Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Lupte între soldați ucraineni și un batalion de tancuri rusești la aeroportul din Lugansk (oficial)

Publicat:

Parașutiști ucraineni se confruntau luni cu un 'batalion de tancuri rusești' la aeroportul din Lugansk, bastion al separatiștilor proruși din estul Ucrainei, a anunțat un purtator de cuvant al armatei ucrainene, , transmite AFP.

Foto: (c) Maxim SHEMETOV/ REUTERS

"Luptele continuau luni între parașutiștii ucraineni și un batalion de tancuri ale forțelor armate ruse pentru apararea aeroportului din Lugansk", a scris Matiuhin pe pagina sa de Facebook.

Duminica, ministrul ucrainean al apararii, , a declarat ca…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

"Drumul spre iad". Armata ucraineana face public un video cu zeci de tancuri rusești arse pe linia frontului in Donețk (VIDEO)

14:50, 05.05.2024 - Forțele armate ale Ucrainei au publicat un videoclip in care arata 42 de tancuri rusești arse in regiunea Donețk. Ministerul ucrainean de la Kiev a descris imaginile ca aratand „drumul spre iad”.

16 soldati ucraineni vor fi inmormantati intr-o groapa comuna la Cernauti

05:35, 02.05.2024 - Pentru prima data de la invazia rusa in Ucraina, la Cernauti, in vestul tarii, va fi amenajata o groapa comuna pentru 16 soldati ai Fortelor Armate ale Ucrainei, care au fost ucisi intr-un raid aerian, la 11 martie 2022, in Ludvinivka, in regiunea Kiev, relateaza Ukrainskaia Pravda, citat de news.ro.

Asasinat la comanda in Germania? Un rus a ucis doi soldați ucraineni care se aflau la tratament in Bavaria

11:55, 29.04.2024 - Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a confirmat informația conform careia cei doi ucraineni uciși in Germania erau soldați aflați la tratament in Bavaria dupa ce au fost raniți pe front, potrivit presei ucrainene.

Armata ucraineana avertizeaza in privința unei ofensive rusești cu 100.000 de soldați

16:50, 22.03.2024 - Comandantul Fortelor Terestre ale Ucrainei, Oleksandr Pavliuk, a declarat vineri ca este „posibil” ca rușii s- lanseze in vara o ofensiva rusa implicand 100.000 de soldați si a apreciat totodata ca aceasta este „cea mai sumbra previziune”.

Soldații ucraineni spun ca dronele rusești au devenit periculoase pe campul de lupta

16:20, 17.03.2024 - Un soldat ucrainean din cadrul Brigazii separate 58 a declarat pentru Kyiv Post ca Rusia folosește in mod activ drone FPV cu vedere pe timp de noapte in direcția Vuhledar, in regiunea Donețk din estul Ucrainei, relateaza Insider.

Zelenski anunța ca 31.000 de soldați ucraineni au fost uciși de la invazia Rusiei

10:20, 26.02.2024 - Rusia pregatește o noua ofensiva impotriva Ucrainei incepand de la sfarșitul lunii mai sau din vara, dar Kievul are un plan de lupta clar al sau, a declarat duminica președintele Volodimir Zelenski.

Zeci de atacuri rusești in estul și sudul Ucrainei. Situația este „extrem de dificila”. Soldat: Avem nevoie de tancuri, arme, munitii

15:00, 20.02.2024 - Ucraina a raportat marti zeci de atacuri rusesti pe fronturile de Est si de Sud, la o zi dupa ce presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a recunoscut ca situatia este „extrem de dificila” pentru fortele sale, lipsite de munitii si de ajutor american, dupa aproape doi ani de razboi, relateaza France…

Trei avioane de lupta rusești, distruse de ucraineni

15:50, 17.02.2024 - Unitațile forțelor aeriene ucrainene au distrus sambata dimineața trei avioane de lupta rusești, doua Su-34 și unul Su-35, pe frontul de est, relateaza Ukinform.net Comandantul forțelor aeriene ucrainene, Mykola Oleshchuk, a anunțat distrugerea celor trei avioane de lupta rusești pe Telegram, potrivit…


Ce parere ai despre aceasta stire?