Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Liberalizarea prețurilor la energia electrică. Cum pot evita consumatorii casnici scumpirea electricității, de la 1 ianuarie 2021. Prețurile ar putea crește cu până la 26%

Publicat:

Liberalizarea prețurilor la energia electrica. Cum pot evita consumatorii casnici scumpirea electricitații, de la 1 ianuarie 2021. Prețurile ar putea crește cu pana la 26% Piața energiei electrice va fi liberalizata complet, incepand cu 1 ianuarie 2021, iar consumatorii care raman cu vechile contracte vor plati facturi mai mari cu valori cuprinse intre 13% si 26% pe piata pentru serviciul universal (fosta piata reglementata), potrivit ANRE. Astfel, de la 1 ianuarie, energia electrică va fi mai ieftină pe piaţa liberă decât pe cea de serviciu universal, iat consumatorii

Citeste articolul mai departe pe incont.ro…  

Sursa articol: incont.ro


Stiri pe aceeasi tema

Romanii platesc printre cele mai mici tarife din Uniunea Europeana pentru energia electrica și gaze

17:05, 26.04.2024 - Eurostat a confirmat ca romanii platesc printre cele mai mici tarife din Uniunea Europeana pentru energia electrica și gazele naturale, potrivit datelor din a doua jumatate a anului 2023. Gaze naturale: – Romania ocupa locul 3 in topul celor mai mici prețuri pentru consumatorii casnici, cu un tarif…

Furnizorii de energie care intarzie emiterea facturilor ar putea fi arși la bani: Cererea a fost trimisa la ANRE

15:30, 01.04.2024 - Asociatia Prosumatorilor si a Comunitatilor de Energie din Romania (APCE) arata ca zeci de mii de prosumatori din Romania nu primesc la timp facturile pentru energia consumata sau pentru cea livrata in retea iar intarzierile de facturare depasesc 12 luni. Asociatia cere astfel Autoritatii Nationale…

​​​​​​​ANRE a micșorat prețurile pentru energia electrica  

11:36, 19.03.2024 - Astazi, 19 martie 2024, in cadrul ședinței publice, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare in Energetica (ANRE) a aprobat prețurile reglementate (fara TVA) pentru furnizarea energiei electrice de catre S.A. „Furnizarea Energiei Electrice Nord”, diferențiate in funcție de…

​Prețul electricitații și al gazelor din ofertele pentru consumatorii casnici scade și mai mult in martie / De ce menține Guvernul schema de plafonare?

15:40, 04.03.2024 - Furnizorii de electricitate și gaze au venit la inceputul lunii martie cu mai multe oferte fața de luna trecuta sub plafoanele stabilite de stat. La gaze, spre exemplu, exista companii care furnizeaza la un preț cu 33% mai mic decat cel din plafon. Chiar și așa, Ministerul Energiei insista sa pastreze…

Nemții se bucura: cea mai scazuta rata a inflației din 2021 incoace

08:20, 01.03.2024 - Inflația a scazut din nou in Germania in februarie. Prețurile de consum au crescut doar cu 2,5% fața de aceeași luna a anului trecut, dupa cum Biroul Federal de Statistica a anunțat joi, intr-o prima estimare. In ianuarie, rata inflatiei a scazut la 2,9 la suta. Economiștii chestionați de agenția de…

Guvernul pregatește o taxa pentru cei care folosesc energia solara

22:31, 20.02.2024 - Organizațiile neguvernamentale din Romania transmit un semnal de alarma cu privire la pregatirile Autoritații Naționale de Reglementare in Energie (ANRE) pentru implementarea unui sistem de taxare pentru producatorii de energie electrica care utilizeaza panouri solare pentru a vinde surplusul in sistemul…

Alerta! Romania are cel mai mare preț la energia electrica a consumatorilor non-casnici din UE

14:20, 14.02.2024 - Un proiect de strategie industriala al Ministerului Economiei scoate in evidența dezastrul catre care se indreapta consumatorii non-casnici ca urmare a creșterii uriașe a prețurilor la energie electrica și gaze naturale. Un proiect de strategie industriala al Ministerului Economiei evidențiaza faptul…

De ce nu crește industria romaneasca / Prețul energiei din Romania, pentru o brutarie sau un spital, este cel mai mare din UE - document guvernamental

12:55, 13.02.2024 - Prețurile energiei electrice pentru consumatorii non-casnici din banda 20-499 MWh (industriali), spre exemplu, pentru o brutarie medie sau un spital, sunt cele mai mari in Romania, comparativ cu media UE sau cu o serie de state din imediata vecinatate, se arata intr-un proiect de strategie industriala…


Ce parere ai despre aceasta stire?