Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Legenda neștiută a Iepurașului și a ouălelor de Paște: obiceiuri păgâne, preluate în religia creștină

Publicat:

Desi sarbatoarea Pastelui este cea mai mare sarbatoare crestina cu o semnificatie religioasa puternica, multe traditii asemanatoare acesteia sunt datate inaintea erei crestine, in vremuri pagane, scrie History.

Citește și: S-a publicat LISTA marii Loje a Masonilor din Romania: un fost premier și un judecator de rang inalt, printre cei activi

In ciuda semnificatiei ca zi sfanta pentru crestinatate, multe traditii si simboluri ale sarbatorii au radacini in sarbatori pagane, in special in celebrarea zeitei pagana Eostre (sau Ostara), zeita germanica antica a primaverii, dar si in…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Tradiții și obiceiuri de Paște 2024. Ce se face pentru prosperitate, noroc și sanatate

13:20, 04.05.2024 - Romania abunda in tradiții și obiceiuri de Paște. De la oua roșii și alte bunatați pe care oamenii le pregatesc pentru aceasta zi, pana la mersul la slujba de Inviere pentru a lua lumina Sfanta și pregatirile pentru Duminica de Paște. Iata cele mai populare și longevive tradiții și obiceiuri de Paște…

Tradiții și obiceiuri in Sambata Mare 2024. Ce se face pentru noroc și spor in toate

07:55, 04.05.2024 - Saptamana Patimilor, este un moment plin de insemnatate spirituala in calendarul creștin, fiind ultima saptamana dinaintea sarbatorii Invierii Domnului. Fiecare zi din aceasta saptamana are propriile tradiții și obiceiuri menite sa pregateasca sufletul și trupul credincioșilor pentru sarbatoarea Paștelui.…

Miercurea Mare: Spalarea picioarelor, tradarea lui Iisus de catre Iuda și zi de post sever. Tradiții, obiceiuri și semnificații

22:05, 30.04.2024 - Miercurea Mare: Spalarea picioarelor, tradarea lui Iisus de catre Iuda și zi de post sever. Tradiții, obiceiuri și semnificații Miercurea Mare este o zi importanta in calendarul creștin ortodox și greco-catolic. Aceasta zi cade in Saptamana Patimilor și precede Vinerea Mare, fiind considerata una dintre…

Florii 2024: Traditii si obiceiuri de Florii. Sunt lucruri pe care nu trebuie sa le faci in Duminica Floriilor

08:00, 28.04.2024 - Florii 2024 - Traditii si obiceiuri. Ultima duminica dinaintea sfintei sarbatori a Invierii Domnului este una cu adevarat speciala. Credincioșii creștin ortodocși din Romania marcheaza aceasta zi prin obiceiuri și tradiții specifice.Cunoscuta și ca Intrarea Domnului in Ierusalim, Duminica Floriilor…

Traditii si obiceiuri de Florii. Ce este interzis sa faci in Duminica Floriilor

07:05, 28.04.2024 - Ultima duminica dinaintea sfintei sarbatori a Invierii Domnului este una cu adevarat speciala. Credincioșii creștin ortodocși din Romania marcheaza aceasta zi prin obiceiuri și tradiții specifice. Cunoscuta și ca Intrarea Domnului in Ierusalim, Duminica Floriilor este una dintre sarbatorile de seama…

Catolicii din Romania sarbatoresc azi Floriile. Traditii si obiceiuri

16:05, 24.03.2024 - Credinciosii romano catolici celebreaza duminica, 24 martie, Floriile, sarbatoare care simbolizeaza intrarea Domnului in Ierusalim. Ramurile pe care crestinii catolici le primesc la Sfanta Liturghie din Duminica Floriilor au fost binecuvantate si trebuie tratate ca obiecte sfinte. Este traditional sa…

Marțișorul, simbol al primaverii in Romania, Bulgaria, Macedonia, Albania si Republica Moldova. Legenda, semnificații și tradiții

07:51, 01.03.2024 - Martisorul, un obiect-bijuterie prins intr-un snur alb cu rosu ce este oferit celor dragi pe 1 martie, a primit de-a lungul timpului semnificatii diverse, de la vestitor al primaverii la simbol al renasterii naturii. Traditia este inclusa in lista patrimo

Dragobete, sarbatoarea tradiționala a iubirii și primaverii, celebrata in 24 februarie. Obiceiuri și tradiții romanești

22:00, 21.02.2024 - Dragobete, sarbatoarea tradiționala a iubirii și primaverii, celebrata in 24 februarie. Obiceiuri și tradiții romanești Dragobete, sarbatoarea tradiționala a iubirii și primaverii se apropie. Ea este celebrata in ziua de 24 februarie, fiind considerata echivalentul romanesc al sarbatorii Sfantului Valentin.…


Ce parere ai despre aceasta stire?