Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Legătura dintre bacteriile orale şi boala inflamatorie intestinală

Publicat:

In medie, o persoana inghite zilnic circa 1,5 litri de saliva ce contine sute de mii de bacterii. Cum ar putea acest lucru sa ne afecteze sanatatea si care este legatura dintre bacteriile orale si bolile inflamatorii intestinale? Cercetatorii japonezi de la au publicat rezultatele unui studiu realizat recent pe aceasta tema in jurnalul de specialitate „Science”, noteaza waseda.jp., preluata de MedLive. „Am observat pe parcursul studiului nostru ca bacteriile orale ce ajung in microbiomul intestinal pot declansa o serie de boli, precum bolile inflamatorii intestinale, infectia…

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

Descoperire uluitoare a cercetatorilor! Vitamina care ar putea juca un rol important in combaterea cancerului

10:55, 27.04.2024 - Un studiu recent, publicat in revista Science, sugereaza ca vitamina D ar putea juca un rol important in combaterea cancerului, scrie Mediafax. Cercetatorii au descoperit ca șoarecii hraniți cu o dieta bogata in vitamina D au avut o rezistența sporita la tumori și au raspuns mai bine la tratamentele…

STUDIU Consumul de o lingura de oțet de mere in fiecare zi ajuta la slabit in cazul adulților mai tineri

13:30, 04.04.2024 - Consumul de oțet de cidru de mere a devenit un mod popular de a pierde in greutate in ultimii ani, dar poate ajuta cu adevarat oamenii sa slabeasca? Un nou studiu a constatat ca adolescenții și adulții tineri libanezi care au baut pana la o lingura de oțet de mere zilnic, timp de 12 saptamani, au slabit…

Oamenii de știința sunt cu un pas mai aproape de a creea in laborator viața de la zero

06:10, 15.03.2024 - Cercetatorii de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din SUA au dezvaluit un studiu revoluționar, provocand o teorie ce ridica multe semne de intrebare. Potrivit acestuia, viața artificiala ar putea fi creata in laborator. Originile vieții pe Pamant raman un mister fascinant. Unii experți susțin…

Un nou antibiotic capabil sa distruga bacteriile rezistente

20:00, 19.02.2024 - Cercetatorii de la Universitatea Harvard au anunțat crearea unui nou antibiotic eficace in combaterea bacteriilor rezistente la medicamente. In studiile de laborator, cresomicina, numele noului antibiotic, a demonstrat ca poate ucide bacterii rezistente la medicamente, agenții patogeni  extrem de periculoși…

Va salva milioane de vieți

10:50, 19.02.2024 - Cresomicina, un compus inovator, a furnizat rezultate promitatoare impotriva tulpinilor de bacterii care sunt rezistente la medicamentele existente prezent. Rezistenta antimicrobiana (RAM) apare atunci cand bacteriile evolueaza intr-un mod care face ca antibioticele traditionale sa fie ineficiente impotriva…


Ce parere ai despre aceasta stire?