Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Lecție de cultură cu istoricul Ioan-Aurel Pop: „Dacă România Întregită este edificiul nostru național, atunci unirea de la 1859 este temelia acestui edificiu”

Publicat:
Lecție de cultură cu istoricul Ioan-Aurel Pop: „Dacă România Întregită este edificiul nostru național, atunci unirea de la 1859 este temelia acestui edificiu”

Prilejuita de aniversarea - Moldova și Țara Romaneasca - expunerea profesorului Ioan-Aurel Pop evidențiaza aspecte mai puțin cunoscute din trecutul nostru, inclusiv din culisele primelor acțiuni politice intreprinse in siajul u

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol si foto: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Istoria Dobrogei: Dinastia Alexandrescu - cap de afis in cultura Constantei

17:05, 26.04.2024 - Aur, Moldova, Ozana, Dragos, Timus, Remus, Horatiu... Patru generatii cu numele Alexandrescu care au tinut in Constanta capul de afis pentru arta muzicala, pentru constituirea si intretinerea unei largi miscari artistice de masa. Povestea familiei incepe din anul 1865, odata cu venirea la Constanta…

Lecție de cultura și civilizație spaniola la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Baia Mare

13:05, 25.04.2024 - La Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Baia Mare, in 24 aprilie, a avut loc o activitate interactiva la care au participat elevii grupei de excelența la limba spaniola și cațiva elevi performanți la aceasta materie. Lector universitar doctor Aura Bunoro de la Facultatea de Limbi și Literaturi Straine…

Seceta compromite deja culturile

19:40, 19.04.2024 - Cultura graului de toamna este afectata de seceta pedologica moderata si puternica in Moldova, Dobrogea, Oltenia si Muntenia, precum si local in estul si sudul Transilvaniei, potrivit unei analize a Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM). „La data de 19 aprilie 2024, in cultura graului de toamna,…

Regimentele granicerești romanești din Transilvania

06:15, 17.04.2024 - In 16 aprilie 1762 au fost inființate printr-un decret imperial, semnat de imparateasa Maria Terezia, regimentele granicerești romanești. Regimentul I a avut sediul la Orlat, iar Regimentul II la Nasaud. Incepea, pentru comunitațile romanești și secuiești militarizate din Transilvania, o perioada de…

Lavrov susține ca Moldova vrea unirea cu Romania și amenința in legatura cu Transnistria: 'Va fi un act nesabit'

00:00, 30.03.2024 - Ministrul rus de Externe considera ca guvernul moldovean este dornic sa se uneasca cu Romania și sa obțina unele oportunitați suplimentare. Guvernul moldovean trebuie sa ințeleaga ca orice incercare de a rezolva problema Transnistriei prin mijloace militare va fi un act nesabuit, a declarat ministrul…

Bartha Adriana, Locul I la Concursul national de arte plastice „Nicolae Milord”

16:10, 27.03.2024 - Centrul pentru Cultura si Arte „Carmen Saeculare" Neamt, prin Scoala Populara de Arta Piatra-Neamt, organizeaza, intre 26 martie și 9 aprilie 2024, cea de a opta editie a Concursului national de arte plastice „Nicolae Milord". Competiția, care se desfașoara pe doua sectiuni (pictura si grafica), are…

Maria Andriuța: "In școlile din Moldova trebuie crescut nivelul de cultura"

10:10, 04.03.2024 - Trebuie sa investim nu doar in educația artistica, ci și in ridicarea nivelului de cultura in școlile din Moldova. O astfel de opinie a exprimat Maria Andriuța, vicedirector al Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare "Joc", in cadrul emisiunii "Без галстуков cu Alexandru Stahurski" de la postul…

Indemn (din inima) dinspre istoricul Ioan-Aurel Pop: „Sa nu uitam ca avem cultura veche, lumea nu incepe cu noi, epigonii!”

06:26, 30.01.2024 - Lasand deoparte framantarile și nazurile prezentului, profesorul Ioan-Aurel Pop ne propune o extraordinara incursiune la radacinile culturii romane: de la „Ponticele” lui Ovidiu și „Torna, torna, fratre!”, la limba vechilor cazanii și a poeților nemuritor


Ce parere ai despre aceasta stire?