…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…


Ce parere ai despre aceasta stire?