Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

„Mai cald, Mai uscat, Mai umed: Să privim viitorul în față“, mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Meteorologiei

Publicat:

Schimbarile climatice afecteaza mediul nostru natural si antropic. Emisiile de gaze cu efect de sera continua sa creasca, la fel și temperatura din atmosfera inferioara si cea a oceanelor. In prezent, Terra este deja cu 1ºC mai calda decat la inceputul secolului XX. Comunitatea internationala a recunoscut in mod unanim necesitatea intreprinderii de actiuni indraznete. Anul trecut, guvernele au adoptat Acordul de la Paris pentru “a mentine cresterea temperaturii medii globale in limita a mai putin de 2ºC fata de nivelul din perioada pre-industriala si pentru a continua eforturile de limitare a…

Citeste articolul mai departe pe monitorulvn.ro…  

Sursa articol: monitorulvn.ro


Stiri pe aceeasi tema

De ce se albește parul și ce putem face pentru a stopa procesul, daca nu avem o varsta inaintata

10:40, 12.05.2024 - Unele deficite de nutrienți și starea de sanatate pot albi parul, dar este imposibil sa fie restabilita culoarea naturala daca este cauzata de genetica sau de imbatranire. Schimbarile in nutriție pot ajuta la incetinirea schimbarii culorii daca deficiențele de vitamine sunt cauza principala.

Terra va fi lovita de un val puternic de caldura. In ce an Pamantul va deveni nelocuibil pentru oameni și se vor inregistra 50 de grade

21:55, 07.05.2024 - Informații despre Pangea UltimaPrintre cele mai ingrijoratoare concluzii ale cercetarii se numara previziunile privind formarea unui supercontinent, denumit Pangea Ultima, care ar urma sa apara in viitorul indepartat al planetei. Aceasta schimbare geografica majora ar fi insoțita de condiții meteorologice…

Martie 2024, a zecea luna consecutiva cu temperaturi record

01:31, 11.04.2024 - Martie 2024 a devenit cea de-a 10-a luna la rand in care au fost inregistrate temperaturi globale record, au anuntat oamenii de stiinta din Uniunea Europeana, informeaza DPA, preluata de Agerpres. Conform datelor furnizate de serviciul Copernicus al Uniunii Europene pentru monitorizarea schimbarilor…

Eveniment special in Ronat cu ocazia Zilei Mondiale a Sindromului Down. Cine vor fi adversarii rugbistilor de la SCM USV Timisoara

08:55, 21.03.2024 -   Astazi, pe arena „Gheorghe Rascanu”, din cartierul timisorean Ronat, are loc un meci special de rugby. ACS Ambasadorii Speranței Timișoara, care va reprezenta Romania la Special Olympics de Rugby Tag, alaturi de copiii Centrului Marius Parjol au parte de un joc demonstrativ cu rugbistii de elita d…

Europa se incalzește de doua ori mai repede decat alte continente. Ce e de facut

14:00, 20.03.2024 - Comisia Europeana in Romania a anunțat, zilele trecute, ca Europa se incalzește de doua ori mai repede decat alte continente, lucru care inseamna ingrijorare in randul oficialilor europeni. Pe langa reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, autoritațile europene spun ca trebuie sa ne pregatim pentru…

Meci demonstrativ de rugby cu ocazia Zilei Mondiale a Sindromului Down

11:55, 20.03.2024 - Joi, 21 martie, incepand cu orele 15:30, pe stadionul de rugby din zona Ronaț, un eveniment special va avea loc pentru a marca Ziua Mondiala a Sindromului Down. ACS Ambasadorii Speranței Timișoara, echipa care va reprezenta Special Olympics Romania la prestigiosul turneu internațional Special Olympics…

Shell si-a revizuit in scadere obiectivul de reducere a emisiilor de carbon pana in 2030

07:55, 15.03.2024 - Revizuirea Shell urmeaza unei masuri similare a rivalului BP, de anul trecut, deoarece multe guverne din intreaga lume au incetinit implementarea politicilor climatice si au amanat obiectivele pe fondul cresterii costurilor energiei si al preocuparilor legate de aprovizionare. De asemenea, companiile…

Emisiile globale de CO2 legate de energie au atins un nivel record in 2023

17:40, 01.03.2024 - Emisiile globale de CO2 legate de energie au crescut cu 1,1% in 2023, ajungand la un nivel record, in special din cauza producției hidroelectrice scazute cauzate de seceta și a creșterii din China, a anunțat vineri Agenția Internaționala pentru Energie (AIE), citata de  Le Figaro . Aceste emisii energetice,…


Ce parere ai despre aceasta stire?